|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 2:40
|
Egyszerű 64 literes low tech
Szerző |
Üzenet |
fenomen
|
Rendben, köszönöm!
|
2016. december 23., péntek 9:15 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
fenomen írta: Sziasztok!
Sajnos a cyano baktérium még mindig nem szűnt meg, viszont hála csak nagyon csekély mennyiségben van jelen, most továbbra is a növények levelein van jelen! A vízfelszínen sajnos napi rendszerességgel van jelen fehérje bomlástermék, ezért a mai napon egy 50 %-os vízcserét eszközöltem, + a kellő mennyiségű nitrivec! A vízcsere alkalmával az aljzat felső rétegét is leszívtam, ill. átmostam majd ment vissza az akvába! Mivel a növények levelei elég feketék és egy-két ecset is megjelent, ezért úgy döntöttem, hogy megpróbálom a macro tápot szüneteltetni, megjegyezném a halállományom is elég nagy (7 neon, 7 rózsamárna, 1 anci, 2 páncélharcsa)! A plantert gyári szerint adagolom! Annyit még megjegyeznék, hogy a növények folyamatosan hozzák az új leveleket, csak hamar megfolytja őket a feketeség, ill. a cyano!
Esetleg valami megjegyzés a fentiekkel kapcsolatban? A macro tápnak nincs köze az ecsetalgához , ellenben lehet köze a CO2 hiányához és az áramláshoz . A fentieken kellene változtatnod . A erős felszíni hártya az oxidáció hiányát is jelentheti , tehát a gázcsere sincs teljesen rendben , egy /akár /éjszakai levegőztetés is jól jönne .
2016. december 23., péntek 8:54 |
|
|
fenomen
|
Sziasztok!
Sajnos a cyano baktérium még mindig nem szűnt meg, viszont hála csak nagyon csekély mennyiségben van jelen, most továbbra is a növények levelein van jelen! A vízfelszínen sajnos napi rendszerességgel van jelen fehérje bomlástermék, ezért a mai napon egy 50 %-os vízcserét eszközöltem, + a kellő mennyiségű nitrivec! A vízcsere alkalmával az aljzat felső rétegét is leszívtam, ill. átmostam majd ment vissza az akvába! Mivel a növények levelei elég feketék és egy-két ecset is megjelent, ezért úgy döntöttem, hogy megpróbálom a macro tápot szüneteltetni, megjegyezném a halállományom is elég nagy (7 neon, 7 rózsamárna, 1 anci, 2 páncélharcsa)! A plantert gyári szerint adagolom! Annyit még megjegyeznék, hogy a növények folyamatosan hozzák az új leveleket, csak hamar megfolytja őket a feketeség, ill. a cyano!
Esetleg valami megjegyzés a fentiekkel kapcsolatban?
|
2016. december 22., csütörtök 17:20 |
|
|
fenomen
|
Így nézne ki a cyano nálam, hát a kép annyira nem adja vissza, de a kékes foltok sokkal világosabbak!
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
|
2016. december 14., szerda 17:15 |
|
|
fenomen
|
papó írta: Elkezdtek élni a növényeid . Ami meg van feketedve az mind - mind , sérült levél , amelyektől a növény meg fog szabadulni . Ezekben a levelekben már nincs meg a " vérkeringés" . Várhatsz még az eltávolításukkal , de akár tőből le is vághatod . Rendben, köszönöm!
|
2016. december 10., szombat 16:45 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Elkezdtek élni a növényeid . Ami meg van feketedve az mind - mind sérült levél , amelyektől a növény meg fog szabadulni . Ezekben a levelekben már nincs meg a " vérkeringés" . Várhatsz még az eltávolításukkal , de akár tőből le is vághatod .
2016. december 10., szombat 16:30 |
|
|
fenomen
|
Sziasztok!
Sajnos újabb negatív helyzetjelentés, de nem adom fel!
A cyano szinte teljesen eltűnt, helyette elkezdtek feketedni a növények levelei! A sodrás teljes mértékben a vízfelszínt mozgatja, így azt kizárnám, mint lehetséges probléma! A múltkori vízminta elemzését követően ugyebár megemeltem 1-1 ml-ről 2-2-re a micro-macrot, lehet, hogy ez lenne a probléma, esetleg, most, hogy már van tápanyag a vízben, vissza kellene vennem pl. a macroból?
Válaszokat előre is köszönöm!
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
|
2016. december 10., szombat 10:02 |
|
|
fenomen
|
titusz írta: fenomen írta: Köszönöm, holnap irány a patika Jó vastag tűt vegyél, combos lesz meghúzni. Rendben!
|
2016. november 28., hétfő 13:11 |
|
|
titusz
|
fenomen írta: Köszönöm, holnap irány a patika Jó vastag tűt vegyél, combos lesz meghúzni.
|
2016. november 27., vasárnap 19:18 |
|
|
fenomen
|
Köszönöm, holnap irány a patika
|
2016. november 27., vasárnap 19:15 |
|
|