Pontos idő: 2024. november 30., szombat 5:45

Hozzászólás a témához  [ 84 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
 Dark roots of Earth 
Szerző Üzenet

papó írta:
Elakadtál ?

Szabi írta:
Mint egy jó sorozat, még alig ért véget az első rész már a következőt várja az ember. Valami ilyesmi a helyzet most is :)

Hajrá!!!
Várjuk a fejleményeket!

Itt is vagyok a folytatással, elég sokat szöszöltem vele!
Így nézett kis feltöltés előtt:
Kép
Csináltam egy gyors próba feltöltést, egyben maradt minden, nem csúszott szét semmi, remélem így is marad! Leengedtem a vizet, beszurkáltam a montecarlot, meg némi parvula minit és összekentem a köveket egy kis riccardiával és fissivel.
Ment bele pár rc felderíteni, ha minden oké, akkor megy holnap a többi is, csak volt egy kis baki... a difiben maradt némi domestos, fura volt, hogy milyen szépen porlaszt a kerámia, de az meg még furább volt, hogy habzik is! :ezkesz:
De gyorsan mentettem a helyzetet, szóval csak biztosra akarok menni. Kapott az aki tápot, és egy adag indító bacit, de a szűrő takarításhoz már nem volt energiám, az majd pár nap múlva fog megtörténni.

És akkor az adatok:

Indítás dátuma: 2015.08.11.
Akvárium: 60x30x30 54L sima 5mm üveg fekete szilóval
Világítás: Quad 2x24W 6500K csövekkel
Szűrés: Atman AT-3335 (600lph, alső kosárban: kerámiagyűrű és lávakő+szivacs, felső kosárban: Matrix Trop, perlon)
Co2: citromsavas rendszer kb 50 bpm-en, kerámia difivel beoldva
Tápozás: Dr Garden micro combi 6ml/hét vízcsere után hetente visszatápozva, liqui carbo
Víz: Kezelt csapvíz 13-as keménységi fok közelében. Vízcsere heti kb 50%.
Aljzat: Tropica táptalaj kb 1L + átmosott ADA Amazonia, ami majd 3 év után a 9L-ből megmaradt, de majdnem mind megmaradt, nagyon minimális a veszteség! :)
Dekor: Fekete lávakő

Növények:

micranthemum monte carlo
eleocharis parvula mini
fissidens fontanus
riccardia chamedryfolia

Élőlények:

Red Cherry garnéla hadsereg
Amano garnéla (beszerzésre vár!)
hal (Amanda lazac a terv, de ez még képlékeny)
Következzen a homályos kép a startról:

Kép

És együtt a két akva:
Kép[/QUOTE]

2015. augusztus 11., kedd 20:53

Mint egy jó sorozat, még alig ért véget az első rész már a következőt várja az ember. Valami ilyesmi a helyzet most is :)

Hajrá!!!
Várjuk a fejleményeket!

2015. augusztus 11., kedd 19:23
Adminisztrátor

Elakadtál ?

Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.

2015. augusztus 11., kedd 18:12

Javában nyomatom a rescape napot, úgyhogy legyen ez az első bejegyzésem az új naplóban, és egyúttal köszöntelek Téged, kedves olvasó! :)
Reggel kiműtöttem a növényeket, aztán kilapátoltam az aljzatot, amit jó alaposan kimostam. Már lassan 3 éves lesz az amazonia, a szemcse nagyságon meg is látszik, de még mindig egyben van, nem volt eliszaposodva. Legközelebb viszont újat fogok majd használni. Ez után jól kimostsm az akváriumot és kifertőtlenítettem, majd ment vissza a helyére:
Kép
Remélhetőleg a következő kép már szebb, nem feketével ragasztott üvegben fog elkészülni...
Már csak a dekorokat kellett rendbe raknom, még kellett kicsit módosítani az egyik nagyobb kövön, ami szerrncsére pont úgy sikerült, ahogy terveztem. Ezeket is jól lecsutakoltam, aztán mentek száradni a tegnap kiszedett dekorok mellé:
Kép
És itt azért már kezdett felforrni az agyam kinn az udvaron, szóval most védőital gyanánt besuhintottam egy jó hideg rosé sportfröccsöt! :)
Fojt köv ebéd után az építéssel.

Mobilról Tapatalkkal.

2015. augusztus 11., kedd 12:08
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 84 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9