Pontos idő: 2024. november 29., péntek 23:45

Hozzászólás a témához  [ 56 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő
 Első növényes nano 30l 
Szerző Üzenet

Igen valószínűleg hiány. Nincs más mint előre:)

TPN megnövelni. Ugyebár 50liter/5ml/hét (gyári adagolás) Nademármost én 54l/15ml/hét (fotonreaktorral , nagynyomásúval külsőszűrővel) Én neked azt ajánlom ,hogy próbáld meg 6ml/hét adagolás. Valószínűleg látni fogod a növényeken ,hogy jobban érzik magukat.
Menj be a Tropicalfish-be és vedd meg a papó féle macrot (nem drága ennél olcsóbbat nem találsz és marhajó)! Ebből napi szinten adj 1ml-t!!! (én napi 3ml adok neki)

Kb. 2hét és a növényeid helyreálnak. A tápozás változtatása után 3nappal erősebb bubizást fogsz észrevenni. :)

2012. november 23., péntek 21:45
Adminisztrátor

korcsmaros írta:
A mai etetésnél figyeltem fel arra, hogy a staurogyne levelei -igaz még csak kis foltokban- sárgulni kezdtek. Megpróbáltam lefotózni, de sajnos nem sikerült tökéletesen. Bekarikáztam a levelet amin látható a sárgulás. Nekem ez hiánytünetnek tűnik. Nem tudtok valami olyan írást ahol esetleg képekkel illusztrálva lehetne erről olvasni?
Azon gondolkodtam, hogy megnövelem a TPN+ mennyiségét. Jó lehet ez? Mit gondoltok? Ti, hogy adagoljátok?
Ez már a második adag stau, az első teljesen kipusztult, szeretném megmenteni! Kinek volt már hasonló?
Kép

A Pogostemon levélszélei pedig így néznek ki. Nem tudom mi ez, de szerintem nem alga. Tanácstalan vagyok :(
Kép

Nem kell elkeseredni a levelek képesek regenerálódni pár nap alatt.
A sima Tropica TPN t kellene napi adagolásra kiszámítanod és picit -mondjuk 10% - megemelve a mennyiséget adagolni.

2012. november 23., péntek 21:44

A mai etetésnél figyeltem fel arra, hogy a staurogyne levelei -igaz még csak kis foltokban- sárgulni kezdtek. Megpróbáltam lefotózni, de sajnos nem sikerült tökéletesen. Bekarikáztam a levelet amin látható a sárgulás. Nekem ez hiánytünetnek tűnik. Nem tudtok valami olyan írást ahol esetleg képekkel illusztrálva lehetne erről olvasni?
Azon gondolkodtam, hogy megnövelem a TPN+ mennyiségét. Jó lehet ez? Mit gondoltok? Ti, hogy adagoljátok?
Ez már a második adag stau, az első teljesen kipusztult, szeretném megmenteni! Kinek volt már hasonló?
Kép

A Pogostemon levélszélei pedig így néznek ki. Nem tudom mi ez, de szerintem nem alga. Tanácstalan vagyok :(
Kép

2012. november 23., péntek 21:30
Adminisztrátor

korcsmaros írta:
papó írta:
Ha felénk jársz vagy küldesz valakit egy kis adalékkal még tudnánk segíteni az eredményt.

Papó Holnap jöhetek az adalékért?
Szeretnék néhány CRS garnélát is. Van esetleg?

Természetesen.
Várlak.

2012. november 16., péntek 21:02

papó írta:
Ha felénk jársz vagy küldesz valakit egy kis adalékkal még tudnánk segíteni az eredményt.

Papó Holnap jöhetek az adalékért?
Szeretnék néhány CRS garnélát is. Van esetleg?

2012. november 16., péntek 20:24
Adminisztrátor

Segítek amiben tudok ;)
Szépen alakul az aksid !

2012. november 13., kedd 21:06

Lőttem néhány képet gyorsban. Ez az akváriumfotózás egy külön műfaj, nekem pedig van még hova fejlődnöm :)

Most nagyjából ilyen az akva -már amennyire látszik-:
Kép

A csövezést üvegre szeretném cserélni. Már vettem papótól egy üveg befolyót, de sajnos nem tudom jól elhelyezni :( Jó lenne kicserélni (megoldható papó?)
Azt hiszem jobb lenne egy a szűrő eredeti kifolyójához hasonló megoldás kicsit kiszélesített véggel. Csak akkor ezt egyedileg kellene csináltatni.

Ilyen most a HC:
Kép
Ezt érdemes már megnyírni? Mit gondoltok?

A Hemianthus micranthemoides csak vegetál:
Kép

És persze nagy bánatomra ilyen a marsilea:
Kép

2012. november 12., hétfő 22:22
Adminisztrátor

korcsmaros írta:
papó írta:

Egyébként mi lenne az "adalék"? Kiváncsi vagyok :roll:

Egy tápsó kiegészítő.

2012. november 12., hétfő 21:58

papó írta:

Egyébként mi lenne az "adalék"? Kiváncsi vagyok :roll:

2012. november 12., hétfő 21:54

papó írta:

Csak jövő hét szombaton tudok menni. :(

2012. november 9., péntek 23:14
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 56 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6  Következő