|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 3:28
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
friz74 írta: Köszönöm! A blyxa-m is kezd kifehéredni, de ugyanakkora szépen pirosodik a levele a plusz fénytől. Most 0.5ml/nap macro-t nyomok, ugyanannyi micro-t. Lehet emelnem kéne? Bocsi, csak nagyon félek az algáktól. Algád akkor lesz ha nem megfelelően tápozol . Ha most nincs algád akkor minden rendben van .
2015. november 1., vasárnap 17:34 |
|
|
friz74
|
Köszönöm! A blyxa-m is kezd kifehéredni, de ugyanakkora szépen pirosodik a levele a plusz fénytől. Most 0.5ml/nap macro-t nyomok, ugyanannyi micro-t. Lehet emelnem kéne? Bocsi, csak nagyon félek az algáktól.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára friz74 2015. november 1., vasárnap 17:36-kor.
|
2015. november 1., vasárnap 17:19 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
friz74 írta: Az lenne a kérdésem, hogy van annak látható jele, ha plusz vas kéne az akváriumba? Nincs tesztem. Esetleg a növényeken látható? Nagyon ritkán kell plusz vas . A növények hiánybetegségei sokrétűek , de ugyan így belejátszik a történetbe az anyagcsere zavar is . Ha mégis .. : a Stuaurogine alsó levelei lukadnak . Ludwigián , Echinodorusokon szintúgy.
2015. november 1., vasárnap 17:01 |
|
|
friz74
|
Az lenne a kérdésem, hogy van annak látható jele, ha plusz vas kéne az akváriumba? Nincs tesztem. Esetleg a növényeken látható?
|
2015. november 1., vasárnap 15:20 |
|
|
friz74
|
Köszönöm!
|
2015. október 25., vasárnap 18:45 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Valóban alapos a változás ! jó lesz nagyon !
2015. október 25., vasárnap 17:12 |
|
|
friz74
|
Sziasztok! Mostanában történt némi változás: múlt héten bekerült jó sok új növény és a mai nappal bekerült a plusz fénycső is. A páromnak hála, remekül működik! Arany ember! Papónak hála, nyoma sincs a fonal algának, pedig nem volt egyszerű a helyzet. Ezer köszönet érte! Ecset alga van még, de nem vészes. Lassan elkopik, remélem. Szóval bekerült egy adag staurogyne repens, rotala rotundifolia, didiplis diandra, pogostemon erectus és még egy nagy adag riccardia. Szinte minden növényen látványos a fejlődés. A stau kicsit lassabb, de van ideje. Már látszanak az új levélkék. A rotala teteje szépen pirosodik. A blyxa-t alaposan megritkítottam, kiszedtem az összes ecsetes bokrot, így kicsit szellősebb lett. Alaposan besűrűsödött az indítás óta, szerintem a fonal alga is azért lepte meg. Hihetetlen szemét volt a tövében! A didiplis diandra és a pogo erectus nagyot fejlődött, ahogy a rotala is. Feljebb emeltem a lámpát, most 20cm-e van az akitól. Majd figyelem, ha kell, még korrigáljuk. A csöveket külön lehet kapcsolni. Teljes fény egyenlőre 4 órában megy. A bubizás minden esetre meggyőző. Gyors képek, nem a legjobb minőségben. A több fény miatt majd maszkolnom kell.
|
2015. október 25., vasárnap 16:59 |
|
|
friz74
|
Köszi a segítéget! Akkor külön időkapcsolóra teszem. Majd figyelem az akit, és feljebb emelem a lámpát, ha sok a fény. Az előtét olyan, hogy 24w-t is meghajt, úgyhogy ha nagyon sok lenne, akkor átszereljük a foglalatokat, és megy bele egy kisebb cső.
|
2015. október 23., péntek 8:55 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Ma tudásommal én 112l-re nem raknék 120Watt fényt. De majd látod mennyire fog zöldülni az akva ekkora fénytől. Nálam pl a 130literre 96Watt van fenn és bőven elég. Kapcsolásban én mindenképp egy csővel indítanék, hogy a halaknak legyen ideje megszokni a világitást. Olyan fél óra egy óra időtartamban, max fényerőt 4-5 óránál tovább lehet nem tolnám... Ki kell tapasztalnod, és úgy elosztani az üzemidőket, hogy minden cső egyformán használatban legyen. Ha cseréled akkor tuti nem dobsz ki alighasznált csövet.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2015. október 23., péntek 5:17 |
|
|
friz74
|
Ismét tanácsot kérnék! Ma végre megérkezett a páramentes foglalat. A párom beköti, így majd 3x39w fog világítani a 112l felett. Az lenne a kérdésem, hogy emeljek kicsit a lámpán? Illetve mehet rögtön mind a három cső? Vagy kapcsoljam a harmadikat kicsit később? Most olyan 25cm-re vannak a csövek az akvárium felett. Jelenleg napi 7 órát világít.
|
2015. október 22., csütörtök 11:23 |
|
|