|
Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 5:15
|
Egyszerű 64 literes low tech
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
fenomen írta: Sziasztok!
Megvolt a vízminta elemzése, hála Papónak és köszönet érte. Ebből kiderült, hogy a vízben nem volt tápanyag, ezért a konzultációt követően emeltem a micro-macrot 2-2 ml-re, amelynek hála teljesen megszűnt az aljzat és a levelek barnulása. Azonban két növényem, a Cryptocoryne wendtii és a Hygrophila salicifolia még mindig csak senyved! Sajnos még a vízminta előtt megjelent a redmooron pár két folt, aminek akkor még nem kerítettem nagyobb jelentőséget, azonban ez a kékes folt elkezdett megjelenni a frontüveg és a talaj között! Sajnos ez a cyano lenne?
Válaszokat előre is köszönöm! igen az a leírásod alapján cyano . Sepregesd le egy ecsettel , és szívd le . Carbot neki közelről ..
2016. november 27., vasárnap 19:12 |
|
|
titusz
|
Én 10 ml injekciós tűvel szíppantottam ki, szintén kvicsos aljzatból, a tűt szépen le lehet dugni az aljzat és az üveg közé anélkül, hogy felturnád nagyon az aljzatot. Nem mondom elég combos meghúzni a fecsit, de szépen kiszívta, utánna mehet egy kis carbos fecskendezés és ha helyreáll a tápanyagszinted akkor elvileg már nem jön vissza. Nálam így működött. Sok sikert!
|
2016. november 27., vasárnap 18:36 |
|
|
fenomen
|
Sziasztok!
Megvolt a vízminta elemzése, hála Papónak és köszönet érte. Ebből kiderült, hogy a vízben nem volt tápanyag, ezért a konzultációt követően emeltem a micro-macrot 2-2 ml-re, amelynek hála teljesen megszűnt az aljzat és a levelek barnulása. Azonban két növényem, a Cryptocoryne wendtii és a Hygrophila salicifolia még mindig csak senyved! Sajnos még a vízminta előtt megjelent a redmooron pár két folt, aminek akkor még nem kerítettem nagyobb jelentőséget, azonban ez a kékes folt elkezdett megjelenni a frontüveg és a talaj között! Sajnos ez a cyano lenne?
Válaszokat előre is köszönöm!
|
2016. november 27., vasárnap 12:13 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
fenomen írta: papó írta: fenomen írta: Személyesen nem, a postai út működik? Igen . Küldj 2 deci vizet az akváriumból . Rendben, addig is tudok mèg valamit tenni a tünetek ellen? Addig ne tegyél semmit . Pár nap és nem kell majd találgatnunk , mi is a probléma.
2016. október 30., vasárnap 18:03 |
|
|
fenomen
|
papó írta: fenomen írta: Személyesen nem, a postai út működik? Igen . Küldj 2 deci vizet az akváriumból . Rendben, addig is tudok mèg valamit tenni a tünetek ellen?
|
2016. október 30., vasárnap 17:15 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
fenomen írta: Személyesen nem, a postai út működik? Igen . Küldj 2 deci vizet az akváriumból .
2016. október 30., vasárnap 16:54 |
|
|
fenomen
|
Személyesen nem, a postai út működik?
|
2016. október 30., vasárnap 12:01 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
2016. október 30., vasárnap 11:46 |
|
|
fenomen
|
|
2016. október 30., vasárnap 11:11 |
|
|
fenomen
|
papó írta: fenomen írta: Sziasztok!
Sajnos a korábban említett problémám, vagyis a levelek barnulása nem múlt el, sőt a hátsó üvegen is megjelentek kisebb-nagyobb barnás foltok, pedig a világításom is meg lett emelve. Pozitívum, hogy a valisneria, azEchinodorus uruguayensis és a anubias elkezdte hozni az új leveleit, azonban egy-két nap után ezek is kezdenek bebarnulni!
Kérdésem lenne, hogy lehetséges, hogy a világítás időtartamát kellene megemelnem?
Válaszokat előre is köszönöm! Tudnál mérni nitrátot ? Sajnos nem:) Nincs teszten, meg sajnos még nem csináltam ilyet! De a jövő héten beszerzek egyet és megpróbálom megcsinálni!
|
2016. október 30., vasárnap 11:04 |
|
|