Szabi írta:
Mint egy jó sorozat, még alig ért véget az első rész már a következőt várja az ember. Valami ilyesmi a helyzet most is
Hajrá!!!
Várjuk a fejleményeket!
Itt is vagyok a folytatással, elég sokat szöszöltem vele!
Így nézett kis feltöltés előtt:
Csináltam egy gyors próba feltöltést, egyben maradt minden, nem csúszott szét semmi, remélem így is marad! Leengedtem a vizet, beszurkáltam a montecarlot, meg némi parvula minit és összekentem a köveket egy kis riccardiával és fissivel.
Ment bele pár rc felderíteni, ha minden oké, akkor megy holnap a többi is, csak volt egy kis baki... a difiben maradt némi domestos, fura volt, hogy milyen szépen porlaszt a kerámia, de az meg még furább volt, hogy habzik is!
De gyorsan mentettem a helyzetet, szóval csak biztosra akarok menni. Kapott az aki tápot, és egy adag indító bacit, de a szűrő takarításhoz már nem volt energiám, az majd pár nap múlva fog megtörténni.
És akkor az adatok:
Indítás dátuma: 2015.08.11.
Akvárium: 60x30x30 54L sima 5mm üveg fekete szilóval
Világítás: Quad 2x24W 6500K csövekkel
Szűrés: Atman AT-3335 (600lph, alső kosárban: kerámiagyűrű és lávakő+szivacs, felső kosárban: Matrix Trop, perlon)
Co2: citromsavas rendszer kb 50 bpm-en, kerámia difivel beoldva
Tápozás: Dr Garden micro combi 6ml/hét vízcsere után hetente visszatápozva, liqui carbo
Víz: Kezelt csapvíz 13-as keménységi fok közelében. Vízcsere heti kb 50%.
Aljzat: Tropica táptalaj kb 1L + átmosott ADA Amazonia, ami majd 3 év után a 9L-ből megmaradt, de majdnem mind megmaradt, nagyon minimális a veszteség!
Dekor: Fekete lávakő
Növények:
micranthemum monte carlo
eleocharis parvula mini
fissidens fontanus
riccardia chamedryfolia
Élőlények:
Red Cherry garnéla hadsereg
Amano garnéla (beszerzésre vár!)
hal (Amanda lazac a terv, de ez még képlékeny)
Következzen a homályos kép a startról:
És együtt a két akva:
[/QUOTE]