|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 3:43
|
Szerző |
Üzenet |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Mielőbbi gyógyulást... Az akva rá ér...a gazdája legyen rendben utána rendben lesz az is...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2015. október 17., szombat 3:47 |
|
|
Gelfiro
Csatlakozott: 2014. szeptember 21., vasárnap 11:41 Hozzászólások: 46
|
Elég régen jártam itt, sajnos nem úgy alakultak a dolgok ahogy elterveztem. Egy hatalmas Cyano invázió, aminek leküzdésére nem nagyon láttam esélyt. Szerencsére Papó segített, amit ezúton is köszönök neki! A növények nagy része kuka, némelyekből csak egy kis tő, vagy éppen a gyökere maradt csak meg. Pár hét alatt magukra találtak, ekkor viszont egy hónapos távollét után iszonyatos fonalalga fogadott. Kéz gipszben, bal kezem semmit sem ér Nagytakarítás, kaparás, köveket fogkefével sikál, és a növények jó része ismét tarvágáson esett át. Remélem most már minden a tervek szerint alakul és végre nekiindulnak rendesen. Addig is itt egy kép a teljesről.
|
2015. október 16., péntek 18:56 |
|
|
Gelfiro
|
Köszönöm!
Amit tudtam, leszívtam és manuálisan eltávolítottam, a bacikultúrát pedig adagolom. Egyenlőre csak ezt, ha jól alakul, a jövő héten rendelek a Papó által ajánlottból. Az áramláson most állítottam, egy kicsit erősebbre vettem, meglátom hogy alakul.
|
2015. július 29., szerda 19:41 |
|
|
Selena
Csatlakozott: 2015. június 10., szerda 12:04 Hozzászólások: 1222 Tartózkodási hely: Meisenheim, DE
|
A cianó egyfajta átmenet a baktériumok és az algák között, a tengerek egyik legősibb lakója. Eddig nem is tudtam, hogy édesvízben is előfordul...Minden vízben jelen van, csak akkor jelenik meg, ha számára megfelelőek a körülmények és el tud szaporodni. Tengeriben azt szoktuk mondani, hogy teremtsünk a hasznos baktériumoknak megfelelő környezetet, hogy a cianót visszaszorítsák. Ezt így leírni egyszerű, de megcsinálni már nem annyira. Amit tanácsolni tudok, a látható cianót szívjad le, adagoljál bacikultúrát és próbálj meg az áramlással és a fénnyel egy kicsit "játszani" állítgatni. Viszont egyszerre csak egy valamit állítsál, várjál legalább egy hetet, hogy mett a hatása. Ha sokmindent egyszerre állítgatsz, nem fogod tudni, hogy Nálad mitől múlt el.
Sok sikert!
|
2015. július 29., szerda 19:34 |
|
|
Gelfiro
|
Bocs, de csak most volt időm, erőm válaszolni az előző hozzászólásokra. Köszönöm a válaszokat. Ezzel az algatípussal még nem találkoztam, mit mondjak, elég makacs jószágnak tűnik. Elsősorban a kövek felületén és a talaj egy részén telepedett meg. Rendszeres vízcserével, a talajfelszín leszívásával és a HM jóformán tarra vágásával próbálom visszaszorítani, mintha lassan, de biztosan sikerülne. A bacikultúra eddig is adagolva volt, a Neptunt használtam, amit Papó küldött a csomagban Nem tudom, ezen kívül még mit tehetek, egyenlőre várok, figyelek.
|
2015. július 29., szerda 19:24 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Mint Selena írta , baci adagolásával megelőzhető a cyano,. Mi az aqualine bio starter használjuk erre a célra .
2015. július 17., péntek 7:35 |
|
|
Selena
Csatlakozott: 2015. június 10., szerda 12:04 Hozzászólások: 1222 Tartózkodási hely: Meisenheim, DE
|
Én csak a tengeris tapasztalatomból tudom azt mondani, hogy a cyano akkor nyer magának utat, ha a számunkra hasznos baktériumokon felülkerekedik. Ezért én hetente adagolok special blendet, így a jó baktériumok mindíg elnyomják a cyanót.
|
2015. július 16., csütörtök 18:57 |
|
|
Gelfiro
|
Annyian szekálnak, szekáltok a kék háttér miatt, hogy lassan tényleg lecserélem Amúgy örülök, ha csak ennyi kivetnivalót találnak a szakik a akvárimban Pár napig nem voltam itthon, fogadott meglepetés rendesen. Az első, hogy a CO2 szettben elszállt egy tömítőgyűrű, így pár napig CO2 nélkül működött az aki. A frontüvegen minimális zöld alga, ami elég érdekes állagú volt, tisztításkor mintha porként szállt volna tovább. A másik, a hátsó üvegen, feketés lepedék, ami úgy néztt ki mintha a talajt porrá zúztam volna és azzal kentem volna be. Minimális kifejtéssel pillanatok alatt eltüntetve. A bal oldali fán, a moha szemétbe került, elsőre Cyanobaktériumnak tűnt. Iszonyatosan nagy levegőbuborékok közte. Ez amúgy időnként a talajból is fel-fel emelkedik, nem tudom, hogy normális dolog. A kövek felületén itt-ott szintén jelen van, ezt amennyire tudtam ledörzsöltem. Azonnali 50%-os vízcsere. A vízparaméterek optimálisak, (NO2,NO3 nem kimutatható,GH 5,KH 15, PH 6,5) nem mutatnak semmit sem egyébként. Esetleg ötlet, tanács mit lenne érdemes még csinálnom, mire figyelnem?
|
2015. július 16., csütörtök 18:34 |
|
|
friz74
|
Nagyon szép! Algamentest!
|
2015. július 9., csütörtök 10:47 |
|
|
Selena
|
Nagyon szép és látom bubiznak a növények is
|
2015. július 9., csütörtök 10:39 |
|
|