|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 6:50
|
Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
hunwarp írta: SlyChocolate írta: Ha jól értelek neked napi elfoglaltság a vízcsere? Igazából szerintem egy beállt ekkora méretű akvánál heti és maximum 30% lenne az optimális. Ahogy az Öregek mondják "Minél nagyobb egy akva annál stabilabb". Szóval te tudod és gondolom okkal tolod a rengeted vizet...??? Nekünk feleslegesnek tűnhet de biztos tudod miért teszed....
Érdemes lenne akkor már egy automata vízcserélőt venni/építeni??? Én is az autómata vízcserélő felé hajlok, de a keret most még nincs meg rá. A napi vízcsere (vagyis a sok víz lecserélésére) a tápozás miatt van szükség. De így naponta leeresztés feltöltés tápozás bacizás...stb meg van 10 perc alatt. 15, ha a vízcsobogás miatt pisilnem kell Nagyjából ennyit foglalkozok az akival naponta. Meg persze hosszú perceken át nézegetem. Természetesen ha Nálad így működnek a dolgok algamentesen nem szabad változtatni rajta. Nagyon jók az új képeid, de ahogy a Mester is mondja a háttéren kicsit lehetne variálni kéne...???
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. május 7., kedd 17:55 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Köszi a képeket ! A háttéren még variálj , másba nem tudok belekötni
2013. május 7., kedd 11:09 |
|
|
hunwarp
|
DeKol írta: Ez nagyon jo lett. Jol eltalaltad a hattert is. IAPLC -t megprobalod?
Tapatalk 2-vel küldve az én U20i-ről Veszitenivalóm nincs
|
2013. május 7., kedd 7:52 |
|
|
DeKol
Csatlakozott: 2011. február 27., vasárnap 12:54 Hozzászólások: 531 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Ez nagyon jo lett. Jol eltalaltad a hattert is. IAPLC -t megprobalod?
Tapatalk 2-vel küldve az én U20i-ről
_________________ Sólyom Gábor
|
2013. május 7., kedd 6:38 |
|
|
hunwarp
|
Kértél képet papó. Holnap szabin vagyok úgyhogy csináltam egy esti fotózást. Van még hova fejlődni az akvának, meg nekem is fotózás terén...de van még 3 hetünk DSC_0260 by tommyfisher, on Flickr DSC_0281 by tommyfisher, on Flickr DSC_0302 by tommyfisher, on Flickr DSC_0297 by tommyfisher, on Flickr DSC_0321 by tommyfisher, on Flickr DSC_0331 by tommyfisher, on Flickr
|
2013. május 7., kedd 2:50 |
|
|
hunwarp
|
SlyChocolate írta: Ha jól értelek neked napi elfoglaltság a vízcsere? Igazából szerintem egy beállt ekkora méretű akvánál heti és maximum 30% lenne az optimális. Ahogy az Öregek mondják "Minél nagyobb egy akva annál stabilabb". Szóval te tudod és gondolom okkal tolod a rengeted vizet...??? Nekünk feleslegesnek tűnhet de biztos tudod miért teszed....
Érdemes lenne akkor már egy automata vízcserélőt venni/építeni??? Én is az autómata vízcserélő felé hajlok, de a keret most még nincs meg rá. A napi vízcsere (vagyis a sok víz lecserélésére) a tápozás miatt van szükség. De így naponta leeresztés feltöltés tápozás bacizás...stb meg van 10 perc alatt. 15, ha a vízcsobogás miatt pisilnem kell Nagyjából ennyit foglalkozok az akival naponta. Meg persze hosszú perceken át nézegetem.
|
2013. május 6., hétfő 22:21 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Ha jól értelek neked napi elfoglaltság a vízcsere? Igazából szerintem egy beállt ekkora méretű akvánál heti és maximum 30% lenne az optimális. Ahogy az Öregek mondják "Minél nagyobb egy akva annál stabilabb". Szóval te tudod és gondolom okkal tolod a rengeted vizet...??? Nekünk feleslegesnek tűnhet de biztos tudod miért teszed....
Érdemes lenne akkor már egy automata vízcserélőt venni/építeni???
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. május 6., hétfő 20:46 |
|
|
hunwarp
|
Icepeak írta: hunwarp írta: Heti 50% vízcsere volt eddig, ami 150 litert jelent. Ez elég sok idő volt. Majdnem 1 óra, ráadásul sok pocsolással járt. Most napi 50 litert cserélek 6 szor egy héten. Ez meg van 10 perc alatt, és legalább fel tudom fogni az akva vizét is, amit aztán a kertbe lehet locsolni. Ez így elég fura. Így minden nap megbolygatod mégha kicsit is az egyensúlyt. Ez szerintem nem jó de ne legyen igazam! Én a helyedben maradnék még a heti 1*50% és majd 1-1,5hónap múlva áttérnék a 2heti*50% vízcseréhez. De csak akkor ha nem EI vagy ahoz hasonló tápozást követsz! Most eihez hasonló a tápozás. Nem vettem észre + algát...sőt. A világos színű kövekről is kezd eltünni a pontalga. De olyan kis mértékű a vízcsere naponta, hogy ez max 1 pici ammóniát vesz ki a vízből(meg fölös tápanyagot.) Igaz 1 hét nem nagy idő, de eddig úgy fest nincs nagy gond. Ami meg plusszosdolog ebben a napi vízcserében, hogy így tudom hűteni a vizet, és nem ment eddig 27 C felé.
|
2013. május 6., hétfő 19:42 |
|
|
Icepeak
|
hunwarp írta: Heti 50% vízcsere volt eddig, ami 150 litert jelent. Ez elég sok idő volt. Majdnem 1 óra, ráadásul sok pocsolással járt. Most napi 50 litert cserélek 6 szor egy héten. Ez meg van 10 perc alatt, és legalább fel tudom fogni az akva vizét is, amit aztán a kertbe lehet locsolni. Ez így elég fura. Így minden nap megbolygatod mégha kicsit is az egyensúlyt. Ez szerintem nem jó de ne legyen igazam! Én a helyedben maradnék még a heti 1*50% és majd 1-1,5hónap múlva áttérnék a 2heti*50% vízcseréhez. De csak akkor ha nem EI vagy ahoz hasonló tápozást követsz!
2013. május 6., hétfő 7:07 |
|
|
hunwarp
|
SlyChocolate írta: hunwarp írta: Mivel napi vízcseréket kell csinálnom a nagy méret miatt Ez alatt mit értsünk? Mennyit cserélsz, tényleg mindennap? Mi ennek az oka? Hisz már megy egy ideje az akvád... Heti 50% vízcsere volt eddig, ami 150 litert jelent. Ez elég sok idő volt. Majdnem 1 óra, ráadásul sok pocsolással járt. Most napi 50 litert cserélek 6 szor egy héten. Ez meg van 10 perc alatt, és legalább fel tudom fogni az akva vizét is, amit aztán a kertbe lehet locsolni.
|
2013. május 5., vasárnap 21:16 |
|
|