Pontos idő: 2024. november 30., szombat 3:43

Hozzászólás a témához  [ 48 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő
 Dombok 
Szerző Üzenet

Mielőbbi gyógyulást...
Az akva rá ér...a gazdája legyen rendben utána rendben lesz az is...
;)

2015. október 17., szombat 3:47

Elég régen jártam itt, sajnos nem úgy alakultak a dolgok ahogy elterveztem.
Egy hatalmas Cyano invázió, aminek leküzdésére nem nagyon láttam esélyt. Szerencsére Papó segített, amit ezúton is köszönök neki!
A növények nagy része kuka, némelyekből csak egy kis tő, vagy éppen a gyökere maradt csak meg. Pár hét alatt magukra találtak, ekkor viszont egy hónapos távollét után iszonyatos fonalalga fogadott. Kéz gipszben, bal kezem semmit sem ér :) Nagytakarítás, kaparás, köveket fogkefével sikál, és a növények jó része ismét tarvágáson esett át. Remélem most már minden a tervek szerint alakul és végre nekiindulnak rendesen.
Addig is itt egy kép a teljesről.

Kép

2015. október 16., péntek 18:56

Köszönöm!

Amit tudtam, leszívtam és manuálisan eltávolítottam, a bacikultúrát pedig adagolom. Egyenlőre csak ezt, ha jól alakul, a jövő héten rendelek a Papó által ajánlottból. Az áramláson most állítottam, egy kicsit erősebbre vettem, meglátom hogy alakul.

2015. július 29., szerda 19:41

A cianó egyfajta átmenet a baktériumok és az algák között, a tengerek egyik legősibb lakója. Eddig nem is tudtam, hogy édesvízben is előfordul...Minden vízben jelen van, csak akkor jelenik meg, ha számára megfelelőek a körülmények és el tud szaporodni.
Tengeriben azt szoktuk mondani, hogy teremtsünk a hasznos baktériumoknak megfelelő környezetet, hogy a cianót visszaszorítsák. Ezt így leírni egyszerű, de megcsinálni már nem annyira.
Amit tanácsolni tudok, a látható cianót szívjad le, adagoljál bacikultúrát és próbálj meg az áramlással és a fénnyel egy kicsit "játszani" állítgatni. Viszont egyszerre csak egy valamit állítsál, várjál legalább egy hetet, hogy mett a hatása. Ha sokmindent egyszerre állítgatsz, nem fogod tudni, hogy Nálad mitől múlt el.

Sok sikert!

2015. július 29., szerda 19:34

Bocs, de csak most volt időm, erőm válaszolni az előző hozzászólásokra.
Köszönöm a válaszokat. Ezzel az algatípussal még nem találkoztam, mit mondjak, elég makacs jószágnak tűnik. Elsősorban a kövek felületén és a talaj egy részén telepedett meg. Rendszeres vízcserével, a talajfelszín leszívásával és a HM jóformán tarra vágásával próbálom visszaszorítani, mintha lassan, de biztosan sikerülne. A bacikultúra eddig is adagolva volt, a Neptunt használtam, amit Papó küldött a csomagban :)
Nem tudom, ezen kívül még mit tehetek, egyenlőre várok, figyelek.

2015. július 29., szerda 19:24
Adminisztrátor

Mint Selena írta , baci adagolásával megelőzhető a cyano,.
Mi az aqualine bio starter használjuk erre a célra .

2015. július 17., péntek 7:35

Én csak a tengeris tapasztalatomból tudom azt mondani, hogy a cyano akkor nyer magának utat, ha a számunkra hasznos baktériumokon felülkerekedik. Ezért én hetente adagolok special blendet, így a jó baktériumok mindíg elnyomják a cyanót.

2015. július 16., csütörtök 18:57

Annyian szekálnak, szekáltok a kék háttér miatt, hogy lassan tényleg lecserélem :D
Amúgy örülök, ha csak ennyi kivetnivalót találnak a szakik a akvárimban ;)

Pár napig nem voltam itthon, fogadott meglepetés rendesen.
Az első, hogy a CO2 szettben elszállt egy tömítőgyűrű, így pár napig CO2 nélkül működött az aki.
A frontüvegen minimális zöld alga, ami elég érdekes állagú volt, tisztításkor mintha porként szállt volna tovább.
A másik, a hátsó üvegen, feketés lepedék, ami úgy néztt ki mintha a talajt porrá zúztam volna és azzal kentem volna be. Minimális kifejtéssel pillanatok alatt eltüntetve.
A bal oldali fán, a moha szemétbe került, elsőre Cyanobaktériumnak tűnt. Iszonyatosan nagy levegőbuborékok közte. Ez amúgy időnként a talajból is fel-fel emelkedik, nem tudom, hogy normális dolog. A kövek felületén itt-ott szintén jelen van, ezt amennyire tudtam ledörzsöltem. Azonnali 50%-os vízcsere. A vízparaméterek optimálisak, (NO2,NO3 nem kimutatható,GH 5,KH 15, PH 6,5) nem mutatnak semmit sem egyébként.

Esetleg ötlet, tanács mit lenne érdemes még csinálnom, mire figyelnem?

2015. július 16., csütörtök 18:34

Nagyon szép! Algamentest!

2015. július 9., csütörtök 10:47

Nagyon szép és látom bubiznak a növények is :)

2015. július 9., csütörtök 10:39
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 48 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő