Na tehát újra jelentkezem!
Sikerült beszereznem egy 8x54 wattos T5 armatúrát, melyből a 6 fénycsöves lehetőséggel fogok élni. 6500 K-s Osram izzókkal töltöttem meg.
Véglegesedett továbbá a "talapzat" is. A már említett fa tartógerendák már a helyükön, és az üveg szintezése is megtörtént. Egyelőre pár kép üresen. A twinstar és még pár hiányzó kellék (DC, ph valamint tds mérő, szkimmer, új csövek, ada superge stb.) meg nem érkezéséig nem szeretném feltölteni újra vízzel az akváriumot, megint csak sikálhatnám. Viszont ha megérkeznek felállítom a rendszert, ellenőrzöm, hogy a reaktor jó lesz-e, tudom-e kezelni rendesen a CO2-rendszerem (
), a végleges üveg ki- és befolyók is helyükre kerülnek, valamint az élővilág is, de még csak az üres akváriumba. A nagybetűs indítás születésnapomon lesz március 22-én!!
Addig is hagy kezdjenek el szaporodni az üres járatás alatt a bacik a szűrőben, továbbá közben az esetleg még felmerülő technika problémákat is orvosolni tudom.
Íme néhány kép, és utánuk a növénylistám:
növénylistám:leghátulra:Rotala macrandra TC 4 db
Limnophila hippuridoides 1 db
Pogostemon erectus 2 db
Rotala sp. ''green'' 2 db
Rotala rotundifólia 1 db
Rotala indica 2 db
Nymphaea Lotus 1 db
Hygrophila pinnatifida (051A) 2 db
középre:Alternanthera reinicki " mini" 2 db
Blyxa Japonica 2 db
Proserpinaca palustris ''Cuba'' 2 db
Staurogyne 1 db
Pogostemon helferi 2 db
aljnövényzet:Eleocharis parvula 6 db
Természetes most is, mint mindig elfogadok mindenféle kritikát avagy tanácsot bármivel kapcsolatban.
Én már csak nagyon örülök, hogy a szeptemberben elkezdődött projektem végre a végéhez közeledik.