Sziasztok!
Íme most felrakok néhány képet, hogy honnan is indult az akváriumom.
Legelső próbálkozásom: Itt sera florena-t használtam még + easy carbo
Utána, valahogy úgy gondoltam nem az igazi, így pár hónap múlva kicsit átalakítottam és ilyen lett, a tápozás maradt ugyanaz.
Az akvárium így már tetszett, de mivel sokat jártam sok szép akvárium és növény között, elkapott a növényes akvarisztika.Elhatároztam, hogy csinálok egy komolyabb növényes akváriumot magasnyomású Co2-vel, más táppal, kicsivel szebb, igényesebb, "kényesebb" növénnyel,külső szűrővel stb. Amíg nem jutottam arra a szintre ,hogy majdnem minden meglett, maradt ez az állapot. Aztán belefogtam az átalakításba. Még jó, hogy délelőtt kezdtem,mert nem volt egy egyszerű és gyors folyamat az akvárium beállítása.
JBL aquabasis táptalaj és aquaclay (manadohoz hasonló talaj) került az új akváriumba. Megvettem a növényeket, a Red moor fa már megvolt, és még sorolhatnám a beállítás "nehézségeit", de most nem teszem, ha valaki kíváncsi lesz akkor szívesen válaszolok majd a kérdésére. Akkor mutatom az új akvárium fejlődését képekben.
Megnéztem, hogy jól fog-e ilyen elrendezésbe a red moor fa, bár maradtam a réginél.
Feltöltéskor így nézett ki. Sajnos a pogostemonok nem maradtak a helyükön ezért körbe kellett raknom őket kavicsokkal amíg kicsit megkapaszkodnak. A szűrő esőztető része végül rájöttem, hogy ott nem lesz jó ezért átkerült bal oldalra.
Néhány kép beállítás után amikor letisztult a víz:
Itt bekerült a HM és a pogostemonok már nőnek...
Közeli a pogostemonokról:
Közeli a Fissidens fontanusról:
Közeli kép a Cuba-ról:
Majdnem mostani
1-2 hete készült fotó:
Remélem nem terhelem le a szervert.
A képek minőségéért bocsánat, mobillal készítettem. Ha lesz rá alkalmam fogadok egy fotóst és készít néhány képet az akváriumról. Ma majd este készítek pár képet a jelenlegi állapotról. Felrakom majd amikor lesz időm
Addig is várom a véleményeket.
Legyen az jó vagy rossz.