|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 11:41
|
Szerző |
Üzenet |
hunwarp
|
Most pedig megosztom veletek az elmúlt hét történéseit. Lehet belőle tanulni.
Elindult az akva...szép bubik a növényeken...aztàn jött a rhizo. Ezt valószinü az előző tankból hoztam át a mohával. Mivel az akit első naptól kezdve max táppal és világitással tolom, így nem volt nehéz dolga. 1-2napig kézzel szedegettem, aztán már annyira belepte a növényeket, hogy szerintem nem tudtak rendesen táplálkozni, eyért tovább nőtt a rizo. Itt itt váltam drasztikussá. Jöttek az amanók, ancik, sziámi algaevők...és a hidrogénperoxid. Persze második csak módjával. Fecskendőstűvel leszórtam a rizót. 3 dl 1.5 ös peroxid ment bele első nap. Ezzel egyidejüleg a vilàgitást is visszavettem 6 órára. A halak jöttek, így a makrón nem emeltem, de a mikrón egy picurt igen, és napi 10% vízcserét csinálok. 1 hét után a rizó úgy néz ki visszavonulót fog fújni. Ma csak 1.5 dl peroxidot tudtam kiszórni, de tényleg jutott mindenhova. Úgy veszem észre, hogy már nem nő tovább, talán picit csökkent is.
|
2013. április 10., szerda 0:14 |
|
|
hunwarp
|
A mai napom, vagyis éjszakám eleje eltelt az üveg cuccok beszerelésével. Nem akartam a nehezen kitenyésztett szűröbacikat kinyírni, így 20 perc szerelés után 20 percet járt a szűrő...vagyis járt volna, ha az a q cső átmérője nem lett volna kb 0.5 mm- rel kisebb, mint a gyári. Így a reaktorra nem lehetett rendesen rászorítani. Erre persze szűröjáratáskor jöttem rá. 10 liter víz folyt ki az időkapcsoló mellé na nem baj, majd holnap nem cserélek vizet.
|
2013. április 9., kedd 23:59 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: hunwarp írta: papó írta: Nem látunk pár halacskát ? Látsz te eleget napközben amúgy tudod most jöttek meg az üvegek, és épp upgradelem az akvát, de holnap kaptok pár fotót. Holnapig valahogy kibírom Az Te vagy! Most is jöhet..., hogy szép álmaim legyenek...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. április 9., kedd 21:21 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
hunwarp írta: papó írta: Nem látunk pár halacskát ? Látsz te eleget napközben amúgy tudod most jöttek meg az üvegek, és épp upgradelem az akvát, de holnap kaptok pár fotót. Holnapig valahogy kibírom
2013. április 9., kedd 20:36 |
|
|
hunwarp
|
papó írta: Nem látunk pár halacskát ? Látsz te eleget napközben amúgy tudod most jöttek meg az üvegek, és épp upgradelem az akvát, de holnap kaptok pár fotót.
|
2013. április 9., kedd 20:17 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Nem látunk pár halacskát ?
2013. április 8., hétfő 17:51 |
|
|
hunwarp
|
dz1 írta: Szia!
Engem még az érdekelne, hogy milyen vastag üvegből készült ez az aki? 12-es
|
2013. április 1., hétfő 22:04 |
|
|
hunwarp
|
Köszönöm az elismerést. Szinte teljes RO vizet használok, csak a vízhőfok miatt megy bele némi meleg csapvíz, aztán adok hozzá egy kis kalciumot, meg magnéziumot. De ezt a "tökéletes számot" a knott talaj csinálja. Ez a második akim amiben ez van, és az előzőben is így beállította a keménységet. Csak ajánlani tudom.
|
2013. április 1., hétfő 21:56 |
|
|
dz1
Csatlakozott: 2013. február 1., péntek 18:42 Hozzászólások: 133 Tartózkodási hely: Nagykanizsa
|
Szia!
Engem még az érdekelne, hogy milyen vastag üvegből készült ez az aki?
|
2013. április 1., hétfő 21:53 |
|
|
hunwarp
|
papó írta: A microt is "felszívta " a talaj. Minden nap adnod kellene 5milt míg nem lesz majdnem stabil. Ez csak csepegtetős teszt, lehet nem a legpontosabb meg gondolom mivel ez volt a 2. Tápozós, fényes, co2-ős nap így nem sok van még feleslegben. Ja meg azt nem is írtam, hogy napi tápozást alkalmazok.
|
2013. április 1., hétfő 21:50 |
|
|