|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 3:51
|
Szerző |
Üzenet |
N-dee
Csatlakozott: 2010. február 16., kedd 13:28 Hozzászólások: 403 Tartózkodási hely: Keszthely
|
Ne viccelj papó, ez nekem megtiszteltetés, hogy foglalkozol az akimmal! Ejj máááá!
|
2011. július 5., kedd 21:48 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
N-dee írta: papó írta: Ne haragudj N-dee ! Nem akartam elmondani előre , hogy milyen nagy melóra veszlek rá Microsorium philippine -t küldtem. Ha nem hagyod , hogy legyenek nagy levelei akkor mint valami falevelek be fogják futni a faágat. Pont úgy kötözted fel ahogy álmomban elképzeltem Nem nagyon szoktak széles nagy levelei nőni , hanem inkább apró picik , kb. akkorák mint amilyeneket küldtem. Ez a nagyság kb. 2 év alatt nőtt nálam ekkorára de oldalra azért fejlődik, fut. Persze van ahol hoz nagyobb leveleket azokat a tőről le lehet választani. Akkor már tudom mi ez, de eddig csak fényképen láttam és nem gondoltam, hogy ilyen pici. Igen, amikor megláttam a szerkezetét, nekem is egyből az jutott eszembe, hogy ezzel végig kellene futtatni a fák tetejét, remélem sikerül is. Még egyszer köszönöm szépen, tényleg nagyon jól néz ki és most, hogy benne van az akiban már tudom, hogy hiányzott is belőle Nekem megtiszteltetés , hogy elfogadtad és ennyi melót tettél még bele.Tulajdonképpen az én kedvemért is ....
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
2011. július 5., kedd 21:36 |
|
|
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
N-dee írta: Akkor már tudom mi ez, de eddig csak fényképen láttam és nem gondoltam, hogy ilyen pici. Igen, amikor megláttam a szerkezetét, nekem is egyből az jutott eszembe, hogy ezzel végig kellene futtatni a fák tetejét, remélem sikerül is. Még egyszer köszönöm szépen, tényleg nagyon jól néz ki és most, hogy benne van az akiban már tudom, hogy hiányzott is belőle Akkor tessék feltenni egy rendes totált, hogy gyönyörködhessünk a kiskertedben. Kutyamája, én azt hittem megkaptad a cserepest.
2011. július 5., kedd 21:33 |
|
|
N-dee
Csatlakozott: 2010. február 16., kedd 13:28 Hozzászólások: 403 Tartózkodási hely: Keszthely
|
papó írta: Ne haragudj N-dee ! Nem akartam elmondani előre , hogy milyen nagy melóra veszlek rá Microsorium philippine -t küldtem. Ha nem hagyod , hogy legyenek nagy levelei akkor mint valami falevelek be fogják futni a faágat. Pont úgy kötözted fel ahogy álmomban elképzeltem Nem nagyon szoktak széles nagy levelei nőni , hanem inkább apró picik , kb. akkorák mint amilyeneket küldtem. Ez a nagyság kb. 2 év alatt nőtt nálam ekkorára de oldalra azért fejlődik, fut. Persze van ahol hoz nagyobb leveleket azokat a tőről le lehet választani. Akkor már tudom mi ez, de eddig csak fényképen láttam és nem gondoltam, hogy ilyen pici. Igen, amikor megláttam a szerkezetét, nekem is egyből az jutott eszembe, hogy ezzel végig kellene futtatni a fák tetejét, remélem sikerül is. Még egyszer köszönöm szépen, tényleg nagyon jól néz ki és most, hogy benne van az akiban már tudom, hogy hiányzott is belőle
|
2011. július 5., kedd 21:30 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Ne haragudj N-dee ! Nem akartam elmondani előre , hogy milyen nagy melóra veszlek rá Microsorium philippine -t küldtem. Ha nem hagyod , hogy legyenek nagy levelei akkor mint valami falevelek be fogják futni a faágat. Pont úgy kötözted fel ahogy álmomban elképzeltem Nem nagyon szoktak széles nagy levelei nőni , hanem inkább apró picik , kb. akkorák mint amilyeneket küldtem. Ez a nagyság kb. 2 év alatt nőtt nálam ekkorára de oldalra azért fejlődik, fut. Persze van ahol hoz nagyobb leveleket azokat a tőről le lehet választani.
2011. július 5., kedd 21:22 |
|
|
N-dee
|
Levinen írta: Szép akvárium Köszi Levi! Igen, igen! Dobd már be a közösbe a tiédet is
|
2011. július 5., kedd 21:19 |
|
|
N-dee
|
Na kérem! Felhegesztettem az újdonsült növénykéket a helyükre...valld be papó, azért küldted őket, hogy görcsbe álljanak az ujjaim a kötözéstől Arról már nem is beszélek, hogy f@stam, mint az állat, hogy egy rossz mozdulattal ki ne rántsam a fát a helyéről Viccet félretéve, köszönöm szépen őket, nagyon frankón néznek ki. Szégyen ide, szégyen oda, most már csak áruld el, hogy pontosan mit is kaptam Azt látom, azaz sejtem, hogy valami Microsorium féle, de ilyen picit még nem láttam, vagy lesz ez még nagyobb is? Itten csücsűűnek eee
|
2011. július 5., kedd 21:15 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Levinen írta: Szép akvárium Nagyon szép lesz. A tiédet mikor "vesézhessük " ??
2011. július 5., kedd 20:38 |
|
|
Levinen
|
Szép akvárium
|
2011. július 5., kedd 16:16 |
|
|
N-dee
|
Na, akkor én meg ide is válaszolok Nem tudom, a lágyításról mit is mondjak. Annak idején a hollandban is lágyítottam egy darabig és emlékeim szerint talán a vöröses növények jobban kultiválták a dolgot(élénkebb színek, nagyobb, húsosabb levelek és szár), a zöldeken nem annyira vettem észre különbséget. Egy biztos, a Blyxa most határozottan jobban érzi magát, mint a kemény vízben, mert abban 2 hét alatt lefeküdt(most majd kell neki 4 ). Érdemben nem igazán tudok nyilatkozni a mostani helyzetről, mert jóval kevesebb fénnyel dolgozom, mint az előzőekben és így lassabbnak is tűnik a növekedés, viszont kondíció béli különbséget egyelőre nem látok a kemény és a lágy víz növényei között. Egyre erősebben körvonalazódik bennem egy kajakabb világítás beüzemelése, ha ez megtörténik, akkor majd már többet tudok mondani. KaZe írta: A többiek még nem is tudják, hogy (most néztem meg a mentés dátumát) a régi medencéd képeit 2010 márciusban mentettem le magamnak, azóta itt tanyáznak a gépemen. Ez azért fontos, mert a múltkor sikerült szert tennem kb 200 kilónyi bazaltra nagy bengáli kövek formájában kerti dekoráció gyanánt és rettentőre megtetszett a színe, érdekes erezete. Erre megint meg kellett néznem a 216-os akvád képeit. Csak nem készül valami merénylet a család...bocs, az akvárium ellen?
|
2011. július 4., hétfő 23:22 |
|
|