Szerző |
Üzenet |
korcsmaros
Csatlakozott: 2012. október 25., csütörtök 16:01 Hozzászólások: 31
|
AQViktor írta: Ha a talaj Manado, akkor már jövőhét vége-felé mehetne bele lakó.
Ezt el is felejtettem! A talaj Knott.
|
2012. október 26., péntek 22:24 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
A nyálka ártalmatlan! Ha a talaj Manado, akkor már jövőhét vége-felé mehetne bele lakó. Nem ajánlom senkinek, hogy kipróbálja, de én az ADA Amazoniás indításnál is első perctől bent tartottam a halacsokat(csak azért, mert nem nagyon tudtam hova tenni őket), garnélákat és senkinek nem lett baja, még csak ki sem ugrottak(igaz akkor ott volt a két beállt szűrő is) . A stau-nál még ott van a szívó pipa is... Látszik, hogy azon a részen a HC is gyengélkedik.
|
2012. október 26., péntek 22:16 |
|
|
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
korcsmaros írta: AQViktor írta: Üdv. a Fórumon! Profi kezdés, csak így tovább! Kösz Viktor! Igyekszem! Ugye Te voltál ott szombaton az üzletben zárás környékén? Igen!
|
2012. október 26., péntek 22:02 |
|
|
korcsmaros
|
AQViktor írta: Üdv. a Fórumon! Profi kezdés, csak így tovább! Kösz Viktor! Igyekszem! Ugye Te voltál ott szombaton az üzletben zárás környékén?
|
2012. október 26., péntek 21:40 |
|
|
korcsmaros
|
Tamás írta: Üdv a fórumon ! Mikor ezeket a kis nanókat látom mindig azon gondolkodom , hogy csak kellene nekem is egy ilyen "aprósággal" bíbelődnöm . Gratulálok a kezdéshez. Látom valami madár lerakta a tojását , egy tojás pedig kigurult a fészekből. Algamentes napokat. Nekem nagyon bejön a nano, bár a fám kis ágai miatt már az ültetésnél is szívtam a fogam És mi lesz még a metszésnél és üvegtisztításnál! Persze lehetne szellősebbre is csinálni! A tojások! Még sajnos lebeg a Red Moor! papó írta: Üdvözöllek a fórumon. Még nagyon friss az akvárium , de gondolom , egy hét alatt sokat nőttek a növények. Remélem lesz ozmó víz a cserékhez. Nekem is soknak tűnik a szűrés , de majd látod kell -e változtatni. Csak örömet és semmi algát Üdv Papó! Az ozmó víz beszerzést egyelőre megoldottam, de hosszabb távon kell majd egy saját. Ez ügyben mindenképp kereslek, sőt a CO is sanszos! Ma este lőttem néhány képet. Nagyon terjedőben van a fa fehér nyákos valamilye. Amennyire tudom ledörzsölöm, de nem egyszerű, és ilyenkor úszik a vízben és megtapad a növényeken is. Legszívesebben már beletennék egy-két amanót, hogy lelegelje, de gondolom még korai. Okoz ez vmi. gondot a növényeknek? Most láttam, hogy a szűrő beszívó ága és a közvetlenül mellette lévő CO beoldó alatti területen a Stauro erőteljesen haldoklik és van is rajta vmi, ami reményeim szerint csak a fáról került rá és nem alga. Összefügghet ez a CO-val? Mit gondoltok? Csak ott iyen. Van a kövek között is ott teljesen rendben van Ilyen a fehér nyálka a fán: Most ilyen a CO alatti Stauro:
|
2012. október 26., péntek 21:36 |
|
|
AQViktor
|
korcsmaros írta: Mexx2 írta: Mondjuk azt nem értem minek kell ilyen sűrűn vizet cserélni. Csak az első héten gondoltam, hogy ilyen sokat cserélek, aztán marad a heti egy. Remélem elkerül a nagyobb algásodás. K.R. Ez a bevált módszer, de én eddig egyszer csináltam így, sokszor pedig csak rögtön a heti 50%-kal kezdtem és nem tapasztaltam különbséget ....
|
2012. október 26., péntek 20:45 |
|
|
AQViktor
|
Üdv. a Fórumon! Profi kezdés, csak így tovább!
|
2012. október 26., péntek 20:42 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Üdvözöllek a fórumon. Még nagyon friss az akvárium , de gondolom , egy hét alatt sokat nőttek a növények. Remélem lesz ozmó víz a cserékhez. Nekem is soknak tűnik a szűrés , de majd látod kell -e változtatni. Csak örömet és semmi algát
2012. október 26., péntek 18:35 |
|
|
Tamás
|
Üdv a fórumon ! Mikor ezeket a kis nanókat látom mindig azon gondolkodom , hogy csak kellene nekem is egy ilyen "aprósággal" bíbelődnöm . Gratulálok a kezdéshez. Látom valami madár lerakta a tojását , egy tojás pedig kigurult a fészekből. Algamentes napokat.
|
2012. október 26., péntek 17:43 |
|
|
korcsmaros
|
Mexx2 írta: Mondjuk azt nem értem minek kell ilyen sűrűn vizet cserélni. Csak az első héten gondoltam, hogy ilyen sokat cserélek, aztán marad a heti egy. Remélem elkerül a nagyobb algásodás. K.R.
|
2012. október 26., péntek 16:50 |
|
|