Újévi jelentések!:)
Első legyen az ,hogy mindenkinek boldog és békés új évet kívánok. Szép egyedi akvákat ,algamentes és problémamentes akvarizálást all in clusive:)
Az akváriumom jelentem helyreállt. Az algáktól megmenekültem. A cubám még nem volt ilyen szép köszönöm mindenkinek a segítséget ez ügyben. Nincs hála az égre mire panaszkodnom. Enyhe zöld pont algám van , de ahogy elnézem azis napról napra szorul vissza. A rotalát már vágnom kellet. Egy dolog ami zavar benne az a oldalgyökere. Ezt ugyebár le lehet nyesni , de mint a hidrának 3 nő helyette:D Stau szép, ahoz képest ,hogy lassan növőnek van beállítva elég szapora. Mióta bekerült mindegyik növények 1-2-3 új hajtás van. Remélem lesz olyan csodás bokrom mint bent a boltban:) A blyxa nagyon jól érzi magát. Gyönyörűen kezd vörösödni. Nem kezdett még bele a növekedésbe , ahogy elnézem még a gyökerét növesztgeti. Átültetés után nem csinálta az általa megszokott levél eldobálásokat. Már alig várom , hogy bedúsuljon:) A pogo elvan , nem vettem észre rajta változást. Bubizik vagyis inkább mint egy kompresszor nyomja magából ki a zoxigént
És a legvégére hagytam az új kedvencemet:) Nem más mint a bonzai. Imádom ezt a növényt. Nem tudom megmondani mi fog meg benne ennyire , de hihetetlen. Szépen vörösödik a teteje és megjelentek rajta oldalhajtások. Növekedésére azt kell ,hogy mondjam ,hogy ültetés óta max 1cm nőttek. Nem sietik el a dolgot , de megéri szerintem várni vele mert nagyon szép:)
Ez évi fejlesztéseket már összeírtam:)
A világításon lesz a legnagyobb hangsúly.
-Kapni fog egy éjszakai világítást az akva. Az elképzelés az az ,hogy 4db 1W vagy 2W ledet beszerelek és ők fognak az este folyamán világítani. Nincs semmilyen haszna , de viszont régi vágyam , hogy este is lássak belőle valamit:)
- +1 15W led modult fog kapni. Ez táp cserével is járni fog. Ígyis úgyis cserélnem kell mert valószínűleg alulterveztem a tápot. Így 45W led fog felette világítani (3*15W kb 4500lumen) Ezek kapcsolhatók lesznek 1essével. (több oka is van)
- Új armatúra , nagyobb hűtőbordák , és halkabb nagyobb ventik.
Co2
-egy nagyobb palack. 5kg tervezek , de már a 2kg is örülnék.
-mágnesszelep
Szűrés
- 1l siporax
- 4l matrix trop
- gyári tetra perlon (vagy 10db)
- üveg szívó ág
Víz
-egy olcsó , megbízható ozmó készülék. Nem kell nagy vízhozam elég a 190l/nap is. A lényeg itt , hogy beszerezhető legyen hosszú távon hozzá csere alkatrész!