Sziasztok!
Ma egy rendhagyó bejegyzésre akarok nektek mutatni.
2010 októberében kezdtem el életem első növényes akváriumát.Ez egy 54literes akvárium volt, 15wattos világítással, belső szűrővel.Persze az első tropicás növényem mi más lehetett volna mint az UG, nagy hévvel álltam neki hogy majd nekem lesz UG mezőm, persze ez a gondolat 5 napig élt bennem, mert utána szét mállott az UG a csapvízbe ( Azóta se próbáltam meg újra tartani) . Dekoráció 2 db Dragon kő és egy kerámia bujkáló volt.
Egy év múlva amikor már azt hittem hogy milyen modern akváriumom van a Hydor Crystal 1 es belső szűrőmmel és a 2db 25 wattos 2700kelvines spot ízzóval és a ingadozó élesztős Co2 rendszeremmel::
Újabb mérföldkő volt az életembe amikor elkészítettem a DIY világításomat ami 3*15wattos volt és megvettem életem első külső szűrőjét ami egy használt Hydor prime 3 volt, ami minden illesztésénél nyomta magából a vizet, ezt 2 nap alatt sikerült eladnom és vettem helyette egy Eheim 2213 ami a mai napig megfelelően üzemel:
Következő fontos lépés az akvarisztikai pályámon az volt mikor kaptam egy Co2 palackot és tudtam hozzá jutányosan egy reduktor is szerezni:
Ezek után úgy döntöttem hogy nekem kell egy nano akvárium a szobámba, építés során kimaradt alapanyagokat használtam fel:
Mivel eddig javarészt csak dzsungeles akváriumom volt így a nagy akváriumba is átváltottam minimál stílusba:
Jött a nyár, a HC mező a vízbe úszott, így hát jött egy újabb scape aminek a vége sohase fog kiderülni már, mert berendezés után 4 héttel a nappali úszott :
Így hát maradt csak a nano a szobámba, amivel sokáig nem is foglalkoztam, de végül ilyen lett:
Jelenleg itt tartok, ami valószínűleg hamarosan változni fog, mert a Seriu kő nagyon keményíti a vizemet:
Köszönöm hogy végignézted a akvakertész történetemet