Dehogynem!Segítettél elfelejteni az EI-t,meg rávezettél egy-két tápozási törvényszerűségre,és más szisztémára melyeket aztán most a gyakorlatban is alkalmazhatok.
_________________ ,
2013. november 11., hétfő 18:54
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
Huh,de rég nem írtam ide.... Persze nem lustaságból,csak enyhe időhiányból fakadt ,hogy nem naplóztam. Sok változás nem történt az aki életében,maradt ugyanaz a családi," hollandot szeretnék" stílus,több-kevesebb sikerrel.Kicsit el is volt hanyagolva a nyáron,mivel egyre többet hagytam magára szegénykémet a munkám miatt.Sokat beszélgettem papóval a vissza-vissza térő ecset gondjaim miatt és igyekeztem is megfogadni a tanácsait.Teszteltem a mikro tápot is mely először nekem nem jött annyira be.Persze valahol sejtettem,hogyha sokatoknak működik akkor nálam is mennie kéne...Aztán egy időre elfelejtődött ez is. A változtatások,melyeket papó javasolt (esőztető helyett pipe,áramlás visszavétele,egyenletessé tétele,alacsony nitrát,foszfát szint) sokat segített az ecset kordában tartásában. Most úgy alakult a helyzet,hogy akadt egy kis dugipénz a hobbira,így végre megléphettem azt a lépcsőt,amit régóta vágytam: ozmó készülék került a csap alá.Természetesen Gábor segítőkészsége egy doboznyi micro-macro-vas és baci társaságában nem régen landolt nálam,így most újult erővel vágok neki a lágyvizezésnek a tápokkal egyetemben.Kíváncsian várom a hatást. Ezúton szeretném ismételten megköszönni Gábor önzetlen segítségét,és tanácsait! Hát,a mostani kiinduló állapotot alább láthatjátok:
_________________ ,
2013. november 11., hétfő 17:45
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
Ugyan nem nagy durranás,de megosztanám a kis paludárium-szerű valamimet is veletek. Eredetileg florárium volt,aztán egy kiszuperált szobaszökőkút szivattyú,meg egy lávakő adta a vizes ötletet.A kő mögött keresztben mattenként szivacs van,e mögött a szivattyú.Alul 10 literes nano vízoszlop néhány garnival és három endlerrel,maradék metszett növényekkel.Érdekes,hogy ablakkal szemben van és nem akar algásodni töb,mint két hónapja.
Ez nagyon ott volt. Egy kis braziliai őserdő.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
Jelenlévő fórumozók: Exabot [Bot] valamint 126 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.