|
Pontos idő: 2024. november 29., péntek 23:34
|
Szerző |
Üzenet |
Gergő
|
Sziasztok! Először is nagyon szépen köszönöm mindenkinek a véleményeket,észrevételeket! Papó! Bevallom,küzdök még egy kis algával. A staurogynem valahogy nem bírom szépen tartani.Van-van,de valahogy mindig van egy kis alga rajta. Elkezdtem múlthéten kezelni (titkos recept ), bízok az eredményben N-dee! Kicsit félek a dekorhomoktól, de a Papó és általad javasolt faágon már gondolkodtam. Már megvan a fa is, ma kezdtem el áztatni. Igazad van abban, hogy valami sötétebb árnyalat jól jönne az összképbe. A faágat úgy helyezném el, ahogy Papó írta elfektetném a faágat úgy hogy éppen hogy a cuba felé nyúljon egy kis ága de nagyobb része a pogostemon és a staurogyne helyén legyen. Köré (kavicsra) vagy rá ugyanúgy a fissidens-t gondoltam. KaZe! Hűűűűű, nagyon messze áll az én medencém ettől a holland medencétől. De köszönöm a hasonlítást. Ez azt jelenti, hogy haladok valamerre. Kíváncsiságból, milyen növényre gondoltál a helyes növényválasztásnál? Én szeretnék valami sötétebb (akár piros,vörös) árnyalatú előtéri növényt, de nem nagyon tudok.
|
2011. június 30., csütörtök 14:48 |
|
|
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
Bezony igazuk van az uraknak. Gyönyörűek a növények, ezeddig olyan katonásan, szép szabályosan vannak benne, mintha egy holland növényes medencét látnék. Szerintem a medence most éppen pont olyan állapotban van, hogy akár a fiúk által javasolt irányt is választhatod, de szerintem némi növénytelepítéssel mehetsz ilyen irányba is. Legalábbis nekem első ránézésre ez ugrik be, de lehet csak azért, mert nagyon tetszik nekem ez a stílus (is). Egymás alatt jobban látszódnak:
2011. június 30., csütörtök 13:16 |
|
|
N-dee
Csatlakozott: 2010. február 16., kedd 13:28 Hozzászólások: 403 Tartózkodási hely: Keszthely
|
papó írta: Semmi alga , hibátlan növények.Nagyon szép!! Valami nekem mégis hiányzik a pogstemon mező és a HC. közötti terepen. Talán valami kis elfektetett fa ág ? Persze még az előtéri növények nem nőtték be a nekik szánt helyet , tehát van még idő rajta meditálni ...... Tényleg szépek és egészségesek a növények, gratula! Viszont én is egyet értek papóval, valami hiányzik. Ha nem faágat teszel oda, esetleg meg lehetne szórni valamilyen világos árnyalatú dekorhomokkal és meg is tűzdelhetnéd azt a részt pár apró, kavicsra kötözött mohával, hogy a mély zöld színével, egy kis kontrasztot vigyen az amúgy világos, üde zöld növényzetbe.
|
2011. június 30., csütörtök 7:31 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Semmi alga , hibátlan növények.Nagyon szép!! Valami nekem mégis hiányzik a pogstemon mező és a HC. közötti terepen. Talán valami kis elfektetett fa ág ? Persze még az előtéri növények nem nőtték be a nekik szánt helyet , tehát van még idő rajta meditálni ......
2011. június 26., vasárnap 12:27 |
|
|
Gergő
|
Sziasztok! Elég rég nem tudtam írni, de most van időm és megosztom veletek a legfrisebb képeket. Azóta ami történt: Jöttek új lakók az akváriumba,volt egy jókora növényritkítás,vízcserék. Röviden ennyi. Akkor jöjjenek a képek: A sövényem + alakul a Cuba-m A csodanövényem Fissidens fontanus-aim És egy új lakó:
|
2011. június 26., vasárnap 11:36 |
|
|
Gergő
|
Köszönöm szépen mindenkinek a véleményt! Örülök neki, hogy tetszik. Kicsit tartottam a HM sövénytől A cuba igen szépen növöget. A staurogynem sajnos nem a legszebb, nem tudom mi lehet vele, most próbálom helyrehozni egy kis segítséggel Ha jó lesz és szépen fog nőni ,akkor szeretnék többet, mert szerintem is szép növény. A kispados véleményről annyit, hogy szerintem túl nagy falat lenne még nekem a diandra. Még kicsit gyúrok rá. Az akvárium jelenlegi formája 2011.05.20 körül indult. Előtte jó pár hónapig az előtte lévő két formáció volt. Ha minden jól megy akkor új lakói lesznek az akváriumomnak pár napon belül.
|
2011. június 8., szerda 12:14 |
|
|
szabolcs
|
Gratulálok ! Mennyi idő alatt alakult át az akváriumod ?
|
2011. június 4., szombat 21:51 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
HÚÚÚ kérem mi van itt!!! Csak Gratulálni lehet az akvádhoz!!! Ha a fissidens felveszi a jól is mert gömb alakot a fán mindenki lefog döbbenni tőle..... Tényleg hatalmasa a fejlődés gyönyörűen benőtte a HM is a talajt. Csak így tovább!!! Ha javasolhatok két növény cserét a kispadról? A pogostemon helyett csak staut. A vörös rotala helyett diandrát. Nem annyira gyors növekedésűek így ritkábban kell nyírni, tovább tartja meg a képét az akvád.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. június 4., szombat 17:05 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Nagyon szép lett Gergő ! Nem hiszem , hogy sokat lehetne hozzáfűzni a képekhez. A látvány magáért beszél
2011. június 4., szombat 16:11 |
|
|
Tamás
|
Nagyon jó végignézni azt a hatalmas fejlődést amin ez az akvárium keresztül ment. No de hol van még a vége ? .. Megemelem a kalapom
|
2011. június 3., péntek 19:15 |
|
|