Pontos idő: 2024. december 2., hétfő 2:24

Hozzászólás a témához  [ 38 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4  Következő
 Dredd- 54 L "the new life" 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

Ahogyan nőnek a növényeid úgy lehet majd visszaszorítani a rotalát.

2011. december 4., vasárnap 18:31

Pénteken megérkeztek az újabb növények blyxa jabponica és didiplis diandra személyében. Sajnos a parvula lassan akar terjeszkedni, de a lényeg, hogy algaügyileg jól állok. Na igen, azóta a rotala átesett egy kis fazonigazításon már.

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

2011. december 4., vasárnap 14:33

A fáknak kifejezetten jót tesz az idő. A vágott felületek most már sokkal természetesebb hatást nyújtanak. Tetszik, szépen fejlődik az egész aksi.

2011. november 28., hétfő 10:14

Szépen alakul ;) ;)
A stemeket nyugodtan visszanyírhatod, és a levágott részeket visszadugdoshatod :roll:

2011. november 27., vasárnap 17:27

A több mint négy hetes akvában kisebb változások történtek mind "dizájnilag", mind pedig a növényi faunát illetően. Célom melyen remélem jó úton haladok az algamentes (már amennyire ez lehet) akvárium üzemeltetése és fenntartása. Jelenleg egy kevés fonalalgával küzdök, de úgy néz ki lassan eltűnik. Időközben a világítás óraszámát 10 órára növeltem, de ez úgy néz ki még sok volt ennek a környezetnek, így visszaálltam 8 órára. Már úgy várom, hogy a parvula körbe fogja a fákat :D

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

2011. november 27., vasárnap 17:09

papó írta:
A megnövekedett fonalgát .. szerintem a vivipara okozza .
Nagyon nehezen váltja a levelét és igen megterheli a vizet.
Türelem.

Köszönöm a választ, ahogy mondod valóban úgy látom én is, hogy nehezen indul be a többi növényhez képest

2011. november 23., szerda 10:44

laszkan írta:
Én azt tapasztaltam, hogy akkor volt fonal algám, amikor emmers (víz felett nevelt) növényeket telepítettem. Ezek levele elsőnek átalakul víz alatti hajtásokká, közben a régi levelek lebomlanak és szerintem ez okozhatja a fonalalgát. EZ nálam rendszerint 2-3. héten szokott elkezdődni, és attól függően menyi ilyen növény van, illetve mennyi algapusztító garni masírozik az akiban, eltart 1-2 hétig. Utána magától eltűnik. Vékony csővel rá lehet segíteni és leszippantani vízcserék alkalmával.

A fatuskós kompozició izgalmas. Kíváncsi vagyok, mi lesz belőle, ha körbenövik a növények.
Milyen fát használtál? Kezelted valamivel?

Szia!

Tiszai uszadék fa az élő Tiszából. Körömkefés takarítás után, pár hét áztatás, majd forrásban lévő vízbe raktam 15-20 percig. Semmi változás nem történt az akiban vele, talán annyi, hogy a vágott részek melyek világosak voltak, most olyan színűek lettek mint a maga a törzs.

2011. november 23., szerda 10:42
Adminisztrátor

A megnövekedett fonalgát .. szerintem a vivipara okozza .
Nagyon nehezen váltja a levelét és igen megterheli a vizet.
Türelem.

2011. november 22., kedd 20:19

Én azt tapasztaltam, hogy akkor volt fonal algám, amikor emmers (víz felett nevelt) növényeket telepítettem. Ezek levele elsőnek átalakul víz alatti hajtásokká, közben a régi levelek lebomlanak és szerintem ez okozhatja a fonalalgát. EZ nálam rendszerint 2-3. héten szokott elkezdődni, és attól függően menyi ilyen növény van, illetve mennyi algapusztító garni masírozik az akiban, eltart 1-2 hétig. Utána magától eltűnik. Vékony csővel rá lehet segíteni és leszippantani vízcserék alkalmával.

A fatuskós kompozició izgalmas. Kíváncsi vagyok, mi lesz belőle, ha körbenövik a növények.
Milyen fát használtál? Kezelted valamivel?

2011. november 22., kedd 20:14

egedzs írta:
Szerintem minden új indítású, erős fénnyel megvilágított akváriumban jelentkezik a barna alga után a fonal is. Szedegesd türelemmel, esetleg tegyél be garnélákat, sziámi algaevőt. Sokak szerint a black molly is eszi a fonal algát, nálam nem ették.

Szia!

Szedegetem, sziámi, garni van. Molly száműzve mert nálam se ette. :(

2011. november 22., kedd 15:44
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 38 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4  Következő