Szerző |
Üzenet |
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
papó írta: myk74 írta: papó írta: Semmi köze a CO2 ingadozásához. Ha annyi teszted van , akkor az eredményeket megoszthatnád velünk. Nitrát-nitrit-vas- foszfát-ph-gh-kh. Meg fogjuk találni a megoldást , de legalább azokat az értékeket közöld amit tudsz mérni. Ez Viktornak is szól ... Az a baj hogy nekem itthon is csak ph,kh,gh teszt van,és a boltokban sem tudnak több fajta teszteket csínálni.(Miért vagytok ilyen messze?Minden nap zaklatnálak titeket )Holnap körbejárom a befőttes üvegemmel az összes halast hátha tud valaki normális tesztet csínálni. A csodapor erre jó? Akkor kérünk olyan értékeket amit most tudsz mérni. A vas azért még jó lenne. A többit egyenlőre hanyagoljuk. A por erre is jó egy kicsit. Itt sehol nem tudtak vasat mérni,így otthagytam az összes halast . Valahogyan hozzátok fogom eljuttatni a vizem. GH:14 KH:14 PH:7,5
_________________ Nincs kéz nincs csoki!
|
2012. június 27., szerda 9:31 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
myk74 írta: papó írta: Semmi köze a CO2 ingadozásához. Ha annyi teszted van , akkor az eredményeket megoszthatnád velünk. Nitrát-nitrit-vas- foszfát-ph-gh-kh. Meg fogjuk találni a megoldást , de legalább azokat az értékeket közöld amit tudsz mérni. Ez Viktornak is szól ... Az a baj hogy nekem itthon is csak ph,kh,gh teszt van,és a boltokban sem tudnak több fajta teszteket csínálni.(Miért vagytok ilyen messze?Minden nap zaklatnálak titeket )Holnap körbejárom a befőttes üvegemmel az összes halast hátha tud valaki normális tesztet csínálni. A csodapor erre jó? Akkor kérünk olyan értékeket amit most tudsz mérni. A vas azért még jó lenne. A többit egyenlőre hanyagoljuk. A por erre is jó egy kicsit.
2012. június 24., vasárnap 15:51 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
AQViktor írta: azért gondoltam, mert amikor nekem először volt ilyen algám még csak kísérleteztem a co2-vel és éjszakára elzártam. Mikor már folyamatosan ment, az alga elmúlt.... Az adatok a naplómban. Szerdán viszek vízmintát. Más összefüggésre nem gondoltál ? Az egyik pld. a CO2 alacsonyan tartja a PH-t .
2012. június 24., vasárnap 15:48 |
|
|
myk74
Csatlakozott: 2011. augusztus 10., szerda 12:37 Hozzászólások: 1794 Tartózkodási hely: Nyíregyháza
|
papó írta: Semmi köze a CO2 ingadozásához. Ha annyi teszted van , akkor az eredményeket megoszthatnád velünk. Nitrát-nitrit-vas- foszfát-ph-gh-kh. Meg fogjuk találni a megoldást , de legalább azokat az értékeket közöld amit tudsz mérni. Ez Viktornak is szól ... Az a baj hogy nekem itthon is csak ph,kh,gh teszt van,és a boltokban sem tudnak több fajta teszteket csínálni.(Miért vagytok ilyen messze?Minden nap zaklatnálak titeket )Holnap körbejárom a befőttes üvegemmel az összes halast hátha tud valaki normális tesztet csínálni. A csodapor erre jó?
|
2012. június 24., vasárnap 15:28 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
azért gondoltam, mert amikor nekem először volt ilyen algám még csak kísérleteztem a co2-vel és éjszakára elzártam. Mikor már folyamatosan ment, az alga elmúlt.... Az adatok a naplómban. Szerdán viszek vízmintát.
|
2012. június 24., vasárnap 11:20 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Semmi köze a CO2 ingadozásához. Ha annyi teszted van , akkor az eredményeket megoszthatnád velünk. Nitrát-nitrit-vas- foszfát-ph-gh-kh. Meg fogjuk találni a megoldást , de legalább azokat az értékeket közöld amit tudsz mérni. Ez Viktornak is szól ...
2012. június 24., vasárnap 10:30 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
myk74 írta: Gondok!Már kezdem unni! Jól tudom staghorn? Már nem tudom mit tegyek! Van még ecset is,meg rohadnak a mohák,és a rotala töve elrohad így leszakad a teteje ami elég szép lenne. Nem lehet hogy a fám okoz valami galibát?Vizet itt nem lehet normálisan beméretni,nekem több csepegtetős tesztem van mint némelyik halas boltnak.pfff Esküszöm veszek egy 5 literes befőttes üveget egy szivacs szűrővel, rakok bele 5db red cherryt és kész! co2 ingadozás szokott lenni általában az oka. Megpróbálhatsz éjszakára levegőztetni. Én is eléggé megküzdök ezzel az algával. Én is fondoltam már a fára, de szerintem nem sok köze van hozzá.
|
2012. június 24., vasárnap 10:09 |
|
|
myk74
|
Gondok!Már kezdem unni! Jól tudom staghorn? Már nem tudom mit tegyek! Van még ecset is,meg rohadnak a mohák,és a rotala töve elrohad így leszakad a teteje ami elég szép lenne. Nem lehet hogy a fám okoz valami galibát?Vizet itt nem lehet normálisan beméretni,nekem több csepegtetős tesztem van mint némelyik halas boltnak.pfff Esküszöm veszek egy 5 literes befőttes üveget egy szivacs szűrővel, rakok bele 5db red cherryt és kész!
|
2012. június 24., vasárnap 8:32 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Át lehet alakítani . Egy profi tűszelep nem olcsó . A palack az úgynevezett külső szelepes amelyhez spéci nyomáscsökkentő kell.
2012. június 17., vasárnap 16:51 |
|
|
myk74
|
papó írta: Annyira mérges vagyok magamra mikor ilyen képeket látok. Mindig megfogadom , hogy egy akváriumba csak egy fajta garnélát telepítek és természetesen egy teljes káosz lesz a vége . Pedig így néz ki igazán jól. Szeretem én is a piros gombolyagot kaja közben nézni,de most kapnak egy kis erősítést egy pár db ajándék sakura képében.Had pirosodjanak! Van egy reduktorom meg ez a cserélhető palackom: Ha megtalálom azt az esztergályost aki csinál nekem közbetétet akkor kap egy sera diffusort,egy tűszelepet(milyet érdemes venni?)visszacsapó szelepet(melyik a jó fajta?),meg co2 csövet és mehet a buli.Minden nap be tudom magamnak indítani a rendszert mert pont otthon vagyok mikor menne,így a mágnesszelepet nem kell megvennem.Rossz az elgondolás vagy működhet a dolog?
|
2012. június 17., vasárnap 13:53 |
|
|