Szerző |
Üzenet |
D4n
|
papó írta: Az kérdezném , hogy a hibás levelek nem lehet , hogy egy száron vannak ? Egy ágon ? Nagyon félreolvastam késő volt már. Nem, több külön tövűn is megjelent. Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével
|
2017. július 20., csütörtök 18:41 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Az kérdezném , hogy a hibás levelek nem lehet , hogy egy száron vannak ? Egy ágon ?
2017. július 19., szerda 22:35 |
|
|
D4n
|
papó írta: D4n írta: Sziasztok! Rég jelentkeztem, mert nem nagyon történt változás illetve az akvárium szépen "üzemel". Most azonban akadt egy kis gondom a hygrophila corymbosa siamensisemmel. Lyukadnak az alsóbb levelei és a szélükön fekete agancsalga szerű képződmények jelentek meg. Én mint laikus káliumhiányra tippelek de szeretném meghallgatni a profikat A többi növényemnek semmi baja Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével Nagyon klassz lett az akváriumod . Nem csak egy száron vannak a "hibás" levelek ? Köszönöm szépen! Épp, hogy az alsók lyukadnak először nem ér ki a növény a vízből ha arra gondol. Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével
|
2017. július 19., szerda 22:07 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
D4n írta: Sziasztok! Rég jelentkeztem, mert nem nagyon történt változás illetve az akvárium szépen "üzemel". Most azonban akadt egy kis gondom a hygrophila corymbosa siamensisemmel. Lyukadnak az alsóbb levelei és a szélükön fekete agancsalga szerű képződmények jelentek meg. Én mint laikus káliumhiányra tippelek de szeretném meghallgatni a profikat A többi növényemnek semmi baja Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével Nagyon klassz lett az akváriumod . Nem csak egy száron vannak a "hibás" levelek ?
2017. július 19., szerda 22:05 |
|
|
D4n
|
Sziasztok! Rég jelentkeztem, mert nem nagyon történt változás illetve az akvárium szépen "üzemel". Most azonban akadt egy kis gondom a hygrophila corymbosa siamensisemmel. Lyukadnak az alsóbb levelei és a szélükön fekete agancsalga szerű képződmények jelentek meg. Én mint laikus káliumhiányra tippelek de szeretném meghallgatni a profikat A többi növényemnek semmi baja Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével
|
2017. július 19., szerda 21:47 |
|
|
Vasmacso
Csatlakozott: 2014. november 27., csütörtök 16:43 Hozzászólások: 428
|
D4n írta: Rég jelentkeztem már! Ennek több oka is van de a legfőbb, hogy elég sok munka összejött az utóbbi időben de az akváriumra mindig szakítottam időt csak a fó rumozásra nem. Le is voltam törve kicsit, mert az alga elleni harcom nem akart javulni sehogy. Aztán történtek változások ami után bátran kijelenthetem, hogy sikerült elérnem a nagyrészt algamentes állapotot. Beruháztan egy új diffuzorra ami sokkal jobban oldja be a co2 öt és variáltam a tápozáson is Papó és Laci segítségével amit ezúton is köszönök ismét. A növényeim nagyon szép ütemben nőnek egykét kivételtől eltekintve ( pl ludwigia glandulosa, blyxa japanica) nem győzöm nyírni őket. A napokban a régi esőztető rendszer is le lett cserélve üveg lily pipe-ra. Tervben van még lávakövek behelyezése illetve azokra moha telepítése ahogy időm engedi. Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével Kezd vadulni a növényzet . Mindig is tetszett a dzsungeles kinézet ez most is így van ,lehet nem erőltetném a lávakövet nem illik bele . Ha mindenképp mohát szeretnél akkor inkább egy fa . Mintha kidőlt volna és bemohásodott . Örülök az algamentességnek csak így tovább Nagy Nagy Gratula
|
2017. június 20., kedd 20:46 |
|
|
D4n
|
papó írta: D4n írta: Rég jelentkeztem már! Ennek több oka is van de a legfőbb, hogy elég sok munka összejött az utóbbi időben de az akváriumra mindig szakítottam időt csak a fó rumozásra nem. Le is voltam törve kicsit, mert az alga elleni harcom nem akart javulni sehogy. Aztán történtek változások ami után bátran kijelenthetem, hogy sikerült elérnem a nagyrészt algamentes állapotot. Beruháztan egy új diffuzorra ami sokkal jobban oldja be a co2 öt és variáltam a tápozáson is Papó és Laci segítségével amit ezúton is köszönök ismét. A növényeim nagyon szép ütemben nőnek egykét kivételtől eltekintve ( pl ludwigia glandulosa, blyxa japanica) nem győzöm nyírni őket. A napokban a régi esőztető rendszer is le lett cserélve üveg lily pipe-ra. Tervben van még lávakövek behelyezése illetve azokra moha telepítése ahogy időm engedi. Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével Nagyon szép . A Blyxával mi a gond ? Hát kb azóta ekkora mióta megvan és annak már van pár hete. Nem érzi jól magát nálam mondjuk a stau se ugrott meg pedig az kezdetek óta van. Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével
|
2017. június 20., kedd 20:45 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
D4n írta: Rég jelentkeztem már! Ennek több oka is van de a legfőbb, hogy elég sok munka összejött az utóbbi időben de az akváriumra mindig szakítottam időt csak a fó rumozásra nem. Le is voltam törve kicsit, mert az alga elleni harcom nem akart javulni sehogy. Aztán történtek változások ami után bátran kijelenthetem, hogy sikerült elérnem a nagyrészt algamentes állapotot. Beruháztan egy új diffuzorra ami sokkal jobban oldja be a co2 öt és variáltam a tápozáson is Papó és Laci segítségével amit ezúton is köszönök ismét. A növényeim nagyon szép ütemben nőnek egykét kivételtől eltekintve ( pl ludwigia glandulosa, blyxa japanica) nem győzöm nyírni őket. A napokban a régi esőztető rendszer is le lett cserélve üveg lily pipe-ra. Tervben van még lávakövek behelyezése illetve azokra moha telepítése ahogy időm engedi. Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével Nagyon szép . A Blyxával mi a gond ?
2017. június 20., kedd 20:43 |
|
|
D4n
|
Rég jelentkeztem már! Ennek több oka is van de a legfőbb, hogy elég sok munka összejött az utóbbi időben de az akváriumra mindig szakítottam időt csak a fó rumozásra nem. Le is voltam törve kicsit, mert az alga elleni harcom nem akart javulni sehogy. Aztán történtek változások ami után bátran kijelenthetem, hogy sikerült elérnem a nagyrészt algamentes állapotot. Beruháztan egy új diffuzorra ami sokkal jobban oldja be a co2 öt és variáltam a tápozáson is Papó és Laci segítségével amit ezúton is köszönök ismét. A növényeim nagyon szép ütemben nőnek egykét kivételtől eltekintve ( pl ludwigia glandulosa, blyxa japanica) nem győzöm nyírni őket. A napokban a régi esőztető rendszer is le lett cserélve üveg lily pipe-ra. Tervben van még lávakövek behelyezése illetve azokra moha telepítése ahogy időm engedi. Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével
|
2017. június 20., kedd 20:18 |
|
|
Vasmacso
Csatlakozott: 2014. november 27., csütörtök 16:43 Hozzászólások: 428
|
D4n írta: Helyzetjelentés! A küzdelem az algával továbbra is fennáll de Papó és Laci tanácsaival és segítségével és a tápozás variálásával lassan úgy tűnik sikerül felül kerekedni rajta. Tápozásom jelenleg 4 ml macro, 3 ml planter, 3 ml carbo. Halpaletta is bővült 6 panda cory, 13 neon, 8 endler guppi és 15 galaxy razbóra lakja jelenleg. Otocinlust szeretnék még bele de egyelőre nem sikerült beszereznem. Az én iPhone készülékemről küldve a Tapatalk segítségével Gratula hamar leküzdötted az algát . Vagyis inkább időben kaptad el Kis pandaharcsák segítenek majd az aljzatot tisztán tartani jó választás volt , az Ottóknak kell majd egy kis fa de ezt már beszéltük hogy smint kéne megoldani .
|
2017. május 22., hétfő 20:22 |
|
|