A sessiliflora a low tech részben van,bár az egyik fénycsőpárost átalakítottam,úgy,hogy széthúztam a két fénycsövet a jobb-bal szélre.Így több fényt kapnak a sarkok,az aquatica,meg a túloldalon a sessiliflora is jobban nő.A gócpontom mégis középen van. A két szélen lévő tölcséres beömlő holttere valahol itt lehet.A Fissidens melyet már fonalasan kaptam,az örök harc,meg a hemianthus bokor és a mohák aljai a problémás részek.Mondanám,hogy flow hiány,de tudom,a sok sem jó.Meg,aztán ötletem sincs több egyelőre ...
_________________ ,
2014. április 28., hétfő 14:15
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
Nah,megint le vagyok maradva mint a borravaló... A nagy kád köszönöm viszonylag jól van.Ha rendszeresen turkászom,akkor még kordában is tudom tartani az algákat,bár mostanában mintha az ecset sem támadna olyan agresszíven.A fonal az nő mint a gomba,de nekem jó fogkefém van. Talán sikerült egy viszonylagos nyugalmi állapotot létrehoznom.Rájöttem,hogy a lassú egyenletes flow szükségszerű velejárója a mulm leszívás is.Persze ezt a háttér mögé rakott szívóágak is megkívánják sajna.Annak viszont örülök,tán jobban mint bármi másnak,hogy a beépített hátterem nem szőrös még ennyi idő után sem.Ez is egy sikerélmény....
Az aljzat növények nem jöttek be,ahogy mondtátok,meg gondoltam is.Netto 320 literre kevés az a 216 watt T5.Glosso van még ,nő is,de elbújdokol a sóder alá,látszik,hogy fényért kiállt.A többi sztem elég jól fejlődik,de szépen megfontoltan.Jó,hogy nincs annyira felpörgetve az aki. Tápozás továbbra is 50ml/hét micro és 25-30ml/hét makro,bár a macrot tervezem kicsit lejjebb venni.Plusz vas 4ml/hét Tesztek: Nitrát 10-15mg/l Foszfát: 0,2-0,4mg Vas 0,2 Keménység Gh:5,Kh4 Végül egy kézremegős kompaktos vidi remélem látszik:
_________________ ,
2014. április 28., hétfő 13:36
papó
Adminisztrátor
Köszi Józsi a tippet,de nincs makro objektívem... Akkor kérem szépen én most jól össze vagyok zavarodva.Persze megszoktam már,hogy nálam különleges algák élnek.Marha rossz az ízük.Így aztán senki sem szereti.A sziámiak lezabálták az összes mohám,alga maradt.Az amanok inkább megpróbálták a szárazföldi létet,mintsem ezt az algát egyék.Az oto-k X-aktásat játszottak háromszor is,nyomtalanul felszívódtak,pedig sokan voltak.A mollyk imádták a...szúnyoglárvát.A plattik melyek most vannak teleszülték a háttér mögötti részt....Komolyan,ezek a benga nagy ancik hajtják még mindig a legtöbb hasznot,bár a fonál,ecset nekik sem kell.Szóval nem tudom.Asszem carbozok tovább,meg tekergetem a fonalat a fogkefére.Egyszer csak rájövök mi a hiba.Igaz,3-4 éve biztosan keresem.Variáltam már az áramlással,a tápanyag szintekkel,a fény mennyiséggel,időtartammal,minőséggel.Vízcserékkel,co2-vel,szűrőközegekkel,szűrőkapacitással,lágy avagy kemény vízzel,20 literben és 375-ben,Redfield-el és anélkül,EI-vel és nélküle,írtókkal és fecskendőkkel,szóval próbálkozom.De nem adom fel.Egyszer úgyis rájövök
Többen is odessza márnákat vetünk be az alga ellen.A mocsarasban is volt 3 darab. Ez csak ott nem működik ahol nagyon fiatal az aljnövényzet és drága garnélák vannak.
2014. március 20., csütörtök 19:28
zsotyi
Köszi Józsi a tippet,de nincs makro objektívem... Akkor kérem szépen én most jól össze vagyok zavarodva.Persze megszoktam már,hogy nálam különleges algák élnek.Marha rossz az ízük.Így aztán senki sem szereti.A sziámiak lezabálták az összes mohám,alga maradt.Az amanok inkább megpróbálták a szárazföldi létet,mintsem ezt az algát egyék.Az oto-k X-aktásat játszottak háromszor is,nyomtalanul felszívódtak,pedig sokan voltak.A mollyk imádták a...szúnyoglárvát.A plattik melyek most vannak teleszülték a háttér mögötti részt....Komolyan,ezek a benga nagy ancik hajtják még mindig a legtöbb hasznot,bár a fonál,ecset nekik sem kell.Szóval nem tudom.Asszem carbozok tovább,meg tekergetem a fonalat a fogkefére.Egyszer csak rájövök mi a hiba.Igaz,3-4 éve biztosan keresem.Variáltam már az áramlással,a tápanyag szintekkel,a fény mennyiséggel,időtartammal,minőséggel.Vízcserékkel,co2-vel,szűrőközegekkel,szűrőkapacitással,lágy avagy kemény vízzel,20 literben és 375-ben,Redfield-el és anélkül,EI-vel és nélküle,írtókkal és fecskendőkkel,szóval próbálkozom.De nem adom fel.Egyszer úgyis rájövök
_________________ ,
2014. március 20., csütörtök 18:40
papó
Adminisztrátor
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 96 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.