Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
outro írta: Érdekes ez a Dimax dolog. Igazából amennyire nem voltam megelégedve vele az első hónapokban. (Szinte rögtön kiment egy elektromos előtét benne minek következtében egy fénycső nem világított.. akkor nagyon mérges voltam) Utána viszont derekasan bírta a terhelést és igazából azóta egyéb bajom nem volt vele pedig ez már volt vagy 4 éve. Ami miatt cseréltem az a fényerő meg persze a dizájn is kecsesebb az újnak. A régit azért megtartottam tartaléknak. Soha nem lehet tudni.... Sokszor nem a minőséggel volt probléma , hanem az európaisággal. Egyszerűen nem lehetett hozzá cuccokat kapni. Mégis csac bosszntó , hogy fénycső hibája miatt dobd ki az egész armatúrát.
2013. október 7., hétfő 19:45 |
|
|
outro
Csatlakozott: 2011. szeptember 15., csütörtök 12:19 Hozzászólások: 40 Tartózkodási hely: Hamburg DE (Eger)
|
Érdekes ez a Dimax dolog. Igazából amennyire nem voltam megelégedve vele az első hónapokban. (Szinte rögtön kiment egy elektromos előtét benne minek következtében egy fénycső nem világított.. akkor nagyon mérges voltam) Utána viszont derekasan bírta a terhelést és igazából azóta egyéb bajom nem volt vele pedig ez már volt vagy 4 éve. Ami miatt cseréltem az a fényerő meg persze a dizájn is kecsesebb az újnak. A régit azért megtartottam tartaléknak. Soha nem lehet tudni....
_________________" Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn..."Képek: http://www.flickr.com/photos/45422223@N06/
|
2013. október 7., hétfő 9:55 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Nos igen. A Dimax cuccok sok esetben semmilyen szabványnak nem feleltek meg . A legtöbb a szemétdombon végezte... A két cuccot nem lehet egy lapon említeni. Igaz a led árából 5 dimax kijönne de lehet ötször tovább fog tartani a minőségről még nem is beszéltünk.
2013. október 6., vasárnap 17:17 |
|
|
Icepeak
|
Imádom ezt a lámpát. Kegyetlen jó és szép is! Amikor láttam élőben mondhatni összeszartam magam!!!:D Csak hát az ára....
2013. október 6., vasárnap 15:31 |
|
|
outro
Csatlakozott: 2011. szeptember 15., csütörtök 12:19 Hozzászólások: 40 Tartózkodási hely: Hamburg DE (Eger)
|
Múlthéten végre megléptem egy régóta aktuális technikai fejlesztést. Lecseréltem az akváriumvilágításomat. Régóta le akartam már, mivel a régi Dymax lámpának már csak 3 fénycsöve világított a négyből, és azokat is már vagy 3 éve nem cseréltem, mivel itt németben sehogy sem találtam ilyen T5 fénycsövet. Szóval meglehetősen kevés fényt produkált. Az előtéri növények többségének nem volt elég. Ezt főleg az előző akváriumomnál a Magrove Forestnél tapasztaltam ahol a glosso az égnek nem akart lenn maradni, mindig nyújtózkodott felfelé. Szóval úgy döntöttem hogy megérdemel a kicsike végre egy normális világítást. Végül ez lett belőle. 2013.10.06. 0765 by outro, on Flickr Beüzemelés után csináltam rögtön egy próbafotót a régi és az új világításról. Sajnos a színben különbséget nem igazán adja vissza a kép, csak a fényerőben lehet látni hogy jóval erősebb a lámpa. 2013.10.06. 0767 by outro, on Flickr 2013.10.06. 0768 by outro, on Flickr Számítottam arra hogy az erősebb fény elő fogja hozni az algákat. Eddig kordában tartható de biztos hogy variálnom kell a tápozással meg a CO2-t is rá kell csavarnom. Amivel eddig küzdök az főleg a felszíni hártya. Az egyébként is probléma volt ennél az akinál mindig. Most felerősödni látszik, de majd kitalálok ellene valamit. Ezek a képek a nagy vasárnapi karbantartás után készültet úgyhogy most épp nagyon jó állapotban van az akvárium. Az biztos hogy az erősebb fény nagyobb felelősséggel jár Azt hiszem elfelejthetem a félvállról vett vízcseréket és a napokig kimaradó tápozást. 2013.10.06. 0779 by outro, on Flickr 2013.10.06. 0658 by outro, on Flickr
_________________" Zavard össze a világot: mosolyogj hétfőn..."Képek: http://www.flickr.com/photos/45422223@N06/
|
2013. október 6., vasárnap 15:17 |
|
|
novenyesakvariumok
Csatlakozott: 2011. augusztus 24., szerda 16:16 Hozzászólások: 846
|
Pühh, igazan szep akva.
|
2013. szeptember 8., vasárnap 21:31 |
|
|
outro
|
Még gondolkozom a dolgon. De valószínűleg led lesz.
|
2013. szeptember 8., vasárnap 20:22 |
|
|
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Outro a profi! Továbbra is toppon az aki! Milyen lesz az új pilács?
_________________ Pé.Zoli
|
2013. szeptember 8., vasárnap 20:17 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Lenyűgöző ! Ez a kép nagyon tetszik : Minden versenyen ott a helye .
2013. szeptember 8., vasárnap 20:06 |
|
|
outro
|
A vasárnapból 3 hónappal későbbi vasárnap lett, de azért ismét van egy két friss kép az akváriumról. Most így néz ki. Valószínűleg ez lesz az utolsó normálisabban beállított kép. Hamarosan átalakításra kerül az aksi. Jövő hónapban ha minden igaz sikerül lecserélnem az ősrégi világításomat. Azt még szeretném tesztelni az átalakítás előtt. Ha minden jól megy, megúszom alga nélkül az erősebb pilácsot akkor november környékén teljes restart lesz... Végleges_0799 by outro, on Flickr Végleges_0790 by outro, on Flickr Végleges_0808 by outro, on Flickr Szivárványt is sikerült csinálnom. Végleges_0811 by outro, on Flickr
|
2013. szeptember 8., vasárnap 19:50 |
|
|