|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 0:43
|
Szerző |
Üzenet |
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
N-emy írta: Este csak lőttem egy gyors fotót. Nem egy jó kép, de valamennyire sejteti ,mi is készült Jóvanez, mondhatnám e n-em(semm)i. Papó a dekor meg a kövek úgy is el fognak tűnni, de tök mindegy. Szép lesz ez, csak győzd "koccsolni" a gyomokat. Dzsungel szaga van a képnek.
2012. augusztus 19., vasárnap 21:31 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
N-emy írta: Mexx2 írta: A táptalajt, hogy választod szét az aljzattól? És ezek beszoktak tömörödni keményre? Minek szétválasztani! Az OK talaj nem igazán tömörödik, elég kemény ,jó állagú talaj, csak kicsit nagy szemű . Ilyenkor kezdetben még azért elég instabil a talaj ,könnyen előreomolhat ,ha nem vagyunk elég óvatosak. A parvula ezt persze idővel orvosolni fogja, és megszűnik az erózió . Csak összehasonlításképp kérdem, hogy mennyire tömörödik össze. Mivel a sóder teljesen keményre összetömörödik, és kíváncsiságból ezek az aljzatok is összetömörödnek, mivel ezek is összeesnek ahogyan írjátok.
_________________ K.Tamás
|
2012. augusztus 19., vasárnap 21:07 |
|
|
N-emy
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2011. szeptember 23., péntek 12:41 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Hatvan
|
Mexx2 írta: N-emy írta: Így is van(részben). Mindössze annyi változtatással, hogy a táptalaj cserélve lett, erre került az OK nature soil, a legfelső réteg pedig ADA amazonia2. Az amazoniat még a garnis akvárium átalakításakor cseréltem ott le. Átmostam ,kiszárítottam és most ez képezi a borító felületet. Jó, mert relatív apró szemű és a színe is természetesebb mint a Knott talajnak, viszont okozott némi bosszúságot. Sajnos voltak olyan szemcsék benne ,amik szétporladtak és ebből kifolyólag az agyagszemcsék még most is opálossá teszik a vizet . Remélem idővel azért meg fog szűnni. Akkor most neked van: Tropica felette Oliver Knott és a fölött meg ADA? Így van. Mexx2 írta: A táptalajt, hogy választod szét az aljzattól? És ezek beszoktak tömörödni keményre? Minek szétválasztani! Az OK talaj nem igazán tömörödik, elég kemény ,jó állagú talaj, csak kicsit nagy szemű . Ilyenkor kezdetben még azért elég instabil a talaj ,könnyen előreomolhat ,ha nem vagyunk elég óvatosak. A parvula ezt persze idővel orvosolni fogja, és megszűnik az erózió .
|
2012. augusztus 19., vasárnap 20:20 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
N-emy írta: Így is van(részben). Mindössze annyi változtatással, hogy a táptalaj cserélve lett, erre került az OK nature soil, a legfelső réteg pedig ADA amazonia2. Az amazoniat még a garnis akvárium átalakításakor cseréltem ott le. Átmostam ,kiszárítottam és most ez képezi a borító felületet. Jó, mert relatív apró szemű és a színe is természetesebb mint a Knott talajnak, viszont okozott némi bosszúságot. Sajnos voltak olyan szemcsék benne ,amik szétporladtak és ebből kifolyólag az agyagszemcsék még most is opálossá teszik a vizet . Remélem idővel azért meg fog szűnni. Akkor most neked van: Tropica felette Oliver Knott és a fölött meg ADA? A táptalajt, hogy választod szét az aljzattól? És ezek beszoktak tömörödni keményre?
|
2012. augusztus 19., vasárnap 18:39 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Biztosan hamar letisztul . Az OK talajnak is van "púder" apró szemű változata de az drágább mint a normál .
2012. augusztus 19., vasárnap 18:38 |
|
|
N-emy
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2011. szeptember 23., péntek 12:41 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Hatvan
|
Mexx2 írta: pit975 írta: Perfekt!! Milyen talajod van? Ha nem vett újat akkor szerintem a régi: Talaj:Tropica táptalaj 2,5L, Oliver Knott nature soil 9lDe majd ő megmondja. Így is van(részben). Mindössze annyi változtatással, hogy a táptalaj cserélve lett, erre került az OK nature soil, a legfelső réteg pedig ADA amazonia2. Az amazoniat még a garnis akvárium átalakításakor cseréltem ott le. Átmostam ,kiszárítottam és most ez képezi a borító felületet. Jó, mert relatív apró szemű és a színe is természetesebb mint a Knott talajnak, viszont okozott némi bosszúságot. Sajnos voltak olyan szemcsék benne ,amik szétporladtak és ebből kifolyólag az agyagszemcsék még most is opálossá teszik a vizet . Remélem idővel azért meg fog szűnni.
|
2012. augusztus 19., vasárnap 16:02 |
|
|
Mexx2
Sasszem
|
pit975 írta: Perfekt!! Milyen talajod van? Ha nem vett újat akkor szerintem a régi: Talaj:Tropica táptalaj 2,5L, Oliver Knott nature soil 9lDe majd ő megmondja.
|
2012. augusztus 19., vasárnap 7:13 |
|
|
Tamás
|
Letisztul az akvárium és kész is . Lehet vele nevezni Tetszik .
|
2012. augusztus 18., szombat 21:17 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Perfekt!! Milyen talajod van?
|
2012. augusztus 18., szombat 21:05 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Ez kész ! Szuper jó . Ott leszel , majd "bajban , ahol én szoktam lenni : Nem szabad hogy a növények uralják a látványt , hiszen a kövek és fák legalább annyire fontosak. Nos én sajnálom a növényeket ,így a a többi cucc eltűnik idővel .
2012. augusztus 18., szombat 20:16 |
|
|