Sziasztok!
Úgy néz ki hogy ha valakit egyszer beszippant a kertészet akkor élete végéig rabja lesz ennek a hobbinak.Velem is egy történt, volt több növényes akváriumom, utána lassan felszámoltam őket és csak egy maradt az is elhanyagolva.Az utolsó akvárium sokáig csak volt, vízcsere tápozás persze elmaradt, de még néha a világítást is kihúztam mivel nem volt valami szép látvány.Ez a látvány egy idő után már kezdett idegesíteni engem, mivel reggel ha felkelek akkor az akváriumot láttam meg leghamarabb és délután is a szemem előtt volt.Elgondolkoztam rajta hogy vagy teljesen megszüntetem ezt a kis akváriumot vagy újraindítom.Sokáig úgy volt hogy inkább megszüntetem, mert nem volt időm foglalkozni vele, de mivel sokat nézegettem a fórumot akkor az üzletbe is bejártam hetente és úgy döntöttem hogy inkább tényleg megcsinálom.
Az akva 3 hete indult újra, szóval még eléggé kezdetleges állapotba van.Az elképzelés az volt hogy a legegyszerűbb legyen de mégis olyan ami nekem tetszik.Így született meg ez a hardscape.
Technika:
18 literes akvárium 25*25*30
Belső szűrő 250l/h névleges teljesítménnyel
Nagynyomású CO2 rendszer
26wattos Power Compakt fénycső 6000kelvin napi 8 órába
Berendezés:
Tropica régebbi táptalaja kb 1 liter
ISTA garnélás agyaggranulátom általános talaj 2liter
Seriu kő 3db
Tápozás:
Heti 3ml Papó féle Micro táp
Napi 1ml Papó féle Macro táp
Növények:
Eleocharis parvula
Rotala rotundifolia
Alternanthera reineckii 'Mini'
Ammania 'spec' Bonsai
Anubias nana
Blyxa japonica
Cryptocoryne parva
Mai állapot (hétfőn lesz 3 hetes):
![Kép](https://lh3.googleusercontent.com/-Ep1Rz5TbzGY/UmLXMujgKkI/AAAAAAAAB4o/MMQy-CAVsw4/w1023-h685-no/DSC_0018.JPG)