Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:50

Hozzászólás a témához  [ 84 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Következő
 Dark roots of Earth 
Szerző Üzenet

Megejtettem itt is a karbantartást, és hát csak köveztem kicsit. :P A középen bal oldalt lévő hátsó kövön alakítottam kicsit, hogy ne legyen olyan esetlen kerek a teteje, illetve a mellette és mögötte lévő követ is egy jobban oda passzolóra cseréltem. A riccardia határozottan kezd kihajtani azokon a köveken, amiket a telepítéskor "összekentem" vele. A vízcsere után a két nagy kő teteje jó bubis lett... remélem ez nem az algásodás kezdetét jelenti. :P Lehet, hogy emelnem mell majd a lámpán. Szerintem itt is holnap lövök képet.

2015. szeptember 5., szombat 16:55

Molroth írta:
Tegnap bekerült végre a lámpába két új fénycső (GE HO T5 24W 6400K [865-ös]), remélem nem algásodok le miatta. :D
Remélhetőleg ma bevetésre kerül a TF Planter macro is és a co2 rendszer is új töltetet kap. esetleg pár oto érkezik még a hónapban, mert amanot sem és ancit sem merek egyelőre az akváriumba tenni, aztán erre a hónapra el is fogyott a zsebpénz. :(

Ja,és csináltam egy Mórickás mohásítás tervet is, de ehhez még sok mohát kellene vennem. :(
Kép

Jó a terv, nekem nagyon bejönne mohásan.

2015. szeptember 2., szerda 9:31

Tegnap bekerült végre a lámpába két új fénycső (GE HO T5 24W 6400K [865-ös]), remélem nem algásodok le miatta. :D
Remélhetőleg ma bevetésre kerül a TF Planter macro is és a co2 rendszer is új töltetet kap. esetleg pár oto érkezik még a hónapban, mert amanot sem és ancit sem merek egyelőre az akváriumba tenni, aztán erre a hónapra el is fogyott a zsebpénz. :(

Ja,és csináltam egy Mórickás mohásítás tervet is, de ehhez még sok mohát kellene vennem. :(
Kép

2015. szeptember 2., szerda 8:37

papó írta:
Jól van összerakva .. ne legyél már bizonytalan .. :)

Köszi! Sok véleményt kaptam sok felől, azért a bizonytalanság, de most ezzel a mostani verzióval elleszek, nem változtatok már rajta. Megvárom, hogy mit mutat majd mohával, és max ha nem tetszik, akkor elbontom.

SlyChocolate írta:
Mindenképp a középső volt a legjobb.
Mert a baloldalnak ott volt a legjobban megoldva a mélysége.
De az legyen ami neked tetszik...
:oops: ;)

Élőben most szerintem jobb és ez majd csak a mohásítás után fog látszani. Lehetne rajta még javítgatni, de nem akarom ennél is jobban szétbarmolni. Szerintem most egységesebb képet alkotnak a kövek, de lehet csak nincsen szépérzékem/ízlésem hozzá. Ez a fajta építkezés valahogy nem az én stílusom.

2015. szeptember 1., kedd 15:58

Mindenképp a középső volt a legjobb.
Mert a baloldalnak ott volt a legjobban megoldva a mélysége.
De az legyen ami neked tetszik...
:oops: ;)

2015. szeptember 1., kedd 15:37
Adminisztrátor

Jól van összerakva .. ne legyél már bizonytalan .. :)

2015. szeptember 1., kedd 13:14

Kicsit emésztettem este a délután történteket és arra jutottam, hogy nem olyan vészes a helyzet, mint ahogy először gondoltam. A hardscape végül is elég jó lett, most viszont már nem fogok tényleg belenyúlni. Max ha sikerül vennem pár liter aljzatot, akkor feltöltöm vele a hátsó részt két oldalt, de nem biztos, hogy igényli majd. Valamennyi aljzatot szerintem le tudok majd szívni előről, és akkor azzal kicsit feltöltöm a középső részt, ami megcsúszott, hogy legyen miben megkapaszkodnia a montecarlonak, bár ahogy elnéztem a lávakőre elég szépen rá tud gyökerezni. :P
És akkor az eddigi állapotok kronológiai sorrendben. Szerintem vállalható a legalsó, ami most az aktuális.
Kép
Kép
Kép
Most fénycső csere és táp csere következik, új töltetet kap a citromsavas is és már csak a mohásítás lesz hátra. Tegnap volt alkalmam közelről megvizslatni a köveket, az a kevés megmaradt riccardia elkezdett kihajtani a kövek pórusaiból, szóval úgy néz ki, megmarad, fejlődik. Szóval mostantól nagyon nem nyúlok bele az akváriumba, rutin karbantartások lesznek, kicsit most majd a nanora koncentrálok inkább.

Köszi, hogy benéztél!

2015. szeptember 1., kedd 8:50

Hát, cenzúra ide, cenzúra oda, de ezt most nagyon elbasztam... Pedig nagyon szépen elterveztem a dolgot... Hátul majdnem a teljes talaj lecsúszott az emelésről, ezt nagy meló lesz visszahozni. :(

Kép

Ennek most adok egy kis időt és max restart... :/

2015. augusztus 31., hétfő 16:36

Mexx2 írta:
Ez csak az én véleményem.
De látszik egy szabályos félkör amint körbefogja a főkövet.
Az első változat sokkal jobban tetszett.
Annyi, hogy balhátul azt a követ megtartanám, középről meg a nagyot visszacserélném a kicsire.
De ahogy neked jó.

Kép
Kép

Pont ezért van a fórum és ezért is naplózom! Teljesen jó a meglátásod, meg is fogom nézni majd még úgy, ahogy mondtad, ha lesz egy kicsit több időm/nyugalmam.

Pont ezért akartam kipróbálni ezt az inkább landscape jellegű vonalat a hagyományos iwagumi helyett. Teljesen új terep nekem, és ezt is ki akartam próbálni, de az azért látszik, hogy nem mozgok benne túl otthonosan. Az idő majd megmondja, hogy hiba volt-e ezt a vonalat választanom. :) Időm szerencsére még bőven van a kövek rendezgetésére, remélem, hogy a végére sikerül valami szépet összehozni.

2015. augusztus 31., hétfő 8:07
Sasszem

Molroth írta:
Mexx2 írta:
Nekem a baloldal már nagyon zsúfoltnak tűnik.
És a baloldali főkő elüt a mögötte lévőktől, mintha nem egy egész lenne az egész.

Köszi szépen a kritikát! Nem sok időm volt a módosításra, ezért ez még semmiképp sem végleges. Próbáltam csak egy követ betenni oda hátra, de nem volt jó egyszerűen. Megpróbálok majd jobbra dönteni a nagy kövön is, hogy ne legyen benne ekkora feszkó, de nem tudom, mikor lesz rá időm. Most egy kicsit így marad, aztán majd nézegetem egy darabig, hogy mit kellene vele tenni, illetve próbálom elképzelni mohásítva.

Ez csak az én véleményem.
De látszik egy szabályos félkör amint körbefogja a főkövet.
Az első változat sokkal jobban tetszett.
Annyi, hogy balhátul azt a követ megtartanám, középről meg a nagyot visszacserélném a kicsire.
De ahogy neked jó.

Kép
Kép

2015. augusztus 31., hétfő 7:26
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 84 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Következő