Jó kis skimmer szépen teszi a dolgát! Én sem szoktam 5-10 percnél tovább üzemeltetni az enyémet egy nap. Utána kiveszem, hogy ne rontsa az összképet. Nálam most épp eltűnt a hártya de, hogy mitől azt nem tudom
2016. július 14., csütörtök 5:57
friz74
Sziasztok! Hoztam egy rövidke videót a diy skimmer-ről. Még a tapadókorongokat cserélnem kell, mert nem tartja a helyén, de remekül teszi a dolgát. 5 perc alatt tiszta a felszín.
2016. július 13., szerda 21:49
friz74
Köszönöm az elismeréseket! Jelen pillanatban arra gondolok, hogy nagyon sok zug van az akvában, ahol megül a piszok. Most, hogy vágtam a mohákat, rengeteg trutyi volt alattuk. De egyszerűen nem férek oda mindenhova.
Sziasztok! Egy kis helyzetjelentés: Nagy probléma szerencsére nincs az akival. Mióta meleg van, a hártya durvábban jelen van, de már működik a skimmer. Pár perc alatt leszívja a hártyát, de 2-3 óra múlva ismét megjelenik. Annyira ragaszkodó, hogy a végén hozzá megyek feleségül! A vizet hűtjük, állandó 25 fokon van. Ma alapos nyírást kapott, rengeteg moha kijött. A steam-eket toppoltam, a blyxa-t ritkítottam. A fűnyírás marad jövő hétre. Előtte:
Utána:
Köszi, hogy benéztél!
Jól néz ki az akvárium a növények így képen kifogástalannak tűnnek . No de akkor honnan jöhet a hártya ?
Sziasztok! Egy kis helyzetjelentés: Nagy probléma szerencsére nincs az akival. Mióta meleg van, a hártya durvábban jelen van, de már működik a skimmer. Pár perc alatt leszívja a hártyát, de 2-3 óra múlva ismét megjelenik. Annyira ragaszkodó, hogy a végén hozzá megyek feleségül! A vizet hűtjük, állandó 25 fokon van. Ma alapos nyírást kapott, rengeteg moha kijött. A steam-eket toppoltam, a blyxa-t ritkítottam. A fűnyírás marad jövő hétre. Előtte:
Utána:
Köszi, hogy benéztél!
2016. július 3., vasárnap 18:28
friz74
Pontosan nem sikerült kideríteni az okát, de az biztos, hogy indítás óta fennáll. Nemsoká elkészül a diy skimmer, mert a gyerkőcömtől megörököltem egy kis belső szűrőt. Mivel az okot nem sikerült megtalálni, marad ez a megoldás.
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 76 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.