|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 3:41
|
Szerző |
Üzenet |
N-dee
Csatlakozott: 2010. február 16., kedd 13:28 Hozzászólások: 403 Tartózkodási hely: Keszthely
|
Levinen írta: N-Dee, csak egy kérdés.
A gyengélkedő Blyxák nem lehet, hogy egy kicsi árnyékot kapnak. Vannak olyan növények, melyek egyáltalán nem szeretik az árnyékot. Bár ezzel a növénnyel még nem volt dolgom, de mintha mindenhol teli fénynél tartanák. Sajnos a képről nem látom pontosan, hogy a térben hol helyezkednek el, így csak tippelek. Szia Levi! Nem tudom lehet, hogy ez is közrejátszik a dologban, de hamarosan kiderül, hogy ez volt-e a probléma. Ha minden igaz, nemsokára egy HQI fog az aki felett dübörögni és akkor talán ott is lesz elég fény, ahol eddig nem volt
|
2011. július 16., szombat 22:01 |
|
|
Levinen
|
N-Dee, csak egy kérdés.
A gyengélkedő Blyxák nem lehet, hogy egy kicsi árnyékot kapnak. Vannak olyan növények, melyek egyáltalán nem szeretik az árnyékot. Bár ezzel a növénnyel még nem volt dolgom, de mintha mindenhol teli fénynél tartanák. Sajnos a képről nem látom pontosan, hogy a térben hol helyezkednek el, így csak tippelek.
|
2011. július 14., csütörtök 6:43 |
|
|
N-dee
Csatlakozott: 2010. február 16., kedd 13:28 Hozzászólások: 403 Tartózkodási hely: Keszthely
|
Ja és mondom, érdekes módon csak néhány tőről van szó, a 60%-a a Blyxáknak gyönyörű, csak a többi küzd. Fene se érti
|
2011. július 13., szerda 22:32 |
|
|
N-dee
|
Már régebben bemérettem barátommal laborban mindent. A csapvíz nálunk brutál kemény gH: 25 és 58mg/l a Mg koncentrációja, ezt most valamivel több, mint felesbe lágyítom ioncserélt vízzel, így a gH:11-12 körüli a kH: 6-7 és a Mg gondolom olyan 25mg/l körül lehet most. A párolgással(ventis hűtés) kb. napi 1l víz megy el, ezt ioncserélttel pótolom pont azért, hogy ne keményedjen fel a víz. MgSO4 nincs a tápban, csak K2SO4, KNO3 és KH2PO4-et nyomok.
|
2011. július 13., szerda 22:29 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
N-dee írta: Pemete írta: Ez igen ! Nagyon előnyére vált az akinak az a pici változtatás ! Nem lehetne mutatni egy nagy totált ? Hát, sok változás nem történt az elmúlt napokban, de teszek fel egy friss képet. A Hygrophilat megnyírtam, plusz levagdostam a régi leveleket a többi növényen is és csak azokat hagytam meg, amik már nálam nőttek. A mohát is meg kellene nyírni, de nem volt hozzá lelkierőm, majd legközelebb Viszont a Blyxaim szívatnak, az előtérben és az aki közepén lévő bokraim hibátlanok, gyönyörűek, vaskos a gyökerük, sőt már virágoznak is, viszont amiket ide-oda oldalt a kisebb lukakba dugdostam hozzák a hajtásokat, de esnek is szét szépen folyamatosan. CO2 mindenhol jó szinten van, tehát áramlási gond nem lehet. Csak arra tudok gondolni, hogy túl szűk helyre préseltem be azt a pár tövet és nincs elég tér nekik, de ha rendesen meggyökeresednek, akkor talán majd észhez fognak ezek is térni. quote] Nem hiszem , hogy különösebb gond lesz a Blyxa-val. Amit észrevettem , hogy ha kicsit több magnésium szulfát van a tápsóban akkor üvegesednek a levelei. Nekem akkor a legszebb , ha csak kállium szulfátot használok. De jó lenne minden paraméterét megmérni a vizednek Ez a térhatás...hm.. lehet nekem nem működik a jobb agyféltekém , vagy csak néha
2011. július 13., szerda 22:15 |
|
|
N-dee
|
csabi1987 írta: ... Nagyon szép az akváriumod! Köszi szépen!
|
2011. július 13., szerda 21:46 |
|
|
N-dee
|
Pemete írta: Ez igen ! Nagyon előnyére vált az akinak az a pici változtatás ! Nem lehetne mutatni egy nagy totált ? Hát, sok változás nem történt az elmúlt napokban, de teszek fel egy friss képet. A Hygrophilat megnyírtam, plusz levagdostam a régi leveleket a többi növényen is és csak azokat hagytam meg, amik már nálam nőttek. A mohát is meg kellene nyírni, de nem volt hozzá lelkierőm, majd legközelebb Viszont a Blyxaim szívatnak, az előtérben és az aki közepén lévő bokraim hibátlanok, gyönyörűek, vaskos a gyökerük, sőt már virágoznak is, viszont amiket ide-oda oldalt a kisebb lukakba dugdostam hozzák a hajtásokat, de esnek is szét szépen folyamatosan. CO2 mindenhol jó szinten van, tehát áramlási gond nem lehet. Csak arra tudok gondolni, hogy túl szűk helyre préseltem be azt a pár tövet és nincs elég tér nekik, de ha rendesen meggyökeresednek, akkor talán majd észhez fognak ezek is térni. Na itt a kép:
|
2011. július 13., szerda 21:42 |
|
|
csabi1987
Csatlakozott: 2011. július 7., csütörtök 15:47 Hozzászólások: 116
|
Nekem is van 1pár ők a kedvencek! Nagyon szép az akváriumod!
|
2011. július 13., szerda 21:00 |
|
|
Pemete
Csatlakozott: 2011. március 26., szombat 15:51 Hozzászólások: 145
|
Ez igen ! Nagyon előnyére vált az akinak az a pici változtatás ! Nem lehetne mutatni egy nagy totált ?
|
2011. július 13., szerda 19:41 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Ejj máááá!
2011. július 5., kedd 22:03 |
|
|