Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 8:31

Hozzászólás a témához  [ 178 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Következő
 ENTity 
Szerző Üzenet

papó írta:
A CPO teljesen átvette a terepet , meg van elégedve úgy látom.

Igen. Berendezkedett a kövek alatti barlangjába, s mikor előjön végigjárja a megszokott élelemlelő helyeit, kicsit fitogtatja ollóit a garnéláknak, aztán vissza a biztonságot adó rejtekébe.
Ő még az előző aki lakója volt, természetesen költözött ide, ahogy lehetett. :)

2013. január 13., vasárnap 18:20
Adminisztrátor

A CPO teljesen átvette a terepet , meg van elégedve úgy látom.

2013. január 13., vasárnap 17:57

egy pár "mozgó kocka"

2013. január 13., vasárnap 17:47

papó írta:
"A vastag alsó jobbra hajló ág a mohával élőben nem zavaró, de így fotón kicsit túl karakteres és mintha takarná a mögötte leledző, például Alternanthera-t."
Ha a növényeid fejlődnek majd elválik mi illik bele mi karakteres és mit kell esetleg még ültetni.
Lehet egy picit érdemes lesz még színesíteni hogy ne legyen komor , de még korai beavatkozni......szerintem

Örülök, hogy ezt mondod!

2013. január 12., szombat 23:09

zoi írta:
Nagyon hangulatos akvárium, gratula!

Off:
A képek kapcsán eszembe jutott valami, ami már az én akváriumomnál is fejembe ötlött. Gondolom a porlaszó az éjszakai szellőztetés miatt van az akváriumban. Ez nálam is hasonlóképpen van, remekül belerondítva az összképbe. Tudom, hogy japán nagymesteréknél éjszkára feljebb húzzák a lily pipe-ot, hogy szellőztessék az akit, de ez nálam egyszerűen a feledékenységem kapcsán nem megoldás. Tutira úgy hagynám a szűrőt, aztán leshetném az algát. Marad a porlasztóköves levegőztetés, szellőztetés. Leginkább azért csinálom, mert nekem ez vált be a vízfelszíni hártya eltávolítására. A lényeg, egy kérdés lenne, hogy létezik-e esztétikus megoldás a szellőztetésre? Porlasztóból gyártanak olyan kivitelt, ami nem rondít bele az akvárium képébe?

Nem akarom offolni Patzu Mester topicját de egy erősebb légpupa kell hozzá ami ugyanarra a diffire dolgozik.
Hogyan?
Kell egy Y vagy T elágazó aminek két ágán egy-egy visszacsapó szelppel jön a levegő vagy a CO2.
A harmadik ágban van a diffi.
A lényeg a levegőztető értelemszerüen időkapcsolóval később legyen indítva mint ahogy a mágneszelepet kikapcsoljuk.
Én annó egy régi gumiharangos légpumpával próbáltam és simán áttolta a levedőt a Sera akril diffin.
Ilyen egyszerű.
;)
Igaz ott nem használtam visszacsapót csak próbaképp kötöttem a diffire.
Egy ős pumpát haszálva ami mellett az alvás lehetetlen lett volna.
Mint egy kis kompresszor.
:D
Illetve az is kérdés ezek a mai pumpák is képesek erre?

2013. január 12., szombat 23:04

zoi írta:

Off:
A képek kapcsán eszembe jutott valami, ami már az én akváriumomnál is fejembe ötlött. Gondolom a porlaszó az éjszakai szellőztetés miatt van az akváriumban. Ez nálam is hasonlóképpen van, remekül belerondítva az összképbe. Tudom, hogy japán nagymesteréknél éjszkára feljebb húzzák a lily pipe-ot, hogy szellőztessék az akit, de ez nálam egyszerűen a feledékenységem kapcsán nem megoldás. Tutira úgy hagynám a szűrőt, aztán leshetném az algát. Marad a porlasztóköves levegőztetés, szellőztetés. Leginkább azért csinálom, mert nekem ez vált be a vízfelszíni hártya eltávolítására. A lényeg, egy kérdés lenne, hogy létezik-e esztétikus megoldás a szellőztetésre? Porlasztóból gyártanak olyan kivitelt, ami nem rondít bele az akvárium képébe?

Az az igazság, hogy most még nem igazán foglalkoztam a porlasztóval, mert annyi minden más lefoglalt az akival kapcsolatban.
Igen, az nekem is macerás lenne, hogy ide-oda mozgassam a lily-t. :)
...esetleg régen használtak, fa- , nád porlasztót.

2013. január 12., szombat 23:02

Off:

2013. január 12., szombat 22:50
Adminisztrátor

"A vastag alsó jobbra hajló ág a mohával élőben nem zavaró, de így fotón kicsit túl karakteres és mintha takarná a mögötte leledző, például Alternanthera-t."
Ha a növényeid fejlődnek majd elválik mi illik bele mi karakteres és mit kell esetleg még ültetni.
Lehet egy picit érdemes lesz még színesíteni hogy ne legyen komor , de még korai beavatkozni......szerintem

2013. január 12., szombat 22:49
Sasszem

patzu írta:
Mexx2 írta:
Szerintem ez már versenyre is mehetne.
Nagyon jól mutatnak a lávakövek benne.
Erdős hangulata van.

Köszi!
Azért ez így túlzás! :)

Az én véleményem szerint nem. :lol:
Egy kicsit a jobb hátsó sarok dúsulhat (gondolom fog is) ettől függetlenül az összkép szerintem egyben van.
A fa és annak karakterisztikája jól kivehető, nincs elnyomva, és a növények is mintha oda találták volna ki.

De azért még egyszer ránézek, nehogy rosszul ítéljek. ;)

2013. január 12., szombat 21:33

Ez az akvárium közelről készült fotókon is nagyon egyben van.Szerintem kellett bele ez a növényváltozatosság,de majd az idő meg a fejlődés eldönti mennyire is helytálló ez a kijelentésem.Probléma mentes folytatást,gratula ;)

2013. január 12., szombat 21:14
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 178 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Következő