|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 8:31
|
Szerző |
Üzenet |
patzu
Csatlakozott: 2011. augusztus 31., szerda 21:02 Hozzászólások: 127
|
papó írta: A CPO teljesen átvette a terepet , meg van elégedve úgy látom. Igen. Berendezkedett a kövek alatti barlangjába, s mikor előjön végigjárja a megszokott élelemlelő helyeit, kicsit fitogtatja ollóit a garnéláknak, aztán vissza a biztonságot adó rejtekébe. Ő még az előző aki lakója volt, természetesen költözött ide, ahogy lehetett.
|
2013. január 13., vasárnap 18:20 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
A CPO teljesen átvette a terepet , meg van elégedve úgy látom.
2013. január 13., vasárnap 17:57 |
|
|
patzu
|
|
2013. január 13., vasárnap 17:47 |
|
|
patzu
|
papó írta: "A vastag alsó jobbra hajló ág a mohával élőben nem zavaró, de így fotón kicsit túl karakteres és mintha takarná a mögötte leledző, például Alternanthera-t." Ha a növényeid fejlődnek majd elválik mi illik bele mi karakteres és mit kell esetleg még ültetni. Lehet egy picit érdemes lesz még színesíteni hogy ne legyen komor , de még korai beavatkozni......szerintem Örülök, hogy ezt mondod!
|
2013. január 12., szombat 23:09 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
zoi írta: Nagyon hangulatos akvárium, gratula!
Off: A képek kapcsán eszembe jutott valami, ami már az én akváriumomnál is fejembe ötlött. Gondolom a porlaszó az éjszakai szellőztetés miatt van az akváriumban. Ez nálam is hasonlóképpen van, remekül belerondítva az összképbe. Tudom, hogy japán nagymesteréknél éjszkára feljebb húzzák a lily pipe-ot, hogy szellőztessék az akit, de ez nálam egyszerűen a feledékenységem kapcsán nem megoldás. Tutira úgy hagynám a szűrőt, aztán leshetném az algát. Marad a porlasztóköves levegőztetés, szellőztetés. Leginkább azért csinálom, mert nekem ez vált be a vízfelszíni hártya eltávolítására. A lényeg, egy kérdés lenne, hogy létezik-e esztétikus megoldás a szellőztetésre? Porlasztóból gyártanak olyan kivitelt, ami nem rondít bele az akvárium képébe? Nem akarom offolni Patzu Mester topicját de egy erősebb légpupa kell hozzá ami ugyanarra a diffire dolgozik. Hogyan? Kell egy Y vagy T elágazó aminek két ágán egy-egy visszacsapó szelppel jön a levegő vagy a CO2. A harmadik ágban van a diffi. A lényeg a levegőztető értelemszerüen időkapcsolóval később legyen indítva mint ahogy a mágneszelepet kikapcsoljuk. Én annó egy régi gumiharangos légpumpával próbáltam és simán áttolta a levedőt a Sera akril diffin. Ilyen egyszerű. Igaz ott nem használtam visszacsapót csak próbaképp kötöttem a diffire. Egy ős pumpát haszálva ami mellett az alvás lehetetlen lett volna. Mint egy kis kompresszor. Illetve az is kérdés ezek a mai pumpák is képesek erre?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2013. január 12., szombat 23:04 |
|
|
patzu
|
zoi írta: Nagyon hangulatos akvárium, gratula!
Off: A képek kapcsán eszembe jutott valami, ami már az én akváriumomnál is fejembe ötlött. Gondolom a porlaszó az éjszakai szellőztetés miatt van az akváriumban. Ez nálam is hasonlóképpen van, remekül belerondítva az összképbe. Tudom, hogy japán nagymesteréknél éjszkára feljebb húzzák a lily pipe-ot, hogy szellőztessék az akit, de ez nálam egyszerűen a feledékenységem kapcsán nem megoldás. Tutira úgy hagynám a szűrőt, aztán leshetném az algát. Marad a porlasztóköves levegőztetés, szellőztetés. Leginkább azért csinálom, mert nekem ez vált be a vízfelszíni hártya eltávolítására. A lényeg, egy kérdés lenne, hogy létezik-e esztétikus megoldás a szellőztetésre? Porlasztóból gyártanak olyan kivitelt, ami nem rondít bele az akvárium képébe? Az az igazság, hogy most még nem igazán foglalkoztam a porlasztóval, mert annyi minden más lefoglalt az akival kapcsolatban. Igen, az nekem is macerás lenne, hogy ide-oda mozgassam a lily-t. ...esetleg régen használtak, fa- , nád porlasztót.
|
2013. január 12., szombat 23:02 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Nagyon hangulatos akvárium, gratula!
Off: A képek kapcsán eszembe jutott valami, ami már az én akváriumomnál is fejembe ötlött. Gondolom a porlaszó az éjszakai szellőztetés miatt van az akváriumban. Ez nálam is hasonlóképpen van, remekül belerondítva az összképbe. Tudom, hogy japán nagymesteréknél éjszkára feljebb húzzák a lily pipe-ot, hogy szellőztessék az akit, de ez nálam egyszerűen a feledékenységem kapcsán nem megoldás. Tutira úgy hagynám a szűrőt, aztán leshetném az algát. Marad a porlasztóköves levegőztetés, szellőztetés. Leginkább azért csinálom, mert nekem ez vált be a vízfelszíni hártya eltávolítására. A lényeg, egy kérdés lenne, hogy létezik-e esztétikus megoldás a szellőztetésre? Porlasztóból gyártanak olyan kivitelt, ami nem rondít bele az akvárium képébe?
|
2013. január 12., szombat 22:50 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
"A vastag alsó jobbra hajló ág a mohával élőben nem zavaró, de így fotón kicsit túl karakteres és mintha takarná a mögötte leledző, például Alternanthera-t." Ha a növényeid fejlődnek majd elválik mi illik bele mi karakteres és mit kell esetleg még ültetni. Lehet egy picit érdemes lesz még színesíteni hogy ne legyen komor , de még korai beavatkozni......szerintem
2013. január 12., szombat 22:49 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
patzu írta: Mexx2 írta: Szerintem ez már versenyre is mehetne. Nagyon jól mutatnak a lávakövek benne. Erdős hangulata van. Köszi! Azért ez így túlzás! Az én véleményem szerint nem. Egy kicsit a jobb hátsó sarok dúsulhat (gondolom fog is) ettől függetlenül az összkép szerintem egyben van. A fa és annak karakterisztikája jól kivehető, nincs elnyomva, és a növények is mintha oda találták volna ki. De azért még egyszer ránézek, nehogy rosszul ítéljek.
_________________ K.Tamás
|
2013. január 12., szombat 21:33 |
|
|
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Ez az akvárium közelről készült fotókon is nagyon egyben van.Szerintem kellett bele ez a növényváltozatosság,de majd az idő meg a fejlődés eldönti mennyire is helytálló ez a kijelentésem.Probléma mentes folytatást,gratula
|
2013. január 12., szombat 21:14 |
|
|