Elmúlt 3 hónapos a mostani layout. Most már kezd formában lenni, így gondoltam mutatok 1 totált is róla.
Indítástól kezdve DRAK tápokkal megy a növények trágyázása. Mivel a DRAK tápoknál javasoltak az időközönkénti kontroll mérések a maximális eredmény elérésének érdekében, ezért én ennek megfelelően nem csináltam meg őket
Kíváncsi voltam, hogy hogyan alakul az aki, ha a saját megfigyeléseimre hagyatkozom és ennek megfelelően hangolom finoman a szükséges mennyiségeket. Tehát így, valamivel 3 hónap után azt tudom mondani, hogy a tapasztaltabb növényesek nyugodtan próbálkozhatnak a tesztek nélküli finomhangolással is, de a gyári adagolás követése sem fog csalódást okozni
Szóval a heti rutin a következő:
DRAK KramerDrak 10ml/hét,
DRAK Eudrakon N 1.5ml/nap,
DRAK Eudrakon P első héten 1ml/nap, második héten 0.5ml/nap.
Vízcsere 2 hetente 50% RO és minimális csapvíz keveréke. GH 3-4, kH 1-2°nk körülire lőve, CO2 20-30mg/l között.
A tápozási adagok a plafon adagolási szint környékére vannak belőve, de a bruttó 73liter/70W HQI ezt meg is követeli. Az aki felett kb. 2 hete egy Giesemann Megachrome Tropic izzó sistereg, ami első ránézésre hasonló spektrummal dolgozik(papíron elvileg annyival is), mint az Osram 5600K-es excellence, de valahogy enyhén kékesebb/rózsaszínesebb fényt ad. Ami érdekes, hogy ezt a kékes/rózsaszínes árnyalatot az akváriumon abszolút nem venni észre, mert eszméletlen jó a színvisszaadása az izzónak, csak a lámpa körüli fényudvaron észlelhető. A növények viszont határozottan lájkolják és majd ki csattannak tőle, még a nekem eddig "mumus" Bolbitis is összekapta magát és hozza sorra a friss hajtásokat.
Na, de ennyi rizsa elég, mert ez már így is igen kampány szagú, pedig tényleg nem annak szántam, de a puding próbája az evés és én szeretem a pudingot