|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:27
|
Szerző |
Üzenet |
Bandesz_
Csatlakozott: 2013. szeptember 13., péntek 11:24 Hozzászólások: 160 Tartózkodási hely: Gyula
|
Molroth írta: Huhh, tényleg gáznak érzem már, hogy felhoztam ezt az egész témát. Talán nem megengedhetetlen, mert mégis csak napló formátumról van szó papó írta: Ha nem sértelek meg vele . felajánlanék egy vízlágyító "patront " . Kb 1000 liter vizet tudsz vele kezelni . / tapasztalataim szerint lényegesen több vízhez elég elég / A bekötésről Neked kellene gondoskodni , ami nem más mint egy csatlakozó a sarokszelepre és egy hozzávaló csap / de holnap ennek is utána nézek .. / no meg a csövek .. Köszönöm szépen a felajánlást Papó! Ilyenről még nem is hallottam! Írok majd privátot, mert nem tudom, hogy ezt hogyan lehetne bekötni, vagyis, hogy pontosan mi kell hozzá. A konklúziót be lehetne dobni majd ide? 65 literre szerintem tökéletes lenne egy ilyen patron. RO-t még a legkisebbet sem használná ki az ember ekkora akváriumnál (persze tudom, hosszú távon biztos jobban megéri...)
|
2015. október 1., csütörtök 13:04 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Huhh, tényleg gáznak érzem már, hogy felhoztam ezt az egész témát. Talán nem megengedhetetlen, mert mégis csak napló formátumról van szó Legelőször erre reagálnék, mert ezt a részét írtam le nagyon hülyén: Selena írta: Érzem, hogy nem túl jól érint most ez a negatív szakasza az akváriumodnak és ugyebár az akvarisztika a megnyugvásról, relaxálásról és a természet szépségeiben való elmélyülésről kellene szólnia és nem a problémákról és a bosszúságokról... Igazából a helyzet fordított, az életem tart elég nehéz szakaszban, és erre hab a tortán, hogy az akváriummal szívok. Az utóbbi az egy permanens dolog kb mióta elindultam ezzel a hobbival, csak egyszerűen ezt most úgy látszik képtelen vagyok tolerálni. Selena írta: Ha "csak" a víz minősségen múlik és ha jól emlékszem nem egy túl nagy aksiról beszélünk, akkor miért nem veszed az ozmóvizet? Ha jól emlékszem 40Ft/l árat írtál. Az szsvsz még kibírható. Vagy veszel egy ilyen ozmót 20 ezerért és akkor egy időre ez is ok http://korallszirt.hu/aqua-medic-easy-l ... zulek.html A vásárolás most a cél, csak kannák kellenének hozzá, meg idő, hogy el tudjam intézni. A RO szerkenytű az felejtős sajnos. Egyszerűen most annyi minden másra kell a pénz, hogy leírhatatlan ul hátra sorolódott most minden, ami az akváriummal kapcsolatos. De a biztonság kedvéért a kocsi is most készül bekrepálni. HUGO írta: Dr. Gardennel tápozol? Igen, most még azzal megy a tápozás, a flakon alján van még egy nagyon kevés, ha elfogy, akkor jön majd a planter remélhetőleg. egyelőre Papó ajánlása szerint nagyon minimális macro adagolással. papó írta: Ha nem sértelek meg vele . felajánlanék egy vízlágyító "patront " . Kb 1000 liter vizet tudsz vele kezelni . / tapasztalataim szerint lényegesen több vízhez elég elég / A bekötésről Neked kellene gondoskodni , ami nem más mint egy csatlakozó a sarokszelepre és egy hozzávaló csap / de holnap ennek is utána nézek .. / no meg a csövek .. Köszönöm szépen a felajánlást Papó! Ilyenről még nem is hallottam! Írok majd privátot, mert nem tudom, hogy ezt hogyan lehetne bekötni, vagyis, hogy pontosan mi kell hozzá.
2015. október 1., csütörtök 12:45 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Ha nem sértelek meg vele . felajánlanék egy vízlágyító "patront " . Kb 1000 liter vizet tudsz vele kezelni . / tapasztalataim szerint lényegesen több vízhez elég elég / A bekötésről Neked kellene gondoskodni , ami nem más mint egy csatlakozó a sarokszelepre és egy hozzávaló csap / de holnap ennek is utána nézek .. / no meg a csövek ..
2015. szeptember 30., szerda 17:41 |
|
|
HUGO
Csatlakozott: 2010. február 9., kedd 22:12 Hozzászólások: 2030 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Dr. Gardennel tápozol?
_________________ Pé.Zoli
|
2015. szeptember 30., szerda 17:28 |
|
|
Selena
Csatlakozott: 2015. június 10., szerda 12:04 Hozzászólások: 1222 Tartózkodási hely: Meisenheim, DE
|
Ha "csak" a víz minősségen múlik és ha jól emlékszem nem egy túl nagy aksiról beszélünk, akkor miért nem veszed az ozmóvizet? Ha jól emlékszem 40Ft/l árat írtál. Az szsvsz még kibírható. Vagy veszel egy ilyen ozmót 20 ezerért és akkor egy időre ez is ok http://korallszirt.hu/aqua-medic-easy-l ... zulek.html Érzem, hogy nem túl jól érint most ez a negatív szakasza az akváriumodnak és ugyebár az akvarisztika a megnyugvásról, relaxálásról és a természet szépségeiben való elmélyülésről kellene szólnia és nem a problémákról és a bosszúságokról... Esetleg ha Miskolcon jársz le tudok Neked gyártani annyi ozmóvizet amennyit csak szeretnél és akkor azt el tudod vinni...
|
2015. szeptember 30., szerda 13:17 |
|
|
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Selena írta: Hát igen, ez nem egy olcsó hobby, pláne ha valaki egy nehezen tartható növényekkel teletűzdelt igazi növényes akváriumot szeretne top szinten tartani...arra már nem elég a légpumpa egy szivaccsal meg egy T5/T8-as cső...én sem gondoltam volna amikor belevágtam, hogy nagyjából egy tengeri akvárium árát kell egy édesvizi akváriumba beleölni, ha az már növényes és nem halas...persze vannak ennél drágább hobbik is, de én az akvarisztikát (főleg a növényest és a tengerit) egy relatív drága hobbinak mondanám... Azért lehet ezt is úgy csinálni, hogy viszonylag keveset és/vagy ritkán költesz rá. Használt cuccok, diy, stb... A felszerelésem többnyire tűrhető: - szűrés: oké - világítás: oké - co2: oké - aljzat, tápok és egyebek: oké És akkor jön a gyáli vízmű és beleszarik a levesembe egy jó nagyot. És itt érkezek el arra a szintre, ahol megint be kell ruháznom a dologba, de sajnos pont nem megy, nem részletezem, hogy miért, mert nem ide tartozik, és nem is ez a problémám, hanem az, hogy jelenleg nem azt a kikapcsolódást és felüdülést jelenti a hobbi, amit kellene, hanem ugyanazt a nettó szopást, amiről a mindennapjaim is szólnak. Jó ideje űzöm a hobbit, és frankón mindig úgy van(volt), hogy tervezgetek és a megvalósítás előtt közvetlenül esik kútba az egész, ami valljuk be, hogy 3-4 év távlatából nem frusztráló, hanem kib.szottul frusztráló. Nah mindegy, tényleg leszállok a rinya rollerről!!! Murphy törvénye erősebb a gravitációnál és kész.
2015. szeptember 30., szerda 12:34 |
|
|
Selena
Csatlakozott: 2015. június 10., szerda 12:04 Hozzászólások: 1222 Tartózkodási hely: Meisenheim, DE
|
Hát igen, ez nem egy olcsó hobby, pláne ha valaki egy nehezen tartható növényekkel teletűzdelt igazi növényes akváriumot szeretne top szinten tartani...arra már nem elég a légpumpa egy szivaccsal meg egy T5/T8-as cső...én sem gondoltam volna amikor belevágtam, hogy nagyjából egy tengeri akvárium árát kell egy édesvizi akváriumba beleölni, ha az már növényes és nem halas...persze vannak ennél drágább hobbik is, de én az akvarisztikát (főleg a növényest és a tengerit) egy relatív drága hobbinak mondanám...
|
2015. szeptember 30., szerda 11:53 |
|
|
Molroth
|
zoi írta: Csak semmi csüggedés! Nálam az ecset nem akar múlni, a parvula stagnál, vízcserék között az üveg tiszta zöld pont, és némi barna alga, szóval nem megy úgy, ahogy kellene. Szerintem ahogy nálam is, nálad is viszonylag kevés a sprinter stem növény, ezért nehezebben áll be az egyensúly. Viszont nehezebb helyzetből is talpra sikerült állítani akváriumot, szóval próbálok türelmes lenni, és piciket változtatni. Neked is javaslom, hogy légy türelemmel, fényképezd le a mostani állapotot, és ha ereje teljében virít az akvárium emlékezz rá, és örülj, hogy nem adtad fel. Némelyik akvának több idő kell, míg minden a helyére kerül, viszont ha már csak nyírni kell, az ember elkezd unatkozni, és a változtatáson töri a fejét, hogy újra szívhasson. Szép hobbi ez, tele kihívással Köszi szépen a biztatást! A gondom az, hogy azt nem látom, hogy a kiváltó okokat bármikor sikerülne úgy elhárítanom, hogy problémamentes akváriumot üzemeltethessek, és ne kelljen mindig valamin nyomorogni, ami uncsi, mert a hétköznapi életem is erről szól mostanság. Persze ettől nem fogom megszüntetni a hobbit, de azért a csüggedtség úrrá lett rajtam, nagyon elkedvetlenedtem a kezdeti újra lelkesedés után. Az előző akváriumom pályafutása sem nyilvánítható egyértelmű sikernek, most ezzel is gond van, az életem is elég nehéz időszakban van most, és irritál, hogy itt sincs siker, szóval most az akvárium eléggé mostoha gyerek lett. Úgy vagyok vele, hogy adok a garniknak enni, aztán FUCK THIS SHIT! felkiáltással inkább a gyerekkel játszok, vagy számítógépezek. Idővel változni fog valamerre a dolog, de hát eléggé kezd tele lenni az összes tököm, hogy mióta ezt a hobbit csinálom, egyszer sem volt alkalmam egy normális kondiban lévő akváriumot normális képpel benevezni legalább egy itthoni versenyre és ez most megint úszik, pedig időben indítottam hozzá az akváriumot. Nah mindegy, tényleg nem nyomatom a rinyát, mert nem ide illik, meg nem is túl férfias dolog, de ha már egy részét leírtam, befejezem.
2015. szeptember 30., szerda 11:20 |
|
|
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Molroth írta: Sz.p.k. Nem kicsit. Nagyon. A jó öreg BBA betámadta a köveim, és hogy tényleg jól érezzem magam, még staghorn virágzás is megy mellé, pedig a szűrőt kb egy hónapja pucoltam, az aljzat át lett mostva alaposan, mulm nincs, túletetés nincs, a köveket porszívózom... és mégis. Főleg a két nagy követ támadja ez a két rusnyaság. Lehet nem kellett volna macrot is adagolnom, pedig a montecarlon látszik, hogy igényli, mert eléggé nyűglődik. Msot vissza veszem a macro adagolást és lecarbozom a problémás részeket, aztán várok, hogy vissza jön-e vagy sem. Szerencse, hogy riccardiából tartalékoltam, de ebből következik, hogy az idei versenyek felejtősek. A co2 kapott egy új töltetet, és szerencse, hogy az akvárium egy külön szobában van. Lassan tényleg úgy érzem, hogy az se lenne baj, ha nem lenne, nem nagyon néztem rá mostanában, totál elment a kedvem az egésztől. Szóval ha ezután nem nagyon lesz bejegyzésem, az ezért lehet. Bocs a rinyálásért és köszi a figyelmet! Csak semmi csüggedés! Nálam az ecset nem akar múlni, a parvula stagnál, vízcserék között az üveg tiszta zöld pont, és némi barna alga, szóval nem megy úgy, ahogy kellene. Szerintem ahogy nálam is, nálad is viszonylag kevés a sprinter stem növény, ezért nehezebben áll be az egyensúly. Viszont nehezebb helyzetből is talpra sikerült állítani akváriumot, szóval próbálok türelmes lenni, és piciket változtatni. Neked is javaslom, hogy légy türelemmel, fényképezd le a mostani állapotot, és ha ereje teljében virít az akvárium emlékezz rá, és örülj, hogy nem adtad fel. Némelyik akvának több idő kell, míg minden a helyére kerül, viszont ha már csak nyírni kell, az ember elkezd unatkozni, és a változtatáson töri a fejét, hogy újra szívhasson. Szép hobbi ez, tele kihívással
|
2015. szeptember 30., szerda 8:17 |
|
|
Molroth
|
Sz.p.k. Nem kicsit. Nagyon. A jó öreg BBA betámadta a köveim, és hogy tényleg jól érezzem magam, még staghorn virágzás is megy mellé, pedig a szűrőt kb egy hónapja pucoltam, az aljzat át lett mostva alaposan, mulm nincs, túletetés nincs, a köveket porszívózom... és mégis. Főleg a két nagy követ támadja ez a két rusnyaság. Lehet nem kellett volna macrot is adagolnom, pedig a montecarlon látszik, hogy igényli, mert eléggé nyűglődik. Msot vissza veszem a macro adagolást és lecarbozom a problémás részeket, aztán várok, hogy vissza jön-e vagy sem. Szerencse, hogy riccardiából tartalékoltam, de ebből következik, hogy az idei versenyek felejtősek. A co2 kapott egy új töltetet, és szerencse, hogy az akvárium egy külön szobában van. Lassan tényleg úgy érzem, hogy az se lenne baj, ha nem lenne, nem nagyon néztem rá mostanában, totál elment a kedvem az egésztől. Szóval ha ezután nem nagyon lesz bejegyzésem, az ezért lehet. Bocs a rinyálásért és köszi a figyelmet!
2015. szeptember 30., szerda 8:06 |
|
|