|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 4:39
|
Egyszerű 64 literes low tech
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
fenomen írta: Rendben, nem adom fel! Bosszantó nagyon, mert furcsán fog hangzani, de a lerakódás alatt egészséges növények vannak, ezt nagyon jól látom, miután ledörzsölöm a réteget! Még annyit szeretnék kérdezni, hogy kb. hány órát levegőztessek, vagy finoman mehet egész este? Elég olyan éjjel 1 - 5 ig
2017. január 23., hétfő 20:06 |
|
|
fenomen
|
Rendben, nem adom fel! Bosszantó nagyon, mert furcsán fog hangzani, de a lerakódás alatt egészséges növények vannak, ezt nagyon jól látom, miután ledörzsölöm a réteget! Még annyit szeretnék kérdezni, hogy kb. hány órát levegőztessek, vagy finoman mehet egész este?
|
2017. január 23., hétfő 18:50 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Jól látod a megoldást : 2.: a lillyt a felszín alatt tartom és a felszínt mozgatom 3.: éjszaka porlasztóval levegőztetek 4.: emelem a carbot 1,5-ről 2 ml-re
2017. január 23., hétfő 18:38 |
|
|
fenomen
|
Sziasztok! Sajnos a korábban említett problémám, vagyis a növényeken való ásványi anyag lerakódás nem szűnt meg és egyre tanácstalanabb vagyok ez ügyben! Ugyebár, mint korábban megbeszéltük kevés volt víz co2 tartalma, mait napi 1,5 carboval próbáltam kompenzálni, emiatt napközben gyönyörűen bubiznak a növények, ezért nem értem, miért nem szűnik meg a probléma! Elbizonytalanodtam, hogy hogyan is kellene megfelelően bevinni oxigént, amivel nem hajtom ki a co-t?! 1.:a lillyt csobogtatom 2.: a lillyt a felszín alatt tartom és a felszínt mozgatom 3.: éjszaka porlasztóval levegőztetek 4.: emelem a carbot 1,5-ről 2 ml-re A felszíni hártya sajnos még mindig jelen van, de szerintem gyengült vagy csak bebeszélem magamnak, egyébként ezt a problémát egy DIY felszíni leszívóval reggelente 5 perc alatt eltüntetem! Tápozás terén csak plantert használok napi 1 ml-t és a carbot, amúgy a növények szépen nőnek, csak hamar rátelepszik ez a keseredett feketedés! Hát röviden ennyi, válaszokat előre is köszönöm!
|
2017. január 23., hétfő 15:22 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2016. december 29., csütörtök 12:53 |
|
|
fenomen
|
Rendben, köszönöm a segítségeteket! És mindig kihangsúlyozzátok, hogy ez nem az a hely, ahol szégyenlősnek kell lenni, de már egy kicsit kellemetlen számomra a kétnapos ,,zaklatás" , úgyhogy bocsi, de nekem csak az itt fórumozó akvaristák véleménye számít! Még egyszer köszönöm!
|
2016. december 29., csütörtök 12:41 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
fenomen írta: Sziasztok! Papó Korábbi javaslatát betartva két teli éjszakás levegőztetést tartottam, amink köszönhetően teljesen eltűnt a filmréteg a vízfelszínről, továbbá 1 ml liqui carbot adgolok naponta, aminek hatására iszonyatosan bubiznak a növények! A mai napon ismét csináltam egy 50%-os vízcserét, amely során valamilyen indíttatásból elkezdtem dörzsölni az algás leveleket, és ennek köszönhetően a levelet szinte full tisztára tudtam megtakarítani! Ez a ,,dzsuva" egy feketés-zöldes ,,nem tudom minek nevezzem" anyag, amit a képen is láthatjátok! Vajon ez mitől lehet??? Ezt a lerakódást a növényeken az okozza , hogy kevés volt a szabad co2 az akváriumodban . A növények igyekeztek összeszedni ami fellelhető , de ezáltal az ásványi anyagok lerakódtak , kicsapódtak a leveleken . A carbo adagolásával mind ez megoldódni látszik .
2016. december 29., csütörtök 12:28 |
|
|
JANNUS333
Sasszem
Csatlakozott: 2014. december 16., kedd 17:43 Hozzászólások: 2694 Tartózkodási hely: Hajdúböszörmény
|
Én az algára mindig úgy tekintek mint egy élősködő...ha nincs toppon a növényed hamar megtelepszik rajta..folytogatja....az el kezd haldokolni..bomlani ami újjabb lehetőség az algára...míg a növényed ki nem rugja magát ebből a helyzetböl nehéz lesz megszabadulni az algátol. Én ezért is szoktam levágni az algás leveleket...szép már ugy sem lesz nagy valószinüséggel...ha meg el kezd bomlani csak nagyobb baj lesz....Én így gondolom de majd kijavítanak..
|
2016. december 29., csütörtök 12:16 |
|
|
fenomen
|
Sziasztok! Papó Korábbi javaslatát betartva két teli éjszakás levegőztetést tartottam, amink köszönhetően teljesen eltűnt a filmréteg a vízfelszínről, továbbá 1 ml liqui carbot adgolok naponta, aminek hatására iszonyatosan bubiznak a növények! A mai napon ismét csináltam egy 50%-os vízcserét, amely során valamilyen indíttatásból elkezdtem dörzsölni az algás leveleket, és ennek köszönhetően a levelet szinte full tisztára tudtam megtakarítani! Ez a ,,dzsuva" egy feketés-zöldes ,,nem tudom minek nevezzem" anyag, amit a képen is láthatjátok! Vajon ez mitől lehet???
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
|
2016. december 29., csütörtök 12:00 |
|
|
fenomen
|
Köszönöm a szent szavakat!
|
2016. december 26., hétfő 19:03 |
|
|