|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 1:49
|
Szerző |
Üzenet |
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Ismét eltelt egy hét. Papo tanácsára elhagytam a macrot, jelenleg csak planter megy, mert a carbo-m elfogyott. Remélem a héten már lesz. A növények egyre jobban érzik magukat, de van még hova fejlődni. Egy telefonos tegnapról:
|
2017. június 6., kedd 5:24 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
zoi írta: Picit visszafogottan, de azért fejlődik az akva. Sajnos alga még mindig van. Fonál, zöld por, és némi ecset. Még visszább vettem a tápokból, jelenleg 0,5 ml macro, 1 ml planter és 2 ml carbo megy naponta, vasat egyelőre elhagytam. Próbálok a pinnatifidákból valami fa-jelleget kreálni majd. Meg szurkolok a parvulának, hogy végre összejöjjön neki a gyeppé válás. Igyekszem naponta egy picit foglalkozni a teknővel, mert a heti egy nagy karbantartás nem járható út egyelőre. Végül egy telefonos gyors az utókornak. Ha van ötletetek, hogy mivel lehetne tuningolni csak rajta, mert lehet hamarosan elfogy a planterem Csak magához tér már Zoi . Holnap délután csörrenj rám .
2017. május 29., hétfő 20:33 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Picit visszafogottan, de azért fejlődik az akva. Sajnos alga még mindig van. Fonál, zöld por, és némi ecset. Még visszább vettem a tápokból, jelenleg 0,5 ml macro, 1 ml planter és 2 ml carbo megy naponta, vasat egyelőre elhagytam. Próbálok a pinnatifidákból valami fa-jelleget kreálni majd. Meg szurkolok a parvulának, hogy végre összejöjjön neki a gyeppé válás. Igyekszem naponta egy picit foglalkozni a teknővel, mert a heti egy nagy karbantartás nem járható út egyelőre. Végül egy telefonos gyors az utókornak. Ha van ötletetek, hogy mivel lehetne tuningolni csak rajta, mert lehet hamarosan elfogy a planterem
|
2017. május 29., hétfő 20:08 |
|
|
zoi
|
Sziasztok! Két hét telt el az átalakítás óta. A blyxa úgy néz ki, végre megmarad az akváriumban. A pinnatifida is jól startolt, el is gondolkodtam, hogy jó-e ott a blyxa között. A parvula hoz új hajtásokat, amik viszont elhalnak, vonzzák az algát. Ecset, és zöld fonál van. A vízcsere előtt levágtam ezeket a leveleket. Az üvegen is megjelenik a vízcsere utáni sokadik napon a zöld por, így úgy döntöttem, visszaveszem a macro tápot. Jelenleg: 1,5 ml planter, 0,5 ml macro 2 ml carbo/nap és néhány csepp vas/hét megy. Így néz ki most:
|
2017. május 15., hétfő 5:21 |
|
|
zoi
|
hzshalas írta: Mi újság parvula fronton? Van bármilyen irányú változás az újraültetés óta? Sajna az alga nálam is szereti, kíváncsi vagyok te mire jutsz. Kitartás Szia! A mai vízcsere után jelentkezem, és beszámolok a helyzetről.
|
2017. május 14., vasárnap 9:37 |
|
|
hzshalas
Csatlakozott: 2012. március 25., vasárnap 13:49 Hozzászólások: 271 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Mi újság parvula fronton? Van bármilyen irányú változás az újraültetés óta? Sajna az alga nálam is szereti, kíváncsi vagyok te mire jutsz. Kitartás
_________________ Bocsáss meg az ellenségeidnek, de jegyezd meg a nevüket.
|
2017. május 14., vasárnap 9:23 |
|
|
zoi
|
edit86 írta: Nálam is a fa volt a ludas csupa alga volt minden nem fejlődött semmi. Ahogy kikerült a fa az bösszes alga eltünt szinte és minden megindult . Hajrá!
Tapatalkkal küldve az én D5503 eszközömről Igen, a Te eseted is közrejátszott a döntésemben, ezért is jó a fórum. Tanulhatunk a többiek tapasztalataiból. Remélem nálam is tényleg ez volt a gubanc.
|
2017. május 3., szerda 18:02 |
|
|
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4276 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
Nálam is a fa volt a ludas csupa alga volt minden nem fejlődött semmi. Ahogy kikerült a fa az bösszes alga eltünt szinte és minden megindult . Hajrá!
Tapatalkkal küldve az én D5503 eszközömről
2017. május 3., szerda 7:11 |
|
|
zoi
|
Molroth írta: Szevasz Zoi! Jó döntés volt! Valahogy nem volt egy turi formája annak a fának. Remélem, hogy ezzel az algamágnes kikerült az akvából, egy szép stemes akva még simán lehet belőle! Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével Köszi! Igen, az elképzelés valami háromszög forma, balról stemekkel, jobbra szépen ellaposodva. Esetleg betűzök a dombba néhány mohásított ágat, bár ilyen vékonyat nem találtam itthon, és nem akarok úgy járni, mint az előzővel Szóval jöhetnek a javaslatok!
|
2017. május 3., szerda 5:15 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Szevasz Zoi! Jó döntés volt! Valahogy nem volt egy turi formája annak a fának. Remélem, hogy ezzel az algamágnes kikerült az akvából, egy szép stemes akva még simán lehet belőle! Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével
2017. május 2., kedd 21:47 |
|
|