Szerző |
Üzenet |
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Eléggé belepte az akvát a barna alga.. szerencsére még az üvegen nincs nyoma. Ráállok egy ideig a gyakori vízcserére, mert a co-t és a világítást most sikerült szépen belőni. Levegőztetésre van valami jó DIY megoldás, vagy csak légpumpával lehet elérni a megfelelő hatást ?
2013. május 19., vasárnap 13:48 |
|
|
Angol
|
tommyv írta: papó írta: Nincs kép Opp Véletlen a dropboxos linket adtam meg, amit csak én látok A helyzet rosszabb mint a képen látszik, a barna alga eléggé rátelepedett a mohára és a kövekre, de ezt betudom az utóbbi idő ingadozó co-jának és a nem megfelelő rendszerességű világításnak.. kb 4óra hossza alatt végre sikerült belőnöm a co-t. Még cserélek majd alatta egy palackot és utána hozzá se érek Beiktattam a lámpának egy időkapcsolót így 9-17h ig megy a világítás .. Szerintem ezekkel a változtatásokkal mindenképp kevesebb algám lesz. íme: Bárcsak én is itt tartanék ! Gratulálok .
|
2013. május 17., péntek 14:52 |
|
|
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: Nincs kép Opp Véletlen a dropboxos linket adtam meg, amit csak én látok A helyzet rosszabb mint a képen látszik, a barna alga eléggé rátelepedett a mohára és a kövekre, de ezt betudom az utóbbi idő ingadozó co-jának és a nem megfelelő rendszerességű világításnak.. kb 4óra hossza alatt végre sikerült belőnöm a co-t. Még cserélek majd alatta egy palackot és utána hozzá se érek Beiktattam a lámpának egy időkapcsolót így 9-17h ig megy a világítás .. Szerintem ezekkel a változtatásokkal mindenképp kevesebb algám lesz. íme:
2013. május 17., péntek 13:52 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
tommyv írta: Solar Duo Boy beizzítva ! Jobboldalon a HC nagyon szépen fejlődik, a baloldalon is fejlődNE csak szerencsétlen bettámat 1 éjszakára rakom be.. és máris kivergődött 4tövet úgyhogy büntetésből úszkálhat a vödörben egy anubias és 2 gömb moha társaságában Amit még nem említettem, hogy a kövekben, talajban és növényzetben főleg a vietnami erdős, hegyes vidék inspirált, így ha a moha rendesen benövi a köveket és hátra beültetek még néhány pogostemont(ami az esőerdő pálmafáit szimbolizálná) teljes lesz a kép Valami ilyesmi: http://2.bp.blogspot.com/-q8QTHtq1nRw/Tv4zlp8wOXI/AAAAAAAAAM8/zXFsKDuErTE/s1600/vietnam2.jpgÉs itt egy kép az új lámpával : Nincs kép
2013. május 17., péntek 11:55 |
|
|
tommyv
|
Solar Duo Boy beizzítva ! Jobboldalon a HC nagyon szépen fejlődik, a baloldalon is fejlődNE csak szerencsétlen bettámat 1 éjszakára rakom be.. és máris kivergődött 4tövet úgyhogy büntetésből úszkálhat a vödörben egy anubias és 2 gömb moha társaságában Amit még nem említettem, hogy a kövekben, talajban és növényzetben főleg a vietnami erdős, hegyes vidék inspirált, így ha a moha rendesen benövi a köveket és hátra beültetek még néhány pogostemont(ami az esőerdő pálmafáit szimbolizálná) teljes lesz a kép Valami ilyesmi: http://2.bp.blogspot.com/-q8QTHtq1nRw/Tv4zlp8wOXI/AAAAAAAAAM8/zXFsKDuErTE/s1600/vietnam2.jpgÉs itt egy kép az új lámpával :
2013. május 16., csütörtök 15:11 |
|
|
tommyv
|
edit86 írta: Nagyon hangulatos kis nanot hoztál össze , tetszik ! Főként a kövek elrendezése tuti ! Köszi:)! Úgy látszik megérte a kövezés anno, mindenki azokat dicséri . Igazából ha most kezdenék bele egy kicsit nagyobb kockát választanék, de majd a 2. aki már méretesebb lesz .
2013. május 14., kedd 19:22 |
|
|
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4276 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
Nagyon hangulatos kis nanot hoztál össze , tetszik ! Főként a kövek elrendezése tuti !
2013. május 14., kedd 16:56 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Számodra ez nem lesz pluszköltség. Ebből mi is tanultunk.
2013. május 13., hétfő 21:28 |
|
|
tommyv
|
papó írta: tommyv írta: papó írta: A CO2 t megcsináltuk . Át kellett alakítani teljesen. Ajajj holnap akkor benézhetek érte? Megfúrtátok végül? A lámpa csak szerdán délután lesz itt. A CO2 cuccért jöhetsz. Kellet keríteni egy olyan tűszelepet amely bírja az 50 bart . Mint kiderült szinte egyik sem bírja hosszabb távon csak a 10 bar alatti nyomást. Pedig ezek nem "barkács cuccok . Érdekes nem is gondoltam volna, mekkora felár lesz ez ?
2013. május 13., hétfő 21:11 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
tommyv írta: papó írta: A CO2 t megcsináltuk . Át kellett alakítani teljesen. Ajajj holnap akkor benézhetek érte? Megfúrtátok végül? A lámpa csak szerdán délután lesz itt. A CO2 cuccért jöhetsz. Kellet keríteni egy olyan tűszelepet amely bírja az 50 bart . Mint kiderült szinte egyik sem bírja hosszabb távon csak a 10 bar alatti nyomást. Pedig ezek nem "barkács cuccok .
2013. május 13., hétfő 20:34 |
|
|