Sziasztok!
Miután a Növény-lak befejezte pályafutását, elindítottam a második akit. Minimálra terveztem, 3-4 féle növénnyel. A célom először is az algamentesség, mert az előzőben ez nem annyira sikerült. A technika maradt az előző, a szűrőbe kb. két hónapja került még 2l mátrix trop. A fénycsöveket egyenlőre még nem cseréltem ki, de hamarosan az is aktuális. Először csak az egyiket, 2-3 hét múlva majd a másikat. Ha minden oké, akkor megy bele még egy fénycső.
Akvárium:112l, új, 8mm-s sima üvegből
talaj: tropica aquarium soil 9l, alá ment 2,5l jbl aquabasis
co2:nagynyomású, difivel beoldva, 1 bubi/sec
dekor:lávakő
növények: eleocharis parvula mini, blyxa japonica, tervezek még fissit és riccardia-t a kövekre..
világítás:2x39w osram t5 6500k, jelenleg napi 6,5 órában
Táp:Tf planter micro egy nyomás/nap, mást egyenlőre még nem adok.
A talajba nem volt egy leányálom a parvula ültetése, de végül sikerült. Egy sem jött fel.
Az élővilág 1,5 hét után került vissza, kivéve a helenák, mert előszeretettel elássák magukat, ha jól laknak. A parvulán most látok már némi fejlődést, nem lenne jó, ha kiforgatnák! Most jöttem csak rá, hogy mennyi RC volt az előző akiban!
Elhullás szerencsére még nem volt, remélem, hogy nem is lesz!
Két hétig két naponta feles vízcsere ment, most már átállok 3-4 napra, ahogy a munkám engedi.
Adagolom a startert, mert a parvula kezdeti szenvedése miatt hártyás a vízfelszín. Vízcserekor többet teszek bele, de még akkor is 2-3 óra alatt kristálytiszta a víz.
Eddig még nem jelentkezett alga, remélem, hogy nem is fog!
A tápozással kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy a Papó féle macro-t mikor adjam, és mennyit? Vagy elég, hogy már benne vannak a halak? Esetleg vasat adjak?
Képet is rakok majd.
Köszi, hogy benéztél!