Sziasztok!
Elég régóta érett bennem a gondolat, hogy egy kicsit a növényesebb irányzat felé forduljak. Elég sokat nézelődtem, olvasgattam és Papóval történt beszélgetések arra inspiráltak, hogy belevágjak. Eddig is volt-voltak akváriumaim, de inkább a halas irányzatot képviseltem. Szerencsére a családnak is tetszett az ötlet így nem kis utánajárás és várakozás után a hétvégén megejtettem az építkezést.
A felszerelés egy része adott volt és volt, amit apránként beszerezve belevághattam. Ezt amolyan növényes tanuló akváriumnak szántam, remélem nem kis örömömre.
Az akvárium egy 126L-es medence 80*35*45, Szűrés Tetra Tec EX700, benne kerámiagyűrű, szivacs, Eheim Substrat Pro és Siporax.
Világítás 2*39w T5.
CO2 diy citromsavas.
Egy napom ráment a régi medence szétszedésére, takarítására, majd most szombaton elkezdődött az építkezés.
Papó javaslatára Tropica Aquarium Soilt használtam. Először furcsa volt, de a jót nagyon hamar megszokja az ember. Könnyen építkezhet belőle az ember, az ültetés pedig nagyszerű.
Növények terén bizonytalan voltam, nézelődtem, mi az ami tetszik és megfelel a technikám a tartásukhoz. Papó itt is remek ötleteket adott, illetve "megdicsért" a választásért. Igaz, utólag egy kicsit módosult, de a nagy része maradt.
A növénylista a következő:
Pogostemon Helferi
Bacopa monnieri
Hemianthus micranthemoides
Mayaca fluviatilis
Weeping moha
Ezekből pár tő került bele, kaptak egy esélyt
Microsorum pteropus Trident
Rotala Bonsai TC
Tropica Hygrophila sp. Araguaia TC
Tropica Staurogyne Repens
Tropica Monosolenium Tenerum