Pontos idő: 2024. november 30., szombat 3:52

Hozzászólás a témához  [ 48 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő
 Dombok 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

Gelfiro írta:
Sziasztok!
Elég régen jelentkeztem itt a naplómban. A fonalalgát úgy néz ki, sikerült visszaszorítanom, bevetettem egy Black Out kúrát egy pár órás csipeszes-pálcás takaríts után. Az eremény meglepett, már tényleg csak itt-ott a köveken található minimális foltokban, ezt továbbra is próbálom direkt Carbo fecskendezéssel eltüntetni. Az Echinodorusok kikerültek, valahogy nem tetszett velük az akvárium. A többi növény szépen magára talált. eszem észre, a fénycsövek kb. 1,5 év után veszítettek az intenzitásukból így most cserén gondolkodom, valamint erősen gondolkodom, hogy a Planter mellé kiegészítésnek Macrot is használni fogok, így hamarosan felveszem a kapcsolatot Papóékkal :)
Pár telefonnal készített kép a jelenlegi állapotról. közvetlenül a kúra után.
Kép
Kép
Kép
Kép

Csoda hogy egy csepp macro nélkül ide el tudtál jutni .
Le a nagy kalappal a türelmed előtt .

2016. január 7., csütörtök 20:06

Sziasztok!
Elég régen jelentkeztem itt a naplómban. A fonalalgát úgy néz ki, sikerült visszaszorítanom, bevetettem egy Black Out kúrát egy pár órás csipeszes-pálcás takaríts után. Az eremény meglepett, már tényleg csak itt-ott a köveken található minimális foltokban, ezt továbbra is próbálom direkt Carbo fecskendezéssel eltüntetni. Az Echinodorusok kikerültek, valahogy nem tetszett velük az akvárium. A többi növény szépen magára talált. eszem észre, a fénycsövek kb. 1,5 év után veszítettek az intenzitásukból így most cserén gondolkodom, valamint erősen gondolkodom, hogy a Planter mellé kiegészítésnek Macrot is használni fogok, így hamarosan felveszem a kapcsolatot Papóékkal :)
Pár telefonnal készített kép a jelenlegi állapotról. közvetlenül a kúra után.
Kép
Kép
Kép
Kép

2016. január 7., csütörtök 19:59
Adminisztrátor

Gelfiro írta:
2 db Osram Lumilux T5 HO 39 W / 865 cool daylight.
Lassan cserélem őket, elmúltak 1 évesek.

Kellene 1 db 8500 K és egy plant .
Az algád egyik oka a nem megfelelő fény is lehet .
Minden esetre sokat segítene ..

2015. november 25., szerda 23:31

2 db Osram Lumilux T5 HO 39 W / 865 cool daylight.
Lassan cserélem őket, elmúltak 1 évesek.

2015. november 25., szerda 23:00
Adminisztrátor

Gelfiro írta:
Köszi a tippet, próbáltam már sok mindennel. Ma takarítás, metszés. Fonal még itt-ott jelen, de jelentősen visszaszorult. A HM és a mohák közül viszont elég nehezen akar kitakarodni, a kövekről viszont elég jól sikerült eltakarítani. Ma csak 3 órát bíbelődtem, mire csipesszel sikerült a nagyját kiszedni. A növények viszont megindultak. A Rotala-m gyönyörű vörös színben tündököl, komolyan jó ránézni, de az összes többi is nagyon szépen alakul. Ha belegondolok, hogy kétszer is tarvágás volt az elmúlt 2 hónapban, el sem hiszem, hogy ennyire helyrejött. Már csak a maradék fonalalgát kell eltüntetnem és akkor elégedett leszek és akkor mutatok pár közeli képet is :)

Kép

Milyen fénycsövek vannak a lámpába ?
Olyan hideg fényűnek tűnnek ..

2015. november 25., szerda 22:20

Köszi a tippet, próbáltam már sok mindennel. Ma takarítás, metszés. Fonal még itt-ott jelen, de jelentősen visszaszorult. A HM és a mohák közül viszont elég nehezen akar kitakarodni, a kövekről viszont elég jól sikerült eltakarítani. Ma csak 3 órát bíbelődtem, mire csipesszel sikerült a nagyját kiszedni. A növények viszont megindultak. A Rotala-m gyönyörű vörös színben tündököl, komolyan jó ránézni, de az összes többi is nagyon szépen alakul. Ha belegondolok, hogy kétszer is tarvágás volt az elmúlt 2 hónapban, el sem hiszem, hogy ennyire helyrejött. Már csak a maradék fonalalgát kell eltüntetnem és akkor elégedett leszek és akkor mutatok pár közeli képet is :)

Kép

2015. november 25., szerda 22:03

Gelfiro írta:
Köszi Papó, de azért ez a jó formától még messze van. Bár ha azt nézem, min ment át az utóbbi egy-másfél hónapban :)
A köveket óvatosan kiemeltem és egyesével jó alaposan átkeféltem, valamint egy jó adag Carbot fecskendeztem rájuk. A fákkal ugyan ezt eljátszottam, persze ott a mohák miatt óvatosabban bántam a Carboval, a mohák közül csipesszel és kézzel szedegettem ki, amennyire lehetett. Remélem hatásos lesz a dolog.

Szia,
Próbáld meg olyan rúddal amivel a bútorokat szokták összecsapolni, az erősen barázdált és jól fel lehet rá tekerni az fonal algát.

2015. november 9., hétfő 18:08

Köszi Papó, de azért ez a jó formától még messze van. Bár ha azt nézem, min ment át az utóbbi egy-másfél hónapban :)
A köveket óvatosan kiemeltem és egyesével jó alaposan átkeféltem, valamint egy jó adag Carbot fecskendeztem rájuk. A fákkal ugyan ezt eljátszottam, persze ott a mohák miatt óvatosabban bántam a Carboval, a mohák közül csipesszel és kézzel szedegettem ki, amennyire lehetett. Remélem hatásos lesz a dolog.

2015. november 8., vasárnap 19:34
Adminisztrátor

Tényleg nagyon jó formában kezd lenni a az akvárium .
Az elsötétítés nem segít a fonal alga eltávolításában .
Nem lehet óvatosan kiszedni egyenként a köveket és úgy megpucolni ?

2015. november 7., szombat 21:12

Sziasztok!

Talán tényleg magára talál az akváriumom. A növények viszonylag beindultak, hozzák az új hajtásokat, leveleket. Többet visszavágtam és a vágott töveket újból elültettem. Ami változás történt, lecseréltem a citromsavas rendszert egy nagynyomású rendszerre. Lassan 2 hete üzemel és úgy veszem észre jobb hatásfokkal, mint a DIY. Egyedül a fonalalgával küzdök, főleg a dekorokon támad. Mai vízcserénél amit lehetett manuálisan eltávolítottam. Nem tudom mit tehetnék még, szívesen várok tanácsot. Még egy Black out kúrán is gondolkodom, bár igaz, elvileg a kiváltó okot ezzel nem szüntetem meg.

Így néz ki most, bocs a képminőségért.

Kép

2015. november 7., szombat 20:39
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 48 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5  Következő