Pontos idő: 2024. november 30., szombat 2:00

Hozzászólás a témához  [ 315 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 32  Következő
 Evolúció 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

friz74 írta:
Tervezek még növényeket és a segítségeteket kérném! Szerintetek it tegyek és hova? Rolata rotundifolia-ra gondoltam, esetleg még stau-ra. Valami pirosra is gondoltam, de a család leszavazta. Bármilyen ötletet szivesen fogadok! :)

A rotala és a stau teljesen jó.

2015. október 12., hétfő 8:38

Tervezek még növényeket és a segítségeteket kérném! Szerintetek it tegyek és hova? Rolata rotundifolia-ra gondoltam, esetleg még stau-ra. Valami pirosra is gondoltam, de a család leszavazta. Bármilyen ötletet szivesen fogadok! :)

2015. október 12., hétfő 8:22

Rendben, akkor megpróbálom! Köszönöm! Majd tervezek bele még növényt, mert ez a minimál nem nagyon jön be. :)

2015. október 9., péntek 19:30
Adminisztrátor

friz74 írta:
Nagyon megköszönöm, ha minél többen ötleteltek a problémán, mert jól esik, ha valakit érdekel a dolog, és segíteni akar. :oops: Köszi az ötletet! :)
Indítás óta 1 nyomás TF micro megy naponta, semmi más. Igaz, hogy nem sok növény van benne, de szerintem ez nem sok. Macro-t nem adok, mert van benne elég hal, gondolom...Van itthon az is, de eddig csak véletlenül a gyerekem nyomott bele micro helyett. :D Végül is emelhetnék is...Rosszabb talán már úgy sem lesz.

Milyen jó , hogy beszélgetünk . ..
De bizony lehet sok az 1 nyomás micro , hiszen nincs ami felvegye ..
Nyugodtan vedd vissza a felére vagy 10 napra ..

2015. október 9., péntek 15:35

Nagyon megköszönöm, ha minél többen ötleteltek a problémán, mert jól esik, ha valakit érdekel a dolog, és segíteni akar. :oops: Köszi az ötletet! :)
Indítás óta 1 nyomás TF micro megy naponta, semmi más. Igaz, hogy nem sok növény van benne, de szerintem ez nem sok. Macro-t nem adok, mert van benne elég hal, gondolom...Van itthon az is, de eddig csak véletlenül a gyerekem nyomott bele micro helyett. :D Végül is emelhetnék is...Rosszabb talán már úgy sem lesz.

2015. október 9., péntek 14:39

Hozzá teszem nem szeretek így osztani észt mert szerintem nagy felelősség, és nem érzem magam olyan nagy pengének.

De, azért van már némi tapasztalatom és viszonylag alga mentesen üzemel az akvám,ezért bátorkodom azt írni hogy szinte mindig a tápanyag szint miatt akart nálam elő jönni az alga.
Vagy sok volt a táp vagy éppen kevés. Én mindig ebben kerestem a problémát és eddig ez a szisztéma mindíg bevált idáig.
A te esetedbe szerintem sok a táp... Ha nem, az első mondat a mérvadó :)

2015. október 9., péntek 13:20

Igen, az nagyon jó lenne! Mert hát hiába irtom ki az algát, ha a kiváltó ok nem szűnik meg, akkor úgy is visszajön. A plusz fénycsőhöz sajnos még nem érkezett meg a foglalat, 1,5 hét múlva ígérik. Ennyit Szolnokról....
Kérlek, Papó, segíts kideríteni az okokat! Nem tudom, már, hogy mi lehet a gond, de ha van ötleted, azt megköszönném!

2015. október 9., péntek 11:41
Adminisztrátor

friz74 írta:
Sziasztok!
Az ecsettel még mindig kíméletlen harc dúl! Folyamatosan carbozom, sikálom fogkefével az elhalt pamacsokat, és az algaevő hadsereg is besegít. A döglött algát már szépen letakarítják. Mintha tényleg ritkulna, de azért eléggé aggaszt, hogy itt-ott újra megjelenik. :roll:
A fonal alga csodálatos méreteket ölt, olyan spirálisan nő. Ha nem alga lenne, még tetszene is! :D
Fogkefével szedem azt is, de nem olyan könnyű, mert eléggé nyálkás, nehezen jön ki a növények közül.
Kicsit kedveskedtem a lakóknak egy kis spenóttal, hoztam egy videót a kajálásról:

Nagyon jó lenne ha kiderítenénk a problémák okait ..

2015. október 9., péntek 11:28

Sziasztok!
Az ecsettel még mindig kíméletlen harc dúl! Folyamatosan carbozom, sikálom fogkefével az elhalt pamacsokat, és az algaevő hadsereg is besegít. A döglött algát már szépen letakarítják. Mintha tényleg ritkulna, de azért eléggé aggaszt, hogy itt-ott újra megjelenik. :roll:
A fonal alga csodálatos méreteket ölt, olyan spirálisan nő. Ha nem alga lenne, még tetszene is! :D
Fogkefével szedem azt is, de nem olyan könnyű, mert eléggé nyálkás, nehezen jön ki a növények közül.
Kicsit kedveskedtem a lakóknak egy kis spenóttal, hoztam egy videót a kajálásról:

2015. október 9., péntek 11:14

Köszönöm, Papó, remélem én is! :)

2015. szeptember 28., hétfő 19:45
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 315 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 32  Következő