Szerző |
Üzenet |
kensington
Csatlakozott: 2013. július 13., szombat 10:16 Hozzászólások: 115 Tartózkodási hely: Debrecen
|
asera írta: kensington írta: Újabb két kérdés:
1. A növények levelein, szárán finom apró légbuborékok telepedtek le mióta rajta van 3x49W világítás. Már a DC-n is van. Ez normális jelenség? 2. Néhány növény levelén és a homok felszínén megint barnulás látszik, Nitrivec adagolva van valamit még mindig rosszul csinálok? Gond van? A növényeid fotoszintetizálnak,a DC-d viszont nem tud ilyet ,viszont ha vízcsere után tapasztalod,az is normális,az oldott gázok miatt. Abban az esetben is szokott a DC-n buborék megtelepedni,ha túl sok a CO2 beoldás! A barnulás majd megszűnik. Én is úgy gondoltam hogy ez oxigén lehet amit a növények előállítanak. Most köv vízcsere, egy hét alatt lett minden bubis, szóval a növények dolgoznak. Rem a barnulás is meg fog szűnni, akkor minden rendben ezek szerint.
|
2013. október 11., péntek 17:59 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
kensington írta: Újabb két kérdés:
1. A növények levelein, szárán finom apró légbuborékok telepedtek le mióta rajta van 3x49W világítás. Már a DC-n is van. Ez normális jelenség? 2. Néhány növény levelén és a homok felszínén megint barnulás látszik, Nitrivec adagolva van valamit még mindig rosszul csinálok? Gond van? A növényeid fotoszintetizálnak,a DC-d viszont nem tud ilyet ,viszont ha vízcsere után tapasztalod,az is normális,az oldott gázok miatt. Abban az esetben is szokott a DC-n buborék megtelepedni,ha túl sok a CO2 beoldás! A barnulás majd megszűnik.
|
2013. október 11., péntek 15:01 |
|
|
kensington
Csatlakozott: 2013. július 13., szombat 10:16 Hozzászólások: 115 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Újabb két kérdés:
1. A növények levelein, szárán finom apró légbuborékok telepedtek le mióta rajta van 3x49W világítás. Már a DC-n is van. Ez normális jelenség? 2. Néhány növény levelén és a homok felszínén megint barnulás látszik, Nitrivec adagolva van valamit még mindig rosszul csinálok? Gond van?
|
2013. október 11., péntek 14:19 |
|
|
kensington
|
asera írta: kensington írta: Érdekes dologra lettem figyelmes. Tegnap ugyebár rákerült a megfelelő világítás. És néhány növénynek eltávolítottam az elhalt leveleit. De a vágás helyen buborék oszlop száll fölfelé, ez az oxigén amit a növény előállít vagy mi lehet? Ott ereszt a szelep Viccet félre téve normális dolog. :D:D akkor ok!
|
2013. október 6., vasárnap 19:18 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
kensington írta: Érdekes dologra lettem figyelmes. Tegnap ugyebár rákerült a megfelelő világítás. És néhány növénynek eltávolítottam az elhalt leveleit. De a vágás helyen buborék oszlop száll fölfelé, ez az oxigén amit a növény előállít vagy mi lehet? Ott ereszt a szelep Viccet félre téve normális dolog.
|
2013. október 6., vasárnap 15:40 |
|
|
kensington
|
Mexx2 írta: kensington írta: Érdekes dologra lettem figyelmes. Tegnap ugyebár rákerült a megfelelő világítás. És néhány növénynek eltávolítottam az elhalt leveleit. De a vágás helyen buborék oszlop száll fölfelé, ez az oxigén amit a növény előállít vagy mi lehet? Ott sérült meg a növény és idő kell neki míg begyógyul. Nálam is szokott. A 3 márna nem piszkálja a többi halat? Nem még nem bántják egymást.
|
2013. október 6., vasárnap 14:10 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
kensington írta: Érdekes dologra lettem figyelmes. Tegnap ugyebár rákerült a megfelelő világítás. És néhány növénynek eltávolítottam az elhalt leveleit. De a vágás helyen buborék oszlop száll fölfelé, ez az oxigén amit a növény előállít vagy mi lehet? Ott sérült meg a növény és idő kell neki míg begyógyul. Nálam is szokott. A 3 márna nem piszkálja a többi halat?
_________________ K.Tamás
|
2013. október 6., vasárnap 13:49 |
|
|
kensington
|
Érdekes dologra lettem figyelmes. Tegnap ugyebár rákerült a megfelelő világítás. És néhány növénynek eltávolítottam az elhalt leveleit. De a vágás helyen buborék oszlop száll fölfelé, ez az oxigén amit a növény előállít vagy mi lehet?
|
2013. október 6., vasárnap 12:46 |
|
|
kensington
|
Mexx2 írta: Milyen halaid vannak? Mintha 2 szumátrai díszmárnát látnék. Jól látod 3 darab van. Ezen kívül 25 neonhal, vagy 6 paradicsomhal, 1 szifo, 2 anci, és még 2 faj amit sajna nem ismerek. De hamarosan hozok még neont és egy rakat guppit hogy szép színesek legyenek.
|
2013. október 6., vasárnap 12:43 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Milyen halaid vannak? Mintha 2 szumátrai díszmárnát látnék.
_________________ K.Tamás
|
2013. október 6., vasárnap 9:24 |
|
|