Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Igen a csiga petéi. Valóban nem lesz kis csigád , de meg van a megoldás a fehér bigyókra
2012. december 11., kedd 22:56 |
|
|
korcsmaros
Csatlakozott: 2012. október 25., csütörtök 16:01 Hozzászólások: 31
|
papó írta: Halvány fogalmam nincs mi lehet. Néhány trópusi csiga pete hasonló. Van valami hasonló állat az akváriumban ? Alakulgat az aksi 2 db süncsiga van benne! Azok petéi lennének? Ha jól tudom azok nem kelnek ki édesvizben.
|
2012. december 11., kedd 22:52 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Halvány fogalmam nincs mi lehet. Néhány trópusi csiga pete hasonló. Van valami hasonló állat az akváriumban ? Alakulgat az aksi
2012. december 11., kedd 22:43 |
|
|
korcsmaros
|
Sziasztok! Néhány napja észrevettem az egyik anubiason néhány apró fehér csomót, eddig nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget, viszont ma azt látom, hogy a fán és a köveken is van belőle. Mi lehet ez? Találkoztatok már ilyennel? Remélem látható a képeken. Ha már fotóztam lőttem egy teljes képet is az akváriumról. A háttér hétvégén vissza lett vágva. Ja és erről képről jut eszembe... úgy tűnik az egyik anubias virágozni készül
|
2012. december 11., kedd 22:22 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Mivel már van nagynyomású CO2 , nem kell a carbó csak ha ecsetalgát vagy valami hasonló letapadó algát látsz.
2012. november 25., vasárnap 20:14 |
|
|
korcsmaros
|
Olvasgattam a fórumot és több helyen is azt irtátok, hogy nem kell folyamatosan adagolni a carbo-t, mert akár káros is lehet. Nekem ugyan van egy kis fonalalga, amit folyamatosan szedegetek, így szépen szinten tartható. Menjen továbbra is a carbo vagy hagyjam el?
|
2012. november 25., vasárnap 19:53 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
korcsmaros írta: papó írta: Nos igen. A sima TPN és az én fehér színű löttyöm lenne az igazi.
Nem is értem miért nem adtam Neked mikor legutóbb találkoztunk. Vagy adtam ? Már nem emlékezem. Ha valakit érte küldesz akkor a kezébe adok egy üveggel. Abból sajnos nem kaptam, az újból hoztam, de abban maradtunk, hogy azt egyelőre ne használjam. Mostanában nem megyek arra, postán meg tudjuk esetleg oldani? Persze akkor a sima TPN is kellene. Persze küldöm . Írd le privátban a címet és kedden Nálad lesz.
2012. november 23., péntek 23:15 |
|
|
korcsmaros
|
papó írta: Nos igen. A sima TPN és az én fehér színű löttyöm lenne az igazi.
Nem is értem miért nem adtam Neked mikor legutóbb találkoztunk. Vagy adtam ? Már nem emlékezem. Ha valakit érte küldesz akkor a kezébe adok egy üveggel. Abból sajnos nem kaptam, az újból hoztam, de abban maradtunk, hogy azt egyelőre ne használjam. Mostanában nem megyek arra, postán meg tudjuk esetleg oldani? Persze akkor a sima TPN is kellene.
|
2012. november 23., péntek 23:10 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
korcsmaros írta: Icepeak írta: Igen valószínűleg hiány. Nincs más mint előre:) TPN megnövelni. Ugyebár 50liter/5ml/hét (gyári adagolás) Nademármost én 54l/15ml/hét (fotonreaktorral , nagynyomásúval külsőszűrővel) Én neked azt ajánlom ,hogy próbáld meg 6ml/hét adagolás. Valószínűleg látni fogod a növényeken ,hogy jobban érzik magukat. Menj be a Tropicalfish-be és vedd meg a papó féle macrot (nem drága ennél olcsóbbat nem találsz és marhajó)! Ebből napi szinten adj 1ml-t!!! (én napi 3ml adok neki) Kb. 2hét és a növényeid helyreálnak. A tápozás változtatása után 3nappal erősebb bubizást fogsz észrevenni. Szóval akkor jól gondoltam. Mindenképpen emelem az adagot, de akkor ott a Kálium kérdése. A TPN+ szegény káliumban ezt eddig csak a liquid carbo-ban lévő káliummal ellensúlyoztam (próbáltam) Ha elkezdem emelni a TPN-t kétszeres, vagy akár ahogy Te is adagolod 3x-os mennyiségre, akkor gondolom mellé kellene káliumot is adagolni, hogy ne kezdjek algásodni. Mivel fogalmam sincs mennyi van a carbo-ban, így nem tudom mennyi kálium kiegészítés kellene. Belebonyolódok rendesen! Úgy érzem valami olyan cucc kellene, amiben jók az egymáshoz viszonyított arányok. "Papó féle macro" ez jól hangzik! Ehhez mivel tudnám bevinni a mikroelemeket? TPN+ mehetne a macroval együtt? Papó mit szólsz hozzá? Nos igen. A sima TPN és az én fehér színű löttyöm lenne az igazi. Nem is értem miért nem adtam Neked mikor legutóbb találkoztunk. Vagy adtam ? Már nem emlékezem. Ha valakit érte küldesz akkor a kezébe adok egy üveggel.
2012. november 23., péntek 22:53 |
|
|
korcsmaros
|
Icepeak írta: Igen valószínűleg hiány. Nincs más mint előre:) TPN megnövelni. Ugyebár 50liter/5ml/hét (gyári adagolás) Nademármost én 54l/15ml/hét (fotonreaktorral , nagynyomásúval külsőszűrővel) Én neked azt ajánlom ,hogy próbáld meg 6ml/hét adagolás. Valószínűleg látni fogod a növényeken ,hogy jobban érzik magukat. Menj be a Tropicalfish-be és vedd meg a papó féle macrot (nem drága ennél olcsóbbat nem találsz és marhajó)! Ebből napi szinten adj 1ml-t!!! (én napi 3ml adok neki) Kb. 2hét és a növényeid helyreálnak. A tápozás változtatása után 3nappal erősebb bubizást fogsz észrevenni. Szóval akkor jól gondoltam. Mindenképpen emelem az adagot, de akkor ott a Kálium kérdése. A TPN+ szegény káliumban ezt eddig csak a liquid carbo-ban lévő káliummal ellensúlyoztam (próbáltam) Ha elkezdem emelni a TPN-t kétszeres, vagy akár ahogy Te is adagolod 3x-os mennyiségre, akkor gondolom mellé kellene káliumot is adagolni, hogy ne kezdjek algásodni. Mivel fogalmam sincs mennyi van a carbo-ban, így nem tudom mennyi kálium kiegészítés kellene. Belebonyolódok rendesen! Egyébként nekem is külsőszűrő és nagynyomású CO2 van, jelenleg percenként 40 bubival. (apropó mi az a fotonreaktor?) Úgy érzem valami olyan cucc kellene, amiben jók az egymáshoz viszonyított arányok. "Papó féle macro" ez jól hangzik! Ehhez mivel tudnám bevinni a mikroelemeket? TPN+ mehetne a macroval együtt? Papó mit szólsz hozzá?
|
2012. november 23., péntek 22:24 |
|
|