Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:50

Hozzászólás a témához  [ 92 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Következő
 DeKol was back 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

Köszi a beszámolót !
Mi lesz itt két év múlva ha ilyen ütemben nyomod az akváriumokat ?
Hatalmas a fejlődés .

2013. december 16., hétfő 20:52

Sziasztok!

Ma egy rendhagyó bejegyzésre akarok nektek mutatni.
2010 októberében kezdtem el életem első növényes akváriumát.Ez egy 54literes akvárium volt, 15wattos világítással, belső szűrővel.Persze az első tropicás növényem mi más lehetett volna mint az UG, nagy hévvel álltam neki hogy majd nekem lesz UG mezőm, persze ez a gondolat 5 napig élt bennem, mert utána szét mállott az UG a csapvízbe ( Azóta se próbáltam meg újra tartani) . Dekoráció 2 db Dragon kő és egy kerámia bujkáló volt.
Kép

Egy év múlva amikor már azt hittem hogy milyen modern akváriumom van a Hydor Crystal 1 es belső szűrőmmel és a 2db 25 wattos 2700kelvines spot ízzóval és a ingadozó élesztős Co2 rendszeremmel::
Kép

Újabb mérföldkő volt az életembe amikor elkészítettem a DIY világításomat ami 3*15wattos volt és megvettem életem első külső szűrőjét ami egy használt Hydor prime 3 volt, ami minden illesztésénél nyomta magából a vizet, ezt 2 nap alatt sikerült eladnom és vettem helyette egy Eheim 2213 ami a mai napig megfelelően üzemel:
Kép

Következő fontos lépés az akvarisztikai pályámon az volt mikor kaptam egy Co2 palackot és tudtam hozzá jutányosan egy reduktor is szerezni:
Kép

Ezek után úgy döntöttem hogy nekem kell egy nano akvárium a szobámba, építés során kimaradt alapanyagokat használtam fel:
Kép

Mivel eddig javarészt csak dzsungeles akváriumom volt így a nagy akváriumba is átváltottam minimál stílusba:
Kép

Jött a nyár, a HC mező a vízbe úszott, így hát jött egy újabb scape aminek a vége sohase fog kiderülni már, mert berendezés után 4 héttel a nappali úszott :
Kép

Így hát maradt csak a nano a szobámba, amivel sokáig nem is foglalkoztam, de végül ilyen lett:
Kép

Jelenleg itt tartok, ami valószínűleg hamarosan változni fog, mert a Seriu kő nagyon keményíti a vizemet:
Kép

Köszönöm hogy végignézted a akvakertész történetemet :D

2013. december 16., hétfő 20:23

papó írta:
Eddig ez a legszebb akváriumod.
Lehet a háttérnövényeket egy kicsit feljebb engedném .

Köszönöm szépen , én is hasonló véleményen vagyok.
A Rotala tarnyíráson esett át, most engedem teljesen felnőni, utána meg szeretném formára igazítani.

pit975 írta:
A szép egészséges növények miatt öröm ránézni, ha Papóék rendezik a versenyt ennek ott a helye.
Gondolj rá és majd fotózd be rendesen.

Köszönöm Pit.A fotózással van a legnehezebb dolgom, mert nagyon sok képet kell csinálnom ahhoz hogy értékelhetőt kapjak :)

2013. december 13., péntek 21:30

A szép egészséges növények miatt öröm ránézni, ha Papóék rendezik a versenyt ennek ott a helye.
Gondolj rá és majd fotózd be rendesen.

2013. december 13., péntek 21:20
Adminisztrátor

DeKol írta:
Sziasztok!

Ma igazából csak egy képet hoztam nektek az akváról, viszont szeretném ha leírnátok a véleményeteket , legyen akár negatív akár pozitív.
A nagyobbik kő mellet tabang és tölgy levél van a garnélák miatt :)
Kép

Eddig ez a legszebb akváriumod.
Lehet a háttérnövényeket egy kicsit feljebb engedném .

2013. december 13., péntek 21:19

Sziasztok!

Ma igazából csak egy képet hoztam nektek az akváról, viszont szeretném ha leírnátok a véleményeteket , legyen akár negatív akár pozitív.
A nagyobbik kő mellet tabang és tölgy levél van a garnélák miatt :)
Kép

2013. december 13., péntek 21:07

sebaj , NAGYON JÓL MUTAT!

2013. december 7., szombat 16:51

Sziasztok!

Rég jelentkeztem, de szerencsére az akva rendben van. Az eheim 2213-as szűrő szépen muzsikál alatta, sokkal másabb a víz tisztasága mint amikor belső szűrőt használtam.
Másfél 2 hete volt egy nagyobb Rotala nyírás, mert már nem tetszett hogy annyi nyírás utáni csonk látszódott így levágtam az összes tövet 3 centi nagyságra.Elsőnek azt hittem hogy nem fog megmaradni, mert egy hétig volt stagnált az állapota. Szerencsére hét elején megindult és most szép egységes képet mutat.

Viszont, most már teljesen biztos vagyok benne hogy az akva elveszítette a köves stílusát, mert a növények jobban dominálnak benne, de nekem ez tetszik :)

Csináltam nektek egy képet hogy megmutassam jelenleg milyen az akva (bocsi a háttérbe mászó Tylo miatt :lol: )
Kép

2013. december 7., szombat 16:46
Adminisztrátor

Milyen kár hogy ilyen hatalmas a kép.
Kisebben nagyon jó.

2013. november 19., kedd 19:40

Sziasztok! Akvárium szépen fejlődik, szerencsére sikerült megtalálni a helyes táp arányt, így már az algák nagy része eltűnt csak az üveg szokott 1hét után bealgásodni. Vissza költözött a sárga nyúlcsigám, és sikerült mellé szerezni egy másik tylot, ami fekete alapon arany pöttyös. Az új sokkal nagyobb mint az régi, lemértem 7cm nagyságú és 9tekercses a háza ( azért szokták a tekercsek számát is nézni mert 7 után már ivarérett)

Végül egy nem túl jó kép róluk
Kép

Tapatalk-kal küldve az én C2105-el

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára DeKol 2013. november 19., kedd 20:44-kor.

2013. november 19., kedd 9:25
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 92 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Következő