|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 4:43
|
Szerző |
Üzenet |
friz74
|
Köszi! Az ötlet nem az enyém, de sikeresen alkalmazom!
|
2016. február 2., kedd 21:53 |
|
|
pit975
Csatlakozott: 2012. március 5., hétfő 17:04 Hozzászólások: 1555 Tartózkodási hely: Gyál
|
Nagy ötlet ez a fésűzés, nálam is jó lett volna anno de nem jutott eszembe Igazán szép az akvád!
|
2016. február 2., kedd 21:50 |
|
|
friz74
|
Akkor a táp okés, ez jó hír! Mennyit emeljek? Esetleg duplája mehet?
|
2016. február 2., kedd 21:47 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Mindenképpen növelni kellene a micro mennyiségét , hiszen a rotala levelei sem szép pirosak . A tápanyagban lévő nyálka nem ártalmas semmire anno még nem tettünk tartósító szert a tápokba - el szerettük volna kerülni - de hiába bűvészkedtünk , követni kellett a trendet , mert esztétikailag kifogásolható volt. .
2016. február 2., kedd 21:44 |
|
|
friz74
|
Köszi! Az aljzatot minden vízcserénél porszívózom. De ennyi beragadt mohától már hiába volt. Remélem segít a fésülés! Eddig volt a szekrényben olló, csipesz, fogkefe. Most már van fésű is!
|
2016. február 2., kedd 21:39 |
|
|
N-emy
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2011. szeptember 23., péntek 12:41 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Hatvan
|
Nagyon pöpec az akva. A parvula kifésülése jó ötlet volt ,eszméletlenül be tud ragadni a moháktól és extra mennyiségű mulmot és mocskot képes összegyüjteni így. Érdemes néha a talajt is kiporszívózni, sokat segíthet az algák ellen.
|
2016. február 2., kedd 21:34 |
|
|
friz74
|
Az biztos, hogy mėrhetetlen trutyi jött ki a gyepből a mohával együtt. Mindig legyezgetem a mohákat vízcserekor, majd jobban odafigyelek. A tápozáson a macro-ból Papó tanácsára már emeltem, akkor lehet, hogy nyomok a micro-ból is többet, aztán majd meglátjuk... Sajnos mérni nem tudok, de a növényeken látszik, hogy valami nem oké. A hártya megvan a kezdetek óta. Ment az éjszakai levegőztetés is, de az sem segített. Remélem, ha a növények rendbe jönnek, az is elmúlik! Köszi az elismerést és a tanåcsokat!
|
2016. február 2., kedd 20:44 |
|
|
dexkill
Csatlakozott: 2014. július 5., szombat 21:30 Hozzászólások: 155 Tartózkodási hely: Baranya megye
|
Az egyik kedvencem! Szép munka! Most olvastam csak el... de ettől még szép munka A staghorn és az ecset higiéniai gondokra utal, legalább is nálam amikor régen előjött a staghorn, mindig valami nagytakarítással oldottam meg. A másik - ezért biztosan kapok a fejemre -, hogy nagyon kevés a táp, amit beöntesz. 112 l-re 1 ml mikro? Én a 240 literesbe napi 8 ml-t öntöttem, és a vas mérhetetlen volt JBL teszttel. Némi ecset volt is itt-ott. A hártyát nem értem még mindig, nálam 1 akiban van a 12-ből, pedig mozog a felszín, és egy bazi nagy matten szűri a vizet. Máshol, ahol sokkal kisebb a szűrés aránya, soha nem is volt hártya. Javaslom, hogy csinálj egy nagyobb vízcserét, és a tápozást gondold újra (=növeld), állítsd be a tápanyag szintet, célszerű méréssel ellenőrizni, majd utána a vízcserékkel és akár csökkentett tápozással lehet ügyeskedni. Szerk. 2: a mikroban lévő fehér izé penész, büdös mint atom, meg csúnya, de ártalmatlan, ha nagyon zavar fogj valami sűrű textilt (hagyományos zsebkendő, régi pamutpóló, stb.), vágj ki egy darabot belőle és szűrd át.
_________________ "Nincs kudarc, csak olyan siker, amiért még tenni kell."
|
2016. február 2., kedd 19:59 |
|
|
friz74
|
A helyzet sajnos változatlan. Masszív hártya minden napra, folyamatosan szedem papírtörlővel. Az algák jelen vannak, staghorn, ecset a riccardiában, fissiben. A stau növöget, de folyamatosan algásodik. Napi 1ml micro, 2ml macro megy. A micro-ban van valami fura, fehér nyálka. Lehet, hogy az a baj? A rotala sem úgy sűrűsödik, ahogy szeretném, úgyhogy megnyírtam. A parvulából töménytelen mennyiségű mohát szedtem ki, szó szerint megfésültem! Előtte: Utána:
|
2016. február 2., kedd 19:34 |
|
|
friz74
|
Evereka írta: Jót tett neki a változtatás,nagyon szép lett Köszi szépen!
|
2016. január 20., szerda 21:41 |
|
|