|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 0:49
|
Egyszerű 64 literes low tech
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
fenomen írta: Sziasztok! Az akvárium ma egy hetes, hála égnek eddig különösebb problémám nem jelentkezett! A hét közepén persze egy kicsit még megzargattam a növényeket, a salicifolia-t áttettem a jobb felső sarokba a bleheri mellől, terveim szerint most hosszú ideig nem bolygatom a növényeket! A mai napon történt meg a második vízcsere, amely 10 l volt, fele ioncserélt, fele aqutannal kezelt csapvíz, továbbá hozzáadtam a vízhez 1 ml bio startot. Az elhalt leveleket eltávolítottam, szerencsére nem sok volt. Papónak jelenteném, hogy a márnák eddig nem gyilkolták a növényeimet, lehet, hogy még csak puhatolóznak! A tápozás továbbra is 1-1 ml tf micro-macro! Nagyon szép. Gratulálok !
2016. október 22., szombat 13:04 |
|
|
fenomen
|
Sziasztok! Az akvárium ma egy hetes, hála égnek eddig különösebb problémám nem jelentkezett! A hét közepén persze egy kicsit még megzargattam a növényeket, a salicifolia-t áttettem a jobb felső sarokba a bleheri mellől, terveim szerint most hosszú ideig nem bolygatom a növényeket! A mai napon történt meg a második vízcsere, amely 10 l volt, fele ioncserélt, fele aqutannal kezelt csapvíz, továbbá hozzáadtam a vízhez 1 ml bio startot. Az elhalt leveleket eltávolítottam, szerencsére nem sok volt. Papónak jelenteném, hogy a márnák eddig nem gyilkolták a növényeimet, lehet, hogy még csak puhatolóznak! A tápozás továbbra is 1-1 ml tf micro-macro!
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
|
2016. október 22., szombat 11:49 |
|
|
fenomen
|
papó írta: fenomen írta: papó írta: fenomen írta: Sziasztok, gyors helyzetjelentés!
Tegnap megvolt egy 15%-os vízcsere, továbbá bekerültek a lakók: - 6 db. rózsa díszmárna - 8 db. kék neon - 2 db. páncélos harcsa / még a régi akvából/
A tápozást terén 1-1 ml micro-macro-t adagolok, ennyi hallal szerintetek ez kezdésnek rendben lehet? (tudom lerágott téma, folyamatosan próbálom majd belőni, csak a kezdő mennyiség a kérdésem) A tápozással jónak tűnik , de a rózsás díszmárna nem a legjobb választás . A vékonyabb szálú növényekben kárt tehet . Hát most már vállalnom kell a következményeit! Nincs ezzel semmi gond .. a halakhoz kell most alkalmazkodni . Azt azért el lehet mondani , hogy csodaszép temperamentumos lakók lesznek . Ja ... tuti nem lesz fonálalgád .. Akkor már megérte Köszönöm a segítséget!
|
2016. október 19., szerda 19:41 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
fenomen írta: papó írta: fenomen írta: Sziasztok, gyors helyzetjelentés!
Tegnap megvolt egy 15%-os vízcsere, továbbá bekerültek a lakók: - 6 db. rózsa díszmárna - 8 db. kék neon - 2 db. páncélos harcsa / még a régi akvából/
A tápozást terén 1-1 ml micro-macro-t adagolok, ennyi hallal szerintetek ez kezdésnek rendben lehet? (tudom lerágott téma, folyamatosan próbálom majd belőni, csak a kezdő mennyiség a kérdésem) A tápozással jónak tűnik , de a rózsás díszmárna nem a legjobb választás . A vékonyabb szálú növényekben kárt tehet . Hát most már vállalnom kell a következményeit! Nincs ezzel semmi gond .. a halakhoz kell most alkalmazkodni . Azt azért el lehet mondani , hogy csodaszép temperamentumos lakók lesznek . Ja ... tuti nem lesz fonálalgád ..
2016. október 19., szerda 18:58 |
|
|
fenomen
|
papó írta: fenomen írta: Sziasztok, gyors helyzetjelentés!
A tápozást terén 1-1 ml micro-macro-t adagolok, ennyi hallal szerintetek ez kezdésnek rendben lehet? (tudom lerágott téma, folyamatosan próbálom majd belőni, csak a kezdő mennyiség a kérdésem) A tápozással jónak tűnik , de a rózsás díszmárna nem a legjobb választás . A vékonyabb szálú növényekben kárt tehet . Hát most már vállalnom kell a következményeit!
|
2016. október 19., szerda 18:08 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
fenomen írta: Sziasztok, gyors helyzetjelentés!
A tápozást terén 1-1 ml micro-macro-t adagolok, ennyi hallal szerintetek ez kezdésnek rendben lehet? (tudom lerágott téma, folyamatosan próbálom majd belőni, csak a kezdő mennyiség a kérdésem) A tápozással jónak tűnik , de a rózsás díszmárna nem a legjobb választás . A vékonyabb szálú növényekben kárt tehet .
2016. október 19., szerda 17:46 |
|
|
fenomen
|
Sziasztok, gyors helyzetjelentés!
A tápozást terén 1-1 ml micro-macro-t adagolok, ennyi hallal szerintetek ez kezdésnek rendben lehet? (tudom lerágott téma, folyamatosan próbálom majd belőni, csak a kezdő mennyiség a kérdésem)
|
2016. október 19., szerda 16:01 |
|
|
fenomen
|
SlyChocolate írta: Szép, tiszta, egyszerű nagyon nosztalgikus a tank. Gratula, csak így tovább... Köszönöm!
|
2016. október 16., vasárnap 18:34 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Szép, tiszta, egyszerű nagyon nosztalgikus a tank. Gratula, csak így tovább...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2016. október 16., vasárnap 18:19 |
|
|
fenomen
|
papó írta: fenomen írta: papó írta: Talán a vallisneriát a bleheri mögé ültettem volna , de majd látod menet közben . Már át is ültettem, köszönöm! Jobban fog kinézni , hiszen a bleheri alacsonyabb is marad , no meg esetlegesen alakítható a nagy levelek tőben való vágásával . Nem beszélve arról , hogy karakteresebb a megjelenése Igen, plusz elfelejtettem belekalkulálni, hogy a valisneriát elég nehéz féken tartani!
|
2016. október 16., vasárnap 17:22 |
|
|