Szerző |
Üzenet |
lakly
Csatlakozott: 2013. április 6., szombat 17:58 Hozzászólások: 165 Tartózkodási hely: Szekszárd
|
papó írta: Ha ilyen ütembe fejlődik , hétvégére fotózható lesz Kösz. Azért nem hiszem, hogy lesz nagyobb változás, sajnos nem akar egybefüggő aljnövényzet lenni. Valamint nagyon gyatrák a képek.
|
2014. február 23., vasárnap 20:29 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Ha ilyen ütembe fejlődik , hétvégére fotózható lesz
2014. február 23., vasárnap 20:24 |
|
|
lakly
Csatlakozott: 2013. április 6., szombat 17:58 Hozzászólások: 165 Tartózkodási hely: Szekszárd
|
|
2014. február 23., vasárnap 20:12 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
lakly írta: papó írta: lakly írta: Az a helyzet, elég szépen bezöldültek a kövek, ezért papó féle makro tápból 1ml/hét adtam eddig. Ezt szándékozom idővel emelni, ha a halak nem segítenek be. A köveket egy ecsettel sepregetni kell. A pangó légbuborékoknak köze van a zöldüléshez , de ez két .három hét múlva elmúlik. Tudtam, hogy elő kell keressem a korongecsetemet. Vagy a kerti vessző seprűt ..
2014. február 21., péntek 20:23 |
|
|
lakly
|
papó írta: lakly írta: Az a helyzet, elég szépen bezöldültek a kövek, ezért papó féle makro tápból 1ml/hét adtam eddig. Ezt szándékozom idővel emelni, ha a halak nem segítenek be. A köveket egy ecsettel sepregetni kell. A pangó légbuborékoknak köze van a zöldüléshez , de ez két .három hét múlva elmúlik. Tudtam, hogy elő kell keressem a korongecsetemet.
|
2014. február 21., péntek 20:18 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
lakly írta: Az a helyzet, elég szépen bezöldültek a kövek, ezért papó féle makro tápból 1ml/hét adtam eddig. Ezt szándékozom idővel emelni, ha a halak nem segítenek be. A köveket egy ecsettel sepregetni kell. A pangó légbuborékoknak köze van a zöldüléshez , de ez két .három hét múlva elmúlik.
2014. február 21., péntek 20:06 |
|
|
lakly
|
Az a helyzet, elég szépen bezöldültek a kövek, ezért papó féle makro tápból 1ml/hét adtam eddig. Ezt szándékozom idővel emelni, ha a halak nem segítenek be.
|
2014. február 21., péntek 19:56 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
A halaknak fagyasztott cyplops lenne a legjobb. Tuti felétek is kapható Ne hamarkodd el a plusz vegyszer adagolását. A lávakövek szerkezete miatt rengeteg légbuborék szorul az üregekbe és ez nagyban befolyásolja az egész akvárium vízkémiáját a kezdetekben.Mikor lávakövet teszek az akváriumba minden egyes darabot a víz alatt átforgatok megrázogatom , hogy minél több levegő távozzon a kis lukakból./ ugyan ezt tesszük a tengeri akvárium élőköveivel is az első telepítésnél / Jó kis aksit indítottál...
2014. február 21., péntek 19:26 |
|
|
lakly
|
Helyzetjelentés a növények kezdenek terülni a mohák is alakulnak, de nem olyan tempóban mint szeretném. Ma bekerült 6 galaxy (nem volt egyszerű több telefon és 40 km-re kellet mennem értük), 3 ottó így 4 db ottó van. A galaxykkal kapcsolatban milyen kaját adhatok nekik (lemezesen kívül) valami apró bogyósra gondoltam. Az érdekelne főként, hogy a felszínen, vagy a fenéken táplálkoznak? Kezdeti zöld por, és pont megjelent, ha a most betelepített halak nem produkálnak elég P-t, akkor kell kiegészítésként adagolnom. Igen és bekerült a hátsó részre (eladót idézve: "valami fű növény") reményeim szerint acicularis, ha nem akkor parvula. Kézből telefonnal
|
2014. február 21., péntek 18:29 |
|
|
lakly
|
Tehát amennyire sikerült kiderítenem az áramlásszabályzó a palackban lévő kb 50-60 bar nyomást a gyárilag beállított nyomásra csökkenti le. A nyomáscsökkentőnél, ezt a nyomást mi állíthatjuk be.
Elgondolkodtam a háttérnövény kérdésen, ha összejön, akkor Eleocharis acicularis lesz. Az a kérdés, hogy hol és milyen formában legyen elhelyezve?
|
2014. február 11., kedd 19:59 |
|
|