Sziasztok!
Első növényesem lesz, és már szeptember óta "építgetem", igazából csak beszerzem a technikát.
Tehát az adatok:
- 120x45x45-ös 10 mm-s float üveg merevítés nélkül
- Eheim 2078, Tetratec EX1200 a szűrők, 13 liter Eheim Subtrat Pro-val, üveg ki és befolyókkal
- 8x54 wattos T5 armatúra a világítás (nemsoká függesztem fel), 6 db 6500K-s osram fénycső, nem hiszem, hogy fog kelleni majd több
- 10 kg-s Messer palack, papillon reduktor, aqua medic mágnesszelep, Ada visszafolyásgátlók, DIY reaktor, buborékszámláló, DC
- 10 liter Oliver Knott és Ista talaj keverék + 18 liter Amazonia (ne is kérdezzétek a talajt, már tudom, hogy jobb lett volna más)
- hunwarptól 5 liter táptalaj
Holland stílusút szeretnék építeni, tehát vagy 6-8 steam bokrot hátra, pár közepes növésűt előrébb, és parvula gyeped a fenn maradó helyre. Nem szeretném az akvárium teljes hosszában a steam-eket, oldalt olyan 5-5 cm-t meghagynék, ahova a parvula "kúszna be". Így tényleg, mint egy nagy virágcsokor lenne az akvárium.
Eddig egy elég kezdetleges növény összeállításom a következő lenne, de ez csak "tetszés" alapján történt. Elképzelésem, hogy a pár vörös növénnyel megspékelt dús zöldes holland akváriumok példáját teljesen megfordítanám. Nálam a vörös szín dominálna, melyet a zöld szín emelne ki(tehát pont fordítva lenne). Nagyon örülnék ha itt (és persze máshol is) ki tudnátok segíteni tanácsokkal.
Rotala wallichii 3 db
Rotala macrandra TC 2db
Limnophila sessiliflora 2 db
Ludwigia inclinata var. verticillata Cuba 2 db
Limnophila hippuridoides 3 db
Rotala sp. ''green'' 2 db
Hygrophila pinnatifida (051A) 1 db
Myriophyllum Aquaticum 3 db
Alternanthera reinicki " mini" 2 db
Bacopa australis 3 db
Eleocharis sp - montevidensis 3 db
Eleocharis parvula 6 db
Élővilág a következő:
- 45 db hamis neonhal
- 4 db Apistrogramma trifasciata
- 8 db ottocintus
- 30 db RC
- ? db amano garnéla (ebből még vennék párat, csak nem tudom mennyit)
Egyik inspirációs videó:
http://www.youtube.com/watch?v=fq5sO2nScLIés a másik:
http://www.youtube.com/watch?v=vXzelmFBlIETényleg minden tanácsot nagyon köszönök, és örülnék ha segítenétek