Pontos idő: 2024. november 30., szombat 3:50

Hozzászólás a témához  [ 208 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21  Következő
 Dupla vagy semmi-375 liter 
Szerző Üzenet

papó írta:
Eszméletlen jól néz ki.
Nem is tudom mit lehetne még hozzáfűznöm.
Talán még mehetne bele pár színes növény .

Hat a szinesekkel meg hadilabon allok,nem tudom,eleg lesz-e a fenyem.A macandra kicsit fakult,bar nem nyurgul(ez jo jel) az Ammannia jol nez ki,bar meg be vannak fekezve,nem indultak meg igazan.A Ludwigia meg keresi a helyet,igy nem igazan tudom milyen szineset lehetne meg beletenni ami szines is marad.

2014. február 17., hétfő 19:42
Adminisztrátor

Eszméletlen jól néz ki.
Nem is tudom mit lehetne még hozzáfűznöm.
Talán még mehetne bele pár színes növény .

2014. február 17., hétfő 19:22

Helyzetjelentés:
Végre Papó jóvoltából(mindig Ő húz ki a csávából) sikerült egy használható működőképes,nem folyató reaktorhoz hozzájutnom.Egy kis anyázás után a sera flore CO2 active reactor 500 mellett döntöttem,eddig nem bántam meg.A szekrénybe téve még aludni is lehet mellette.
Végre elkészült a co2 palackot rejtő bútorelem is,mellyel teljes lett a térelválasztás.Bárpultnak is jó lenne,de az asszonynak más tervei vannak.... :?
A kezdeti fonalalga és pontalga kezd visszahúzódni,ám a diffuzoros kezdés miatti erős áramlás nagyon behozta az ecsetalgát.Most ezzel küzdök,másnaponta oltogatom carboval a fertőzött részeket.Hát eddig nem állok valami fényesen.Ha valakinek van ötlete szívesen fogadom.A két szűrő két oldalról nyomja a vizet,egyikre a reaktor kötve,lilly pipe-al.
Teszteredmények vízcsere előtt:
Nitrát 10mg
Foszfát 0,1-0,25 mg közt
Vas 0,1mg
TDS 135-150 közt
Gh4
Ammonia 0

Heti adagok:
Papó micro 40ml
macro 15ml
plusz vas 4ml
Hiánytünet csak a Hygrophilakon lehetne lyukak formájában,de ez jóval magasabb értékek mellett is ezt csinálta az előző akimban.

Kép

Kép

Kép

Kép

2014. február 17., hétfő 17:58
Sasszem

zsotyi írta:
Mindenképp zárt tetöt szerettünk volna,elkerülve a szórt fényt.Aztán ki tudja egyszer lehet,hogy lecseréljük...

Hát igen.
A zárt tetejű akváriumoknak van egy feelingje.

2014. február 9., vasárnap 22:32

Húú most látom az új szerzeményed, gratu hozzá.
Jó nagy dög, külön tetszik benne a háttér, igazából nekem már most is nagyon be jön!!! Kíváncsi vagyok a fojtatásra.

2014. február 9., vasárnap 22:14

zsotyi írta:
Mindenképp zárt tetöt szerettünk volna,elkerülve a szórt fényt.Aztán ki tudja egyszer lehet,hogy lecseréljük...

Tiszta sor...

2014. február 9., vasárnap 22:13

2014. február 9., vasárnap 22:12

Hát nem semmi a kádad kolléga!!!
:shock: :o
Nem tudom miért de az ekkora medencékben akkora de akkora hollandot lehetne csinálni...
...hogy csak na...
Persze full HQI-van de nem offolok...

2014. február 9., vasárnap 22:06

Hát elsöre nekem is kevésnek tünik,de ebben a nagy kádban egész máskép növekednek a növények mint a 180_-asban.
Meglátjuk ha megindulnak.Hely van még böven fejleszteni,bár inkább én is a ledben gondolkodom.Föleg a két széle a necces a rövidebb csövek miatt.

2014. február 9., vasárnap 21:38

papó írta:
vaszabi írta:
Szia szerintem a világítás kevés lessz erre az aksira ha "komolyabb" növényeket is szeretsz tartani és látom a listát hogy szeretsz :-D talán a megviágítási idő nyújtása orvosolhatja kissé a fényhiányt de előbb-utóbb kiegészítő megoldásra lesz szükséded, ráadásul 50 cm magass az aksi és a vízoszlop átvilágítása is kihívás elé állít majd. Nekem csak 120x40x40-es és azon van 4x54w T5 plusz ledes kiegészítés (mondjuk ez inkább csak önámításra jó de azért van!) és még ezen is elférne legalább egy 54wattos csövecske. De azért sok szerencsét hozzá reméljük nem nyúrgulnak majd a növények.

A boltban sikeresem tartom a felsorolt növényeket a Juwel 120 as akváriumban kevesebb fény mellett , igaz arányosan alacsonyabb is az akvárium.
Talán a Hygrophila polisperma "rosanervig alsó levelei ritkábbak , de talán a többi növény is elfedi egy kicsit.
A nyurgulásban ritkább levélzetben azért egy kicsit a macro túlzott adagolása is ludas lehet a kevesebb fény mellett.

Azt elhiszem, de a magas vízoszlop nem kevés fényt nyel el és hét órás megvilágítás mellett még a macro szint alacsony tartásával is megindulnak a növények a fény felé és akkor még a fénycsövek gyártmányáról és a színhőmérsékletekről szót sem ejtettünk.

2014. február 9., vasárnap 18:56
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 208 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21  Következő