|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 5:42
|
Szerző |
Üzenet |
Levinen
|
Valóban nagyon szépek a képek és nem kérdés, hogy a végső eredmény milyen lesz. Kíváncsi leszek, hogy neked milyen tapasztalataid lesznek a HQI világítással. Én úgy vagyok vele, ha ez leváltanám bármi másra az nagy visszalépés lenne. Én is imádom a fényét, a fényhatásokat melyek mindenhol ott játszanak, főleg ha a felszínt egy kicsit jobban mozgatom. Várjuk a további fejleményeket.
|
2011. július 24., vasárnap 10:03 |
|
|
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
Nosza, ezek elsőosztályú felvételek, igazán szépen csillan a lámpa fénye a kisasszony fitos orrocskáján, no de nem dícsérem tovább a leányzót, mert a végén az apukája rám talál célozni egy hiretelen felindulásból kézbe került puskával. A víz fényjátéka is egészen más, ha jól látom. Olyan élő lett az egész. Biztos elégedett vele anya, már nem panaszkodik a régi fénycsőre.
2011. július 24., vasárnap 9:05 |
|
|
N-dee
Csatlakozott: 2010. február 16., kedd 13:28 Hozzászólások: 403 Tartózkodási hely: Keszthely
|
Daníí írta: Szép fotók és az akvárium is nagyon szép Én is gondolkozok egy "kisebb" növényesen a nagyot meg meghagyni low-tech halas akinek. Jól látom, hogy a szűrő szívó ága nagyobb mint a nyomó ága? Szép kis ékszerdoboz lett/lesz belőle A pilács meg első osztályú. Köszi Dani! Igen, nagyobb. Egy 2226-os Eheim prof teszi a dolgát alatta, ennek a nyomóág mérete gyárilag 12/16 és a szívóé pedig 16/22.
|
2011. július 23., szombat 22:10 |
|
|
Daníí
|
Szép fotók és az akvárium is nagyon szép Én is gondolkozok egy "kisebb" növényesen a nagyot meg meghagyni low-tech halas akinek. Jól látom, hogy a szűrő szívó ága nagyobb mint a nyomó ága? Szép kis ékszerdoboz lett/lesz belőle A pilács meg első osztályú.
|
2011. július 23., szombat 21:33 |
|
|
N-dee
Csatlakozott: 2010. február 16., kedd 13:28 Hozzászólások: 403 Tartózkodási hely: Keszthely
|
Estére teljesen megbarátkoztam a fényével sőt, most már határozottan jobban tetszik, mint a 6500K-es. Sokkal inkább hasonlít a valódi napfényre, a másik így utólag inkább tűnt műnek, csak hozzá volt szokva a szem. A másik érdekes dolog, hogy a beszari Galaxyk, mióta megy a pilács előjöttek sőt, megy a feszengés és a csajok kergetése is A felkapcsolás után 20 perccel, még az alsó szegmensben lévő Staurogyne repens mező is veszett bubizásba kezdett. A hangulatáról meg inkább nem is beszélek, mert Isteni...majd megpróbálok valamelyik nap gyártani egy videót is róla. Papó, nagyon frankó a csodalámpás, nem bántam meg, hogy megvettem. Egyszerűen szuper
|
2011. július 23., szombat 21:04 |
|
|
N-dee
|
Kérem szépen felkerült a pilács Este majd gyártok képet, de az is lehet, hogy csak holnap és beszámolok bővebben az első benyomásokról. Annyit elárulok, hogy pozitív Viszont beleástam magam egy kicsit a kelvin témába és majdnem eltaláltam a színhőmérsékletét. Szóval Osram HQI-TS izzó van benne, méghozzá "D" jelzésű és ez 5600K-en sugároz, ami teljesen megfelelő a növényezéshez, csak egy kicsit sárgásabb árnyalatú, mint a 6500K-es, de hamar megszokható. Viszont az újabb excellence széria, úgyhogy a régi 6000h-s üzemidő helyett, ez 12-16000h-t tud azért ez jobban hangzik Na, majd jelentkezem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára N-dee 2011. augusztus 2., kedd 15:43-kor.
|
2011. július 23., szombat 14:42 |
|
|
N-dee
|
Na, holnap megvizslatom közelebbről is azt az izzót, szerintem inkább a 4200K-s Osram daylightra, vagy 5000k-s AM-re hajaz jobban.
|
2011. július 22., péntek 22:18 |
|
|
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
N-dee írta: De, én is valami ilyesmire emlékszem, de az is lehet, hogy mi vagyunk táposak Egyébként dönölűen cillog ajatta a akváijum , ami viszont egy kicsit furi volt, hogy szerintem pöttyet sárgásabb a fénye, mint a 6500K-s csöveimnek, de az is lehet, hogy csak meg kellett volna várnom, amíg teljesen bemelegszik, csak én már majdnem beszartam alatta Na mindegy, holnap már a fal fogja tartani helyettem. Papó! Nekem is az volt az észrevételem, hogy sárgásabb a medence. Én vártam vele ameddig csak bírtam.
2011. július 22., péntek 22:11 |
|
|
N-dee
|
KaZe írta: N-dee írta: OK, de akkor jössz szépen és meg is locsolod néha...gumikesztyű és gumicsizma kizárva, csak úgy natúr, ÁDÁMOSAN Utána meg "szihológusra" lenne szükséged, hogy a traumát kiheverd. Közben Én is kipróbáltam a lámpát a medence fölött. Hogy az milyen nehéz és a látványát sem tudtam rendesen értékelni, mert majd leszakadt közben a karom. Papó nem azt mondta, hogy olyan könnyű, hogy észre sem veszi az ember? De, én is valami ilyesmire emlékszem, de az is lehet, hogy mi vagyunk táposak Egyébként dönölűen cillog ajatta a akváijum , ami viszont egy kicsit furi volt, hogy szerintem pöttyet sárgásabb a fénye, mint a 6500K-s csöveimnek, de az is lehet, hogy csak meg kellett volna várnom, amíg teljesen bemelegszik, csak én már majdnem beszartam alatta Na mindegy, holnap már a fal fogja tartani helyettem.
|
2011. július 22., péntek 22:03 |
|
|
KaZe
|
N-dee írta: OK, de akkor jössz szépen és meg is locsolod néha...gumikesztyű és gumicsizma kizárva, csak úgy natúr, ÁDÁMOSAN Utána meg "szihológusra" lenne szükséged, hogy a traumát kiheverd. Közben Én is kipróbáltam a lámpát a medence fölött. Hogy az milyen nehéz és a látványát sem tudtam rendesen értékelni, mert majd leszakadt közben a karom. Papó nem azt mondta, hogy olyan könnyű, hogy észre sem veszi az ember?
2011. július 22., péntek 21:53 |
|
|