Pontos idő: 2024. november 30., szombat 3:36

Hozzászólás a témához  [ 95 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Következő
 Forest edge 
Szerző Üzenet

Csbéla írta:
AQViktor írta:
nekem volt amikor sokáig csak ro-val cseréltem, hogy 1-2dkh alatt volt a vált. kem. és egyik halnak sem volt baja...

Kedves Viktor !
A diszkoszhalak nem szeritik a stresszhelyzeteket.
Mindegyik élőlény máshogyan reagál a környezeti változásra.

Kedves Béla!

Én nem tudtam, hogy az értékes állatok alatt diszkoszokat értesz, mivel őket nem nagyon szokták növényesben tartani, csak holland stílusúban.....

2012. június 26., kedd 14:33
Profil Honlap

AQViktor írta:
nekem volt amikor sokáig csak ro-val cseréltem, hogy 1-2dkh alatt volt a vált. kem. és egyik halnak sem volt baja...

Kedves Viktor !
A diszkoszhalak nem szeritik a stresszhelyzeteket.
Mindegyik élőlény máshogyan reagál a környezeti változásra.

2012. június 26., kedd 14:26

2012. június 26., kedd 13:54
Profil Honlap

A zöldvizes fórum az homokozó , nem nagyon érdekel ott mit írkálnak.
Nem is olvasom.
Az tudom mondani , hogy szerintem nem lehet az akváriumokat egy kaptafára húzni.
Mindegyik más.
Ezért értek egyet az itt fórumozókkal , hogy mindíg a vízparaméterek mérését tartják elsődlegesnek.

5 Kh alatt értékes állatokat nem tartanék.
A növények az más tészta.

2012. június 26., kedd 13:47

Idézet:
Azért 5 Kh alatt veszélyes Ph ingadozás.
Jobb a növényeknek is ha pufferolva van a víz , a többi állatot most figyelmem kívül hagyom

Ezt a zöldvizes forumon hallottad?
Szamolj mar utana:
ejszaka sem megy le a Co2 szint 10 ala: KH 4 Co210 mg/l az 7.05 PH
ha nap közben feltolod 30mg/l literre akkor 6.58
akarhogy szamolok ez 0,47 PH ingadozas...Ha megnezed Kasselmann meresi ertekeit (Az amazonast monitorozta több helyen orankent 2 heten keresztül) siman volt ekkora ingadozas...Nem hiszem, hogy ez valaminek is kart okozna, ha a termeszetben is vannak ilyen ingadozasok.

Mellesleg ha megnezed a CAU tagjainak akvariumjait, naluk sokszor latsz 1-2 KH-s akvariumokat. (bar teny ott mar egy jo PH kontroller elengedhetetlen)

http://borosgabor.blogspot.de/
http://www.flickr.com/photos/borosgabor1984

2012. június 26., kedd 13:39
Profil Honlap

novenyesakvariumok írta:
Gondolhattam volna, hogy Papó erre is gondolt... Viszont en meg mindig azon a velemenyen vagyok, hogy a viz nem tetszik neki... GH 5 iszonyat alacsony. A KH magasabb nala. Nem tudom, hogyan, es föleg miert csinalsz ilyen vizet, mert igazabol semmi sem indokolja. En inkabb egy KH 3 GH 13 vizzel probalkoznek. Ez kb 55mg/l Calcium, es 25mg/l Magnezium. Ez kb 12,7 GH-t jelent 1:2,2 arannyal. A hetes KH-d kb semmi növenynek nem jo, az csak arra valo, hogy a sok CO2 miatt nem megy le a PH, mert a kalcium karbonat pufferkent müködik. Ez lathato is, a PH-d 7,2 ami sztem iszonyat magas egy növenyes akvariumban.
Szamoljunk egy kicsit: 7es KH, 7,2 PH az 12 mg/liter Co2 nek felel meg. Mondhatjuk, hogy kicsit keveske, de sztem nem ez akadalyozza a Pogot. A problema sztem, hogy "lugos" vizben teljesen mashogy megy az anyagcsere, mert a kelatok a mikrobol mashogy bomlanak el. Ha ugyanennyi Co2-t szeretnel (több dolgon nem tekergetnek egyidejüleg, bar kesöbb ezt is növelnem) akkor egy egeszseges 6.8 PH vizhez 2.67KH kellene. A celertek nalam KH4, PH 6,6 es 30mg/l Co2

Azért 5 Kh alatt veszélyes Ph ingadozás.
Jobb a növényeknek is ha pufferolva van a víz , a többi állatot most figyelmem kívül hagyom.

2012. június 26., kedd 13:28

Gondolhattam volna, hogy Papó erre is gondolt... Viszont en meg mindig azon a velemenyen vagyok, hogy a viz nem tetszik neki... GH 5 iszonyat alacsony. A KH magasabb nala. Nem tudom, hogyan, es föleg miert csinalsz ilyen vizet, mert igazabol semmi sem indokolja. En inkabb egy KH 3 GH 13 vizzel probalkoznek. Ez kb 55mg/l Calcium, es 25mg/l Magnezium. Ez kb 12,7 GH-t jelent 1:2,2 arannyal. A hetes KH-d kb semmi növenynek nem jo, az csak arra valo, hogy a sok CO2 miatt nem megy le a PH, mert a kalcium karbonat pufferkent müködik. Ez lathato is, a PH-d 7,2 ami sztem iszonyat magas egy növenyes akvariumban.
Szamoljunk egy kicsit: 7es KH, 7,2 PH az 12 mg/liter Co2 nek felel meg. Mondhatjuk, hogy kicsit keveske, de sztem nem ez akadalyozza a Pogot. A problema sztem, hogy "lugos" vizben teljesen mashogy megy az anyagcsere, mert a kelatok a mikrobol mashogy bomlanak el. Ha ugyanennyi Co2-t szeretnel (több dolgon nem tekergetnek egyidejüleg, bar kesöbb ezt is növelnem) akkor egy egeszseges 6.8 PH vizhez 2.67KH kellene. A celertek nalam KH4, PH 6,6 es 30mg/l Co2

2012. június 26., kedd 13:18
Profil Honlap
Adminisztrátor

novenyesakvariumok írta:
nem hiszem, hogy tapokkal van gondja...
a pogonak csak akkor jön ki a szep melyzöld szine, ha a GH-t emeled. (kb 15 körül -vagy fölötte érzi jol magat) magnezium heptahidrattat MgSO4·7H2O, plussz kalcium nitrattal Ca(NO3)2 tudsz GH emelni KH emelese nelkül.
Figyelj a Mg-Ca aranyra, arra is eleg kenyes. A szokasos 1:3 helyett inkabb 1:2 aranyt szeret.

Viszont ez egy erdekes dolog... Növenyes akvarisztikaban mindenki szajkozza a lagy vizet, mikor igazabol a lagy viz alatt alacsony KH vizet ertünk. Valahogy "elfelejtödik" a GH visszaemelese. Siman ozmoval megkeverik a csapvizet-'oszt jolvan...Nemhiaba a diszkoszosok is kb 1:4 aranyu KH:GH vizet keszitenek... Ugy mint a halaknak a növenyeknek is kellenek ezek az asvanyok, csupan a kalcium karbonat nem kell nekik.

" magnezium heptahidrattat MgSO4"

Bocsi ezt elfelejtettem leírni , de mentségemre azt tudom felhozni , hogy az általam kevert tápoldatba be van keverve :shock: 8-)

2012. június 26., kedd 10:18

Nekem is ezt csinálta a Pogo, a levelei teljesen elmálltak, már ki is akartam szedni, de aztán pár nap múl va meggondolta magát és elkezdte hozni az új leveleit.....

2012. június 26., kedd 8:36
Profil Honlap

nem hiszem, hogy tapokkal van gondja...
a pogonak csak akkor jön ki a szep melyzöld szine, ha a GH-t emeled. (kb 15 körül -vagy fölötte) erzi jol magat) magnezium heptahidrattat MgSO4·7H2O, plussz kalcium nitrattal Ca(NO3)2 tudsz GH emelni KH emelese nelkül.
Figyelj a Mg-Ca aranyra, arra is eleg kenyes. A szokasos 1:3 helyett inkabb 1:2 aranyt szeret.

Viszont ez egy erdekes dolog... Növenyes akvarisztikaban mindenki szajkozza a lagy vizet, mikor igazabol a lagy viz alatt alacsony KH vizet ertünk. Valahogy "elfelejtödik" a GH visszaemelese. Siman ozmoval megkeverik a csapvizet-'oszt jolvan...Nemhiaba a diszkoszosok is kb 1:4 aranyu KH:GH vizet keszitenek... Ugy mint a halaknak a növenyeknek is kellenek ezek az asvanyok, csupan a kalcium karbonat nem kell nekik.

2012. június 26., kedd 7:05
Profil Honlap
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 95 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Következő