|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 9:48
|
Szerző |
Üzenet |
titusz
|
papó írta: titusz írta: Sziasztok! ma megkaptam a vizelemzést, hát mit ne mondjak nem igazán tudom hova tenni. Ha valakinek van véleménye, ötlete kérem ne tartsa magában! az eredmény vizcsere után 2héttel, napi 1-1ml macro és planter. és az eredmények Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről Ezek szerint semmi nincs a vizedben csak egy nagyon kevés foszfát ... Létezik,hogy a növények ilyen szinten kiveszik a tápanyagot. Ha csak az elmúlt 2 hetet nézem a halak,csigák, garnélák teljes terhelése, a táp, 14-14 ml micro és macro? Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről
|
2016. május 10., kedd 19:26 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
titusz írta: Sziasztok! ma megkaptam a vizelemzést, hát mit ne mondjak nem igazán tudom hova tenni. Ha valakinek van véleménye, ötlete kérem ne tartsa magában! az eredmény vizcsere után 2héttel, napi 1-1ml macro és planter. és az eredmények Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről Ezek szerint semmi nincs a vizedben csak egy nagyon kevés foszfát ...
2016. május 10., kedd 19:20 |
|
|
titusz
|
Sziasztok! ma megkaptam a vizelemzést, hát mit ne mondjak nem igazán tudom hova tenni. Ha valakinek van véleménye, ötlete kérem ne tartsa magában! az eredmény vizcsere után 2héttel, napi 1-1ml macro és planter. és az eredmények Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről
|
2016. május 10., kedd 16:10 |
|
|
titusz
|
Magamat javítva nem csökkenteni, hanem emelem fél milivel a macrot. Ismét nagy hála @Joci és a lowtech közösség videóinak.
Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről
|
2016. május 8., vasárnap 8:11 |
|
|
titusz
|
Megvolt a vizcsere 50%. cyano és az ecset 2 hét alatt sem tértek vissza viszont az üvegről durva anyagot kapartam le, nem is tudom, hogy pont vagy por alga volt. Történt egy kis átrendezés is,mert nagyon elégedettlen voltam a látvánnyal. A fotók most még rosszabul sikerültek mint eddig. Arra döntöttem, hogy csökkentem a makrot 0,5ml/napra, a világitást visszaveszem egy órával és visszatérek a heti 20% vizcserére. Bocs a képekért, de hátha látszik valami. egy gyors,talán ez még jobb Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről
|
2016. május 7., szombat 11:42 |
|
|
titusz
|
Kis helyzetjelentés. vízcsere helyett visszatöltöttem az elpárolgást, volt még pár liter RO itthon. Perlonokat kicseréltem, szivacs kiöblit. Az ecset visszavonult, ahol még maradt ott nő, de új telepeket nem látok (ezt egy sikernek elkönyvelem ). Cyanom, még mintha látnék kisebb barnás pamacsokat az aljzatban, de a szokásos kékülés még nincs (ezt még nem kiabálom el ). A poralgám kezdi ellepni az üveget, most már látszik (ez még fight). Gondoltam rá, hogy 1-2 napot kihagyok a táppal, de ezt a tesztidőszakot már végigviszem ( hétvégén mérés ). Halak etetésénél próbálok figyelni kevesebb lemezes (Tetra ),fagyi egy héten csak egyszer az is átmosva, még szerencse, hogy csak kb az 5%át kapják, mert az átmosás után nem sok maradt majd még gyakorolok . Viszont a Ro és a perloncsere után a hártyáim eltüntek. Talán mintha kicsit javultak volna növények, de lehet csak én képzelem be Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről
|
2016. május 2., hétfő 18:50 |
|
|
titusz
|
Csőtörés a városban, a tervezett vizcsere tolódik, inkább nem kockáztatok, várok pár napot Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről
|
2016. május 2., hétfő 5:36 |
|
|
titusz
|
papó írta: titusz írta: A hétfői vizcsere óta az algáim alig tértek vissza, ecset szinte egyáltalán, a cyanot sem látom, bár a leszívás után kapott carbot is, az üvegen sem olyan durván jött vissza mint a múlt héten. Nem akarom ezt a méricskélést túlparázni, már a kezdeti hisztim elmúlt, most két hétig marad minden és a mérés után meglátjuk Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről Nagyon szépen lakul minden . Rá kell jönni a "titkokra" hiszen a szó elszáll az alga megmarad (hat) Még azért nem akarom elkiabálni, a következő hét megmutatja. Köszönöm nektek, nagyon sokat segitetek a "titok " megtalálásában! Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről
|
2016. április 30., szombat 19:26 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
titusz írta: A hétfői vizcsere óta az algáim alig tértek vissza, ecset szinte egyáltalán, a cyanot sem látom, bár a leszívás után kapott carbot is, az üvegen sem olyan durván jött vissza mint a múlt héten. Nem akarom ezt a méricskélést túlparázni, már a kezdeti hisztim elmúlt, most két hétig marad minden és a mérés után meglátjuk Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről Nagyon szépen lakul minden . Rá kell jönni a "titkokra" hiszen a szó elszáll az alga megmarad (hat)
2016. április 30., szombat 19:13 |
|
|
titusz
|
A hétfői vizcsere óta az algáim alig tértek vissza, ecset szinte egyáltalán, a cyanot sem látom, bár a leszívás után kapott carbot is, az üvegen sem olyan durván jött vissza mint a múlt héten. Nem akarom ezt a méricskélést túlparázni, már a kezdeti hisztim elmúlt, most két hétig marad minden és a mérés után meglátjuk Tapatalkkal küldve az én HUAWEI Y530-U00 eszközömről
|
2016. április 30., szombat 18:48 |
|
|