Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:41

Hozzászólás a témához  [ 84 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Következő
 Dark roots of Earth 
Szerző Üzenet

Nem tudom, hogy a sok rinya miatt olvassa-e még valaki a naplót, de ismét egy mérföldkőhöz érkezett a sorsa, és meg is pecsételődött.
Reggelre hangos sistergésre lettem figyelmes... a tűszelep megint elállítódott, de most a rossz irányba. :( Már nem sárga, hanem majdnem narancssárga volt a dc, a garnik egyik fele vergődött, a másik fele meg már holtan hevert az aljzaton. Ez megadta a kezdő lökést, ez az akvárium befejezte a pályafutását. Lehet, hogy a nanoban lévő setupot átköltöztetem ide és egy fénycsővel fog majd menni. Veszek bele valami szép halat, pár cory-t, és kész. Nem kell ezt erőltetni, úgy érzem besokalltam.
Majd egyszer, ha sok pénzem lesz talán újra kezdem a növényes vonalat. :pápá:

2015. október 20., kedd 8:50

Hétvégén végre tudtam az akvákkal is foglalkozni. Rá is fért erre az akváriumra, mert gyalázatosan festett... egy igazi staghorn erdőt sikerült "nevelnem", némi BBA gyeppel kombinálva.
Nagyon kevés (értsd: semmi) időt tudtam mostanában az akvarisztikára fordítani, az elmúlt hetekben 2-3x láttam csak úgy, hogy világított felette a lámpa. A co2 beoldás nagyon rossz volt, mert nem tudtam rendesen beállítani a bubiszámot, mindig elállítódott, 3-4 naponta tudtam csak utána állítani, mert folyamatosan lecsökkent a bubiszám.
A páromtól meg is kaptam az ultimátumot, hogy számoljam fel az akváriumot teljesen, mert nem megy ez nekem. :/
Szóval erősen kérdéses az akvárium sorsa, lehet, hogy ezzel is visszaállok a low vonalra, kevés és egyszerű növénnyel, dekorhomokkal és szép halakkal, legalábbis az asszony ezt vetette fel...
Most visszatettem a gyári kifolyót, mert azt vettem észre, hogy a dennerle lily nagyon tolja a vizet, ami miatt elkezdett jönni a bba, ezért vissza vettem a szűrőt, és szerintem ez okozta - remélem - a staghorn elburjánzását. Csináltam egy nagy vízcserét, letisztítottam az üveget, a co2 új töltetet kapott, a staghornból amit tudtam, kicsipeszeltem, amit nem tudtam, azt ollóval megnyírtam (LoL), és fogkefével is adtam a köveknek. A vízcser alatt a szárazra került köveket alaposan lecarboztam, és a vízalatti részekre is küldtem egy adagnyit. Remélem, hogy sikerül megfognom a hanyatlást és visszafordítani a folyamatot. A tápozást visszavettem, macrot egyáltalán nem adok, microból is csak fél adagot, erre jól reagálnak az algák, de a növények nem igazán sprintelnek. :(
Igazából csak azért nem dobtam még be a törölközőt, mert nincsen egyáltalán semmilyen dekorfám, amivel egy új elrendezést indíthatnék (fa, kő, microsorumok, anubiasok, mohák, cryptok, stb...).
Kép nincs, mert még mindig gyalázatosan mutat, de azért talán egy fokkal jobb a helyzet. De hogy legközelebb mikor lesz rá megint időm, azt nem tudom... ebben a hónapban már nem biztos, hogy lesz karbantartás.

2015. október 19., hétfő 15:51

papó írta:
papó írta:
Nos itt van ami a patronhoz kell .
2 cuccról van szó egy csatlakozó és egy csap , ehhez csatlakoztatod a patront .

Kép

Kép

Így néz ki összeszerelve :

Kép

Nem is érintett meg a cucc ?
Találtam csatlakozókat .
Egy próbát talán megérne .. 8-)

Jaj, dehogynem, Papó! :) Egyszerűen csak nincsen időm most az akváriumra, még a családra is csak alig, annyira sok most a meló. :kocka: :ezkesz: Kb két hete összesen háromszor ha rá tudtam pillantani az akvára úgy, hogy ment a világítás. :S Egyelőre még nem látom az alagút végét, de nem panaszkodom, hiszen az a jó, ha van meló. :) :ostor: :lol:
A macroval teljesen leálltam, sőt, microból is kevés megy most, és azt látom, hogy az ecset megállt, de a staghorn továbbra is jól érzi magát. A napi carbozást most nem tudom megoldani, de remélem, hogy sikerül majd visszafordítani, ha lesz rá időm megint.

2015. október 13., kedd 21:12
Adminisztrátor

papó írta:

Kép

Kép

Kép

Nem is érintett meg a cucc ?
Találtam csatlakozókat .
Egy próbát talán megérne .. 8-)

2015. október 13., kedd 19:09

Molroth írta:
Sziasztok! Bocsánat, hogy nem írtam eddig, de sajnos a munkám miatt egyszerűen nincs időm illetve ami van, azt is inkább a családra fordítom. Ebben a hónapban elengedett kézzel megy majd az akvárium, utána még nem tudom mi lesz vele. Ha helyrehozhatónak találom, akkor megy tovább, de lehet, hogy restart lesz a vége. :( Sajnos ez most teljesen várstlanul jött. :(

Tapatalk-kal küldve az én D2303-el

Kitartást a munkához, örömet a családhoz, és kalappal az akváriumhoz!

2015. október 6., kedd 9:54

Sziasztok! Bocsánat, hogy nem írtam eddig, de sajnos a munkám miatt egyszerűen nincs időm illetve ami van, azt is inkább a családra fordítom. Ebben a hónapban elengedett kézzel megy majd az akvárium, utána még nem tudom mi lesz vele. Ha helyrehozhatónak találom, akkor megy tovább, de lehet, hogy restart lesz a vége. :( Sajnos ez most teljesen várstlanul jött. :(

Tapatalk-kal küldve az én D2303-el

2015. október 6., kedd 9:27

Teszek még egy felajánlást: ha eljutsz a RO-ig, és visszasózást szeretnél csapvizes keverés helyett, akkor csinálok Neked sporttársi szeretetből visszasózó oldatokat (Gh- és TDS-növelőt), ideális Ca/Mg aránnyal, nagyon egyszerű adagolási utasítással. Keress meg, ha érdekel! :)

2015. október 5., hétfő 23:10

Ha még mindig küzdesz az ecsettel, carbo helyett próbáld meg konyhasó-oldattal kinyírni. 30 g/100 ml lágyvíz, és pont úgy használd, mint a carbot, szűrő kikapcsolva, és fecskendővel az "arcába". A riccardiát talán nem bántja annyira, mint a carbo. Én mindig sóoldattal kezdtem, amikor ecsetet kellett irtanom.

Kannát vegyél valami eldugott kis gazdaboltban, 1500 ft körül van a 20 literes, és biztos vagyok benne, hogy van olyan hely, ahol tisztább csapvíz folyik, mint Nálatok - szülő, nagyszülő, munkahely, KÖZKÚT -, használj vízkezelőt, hagyd állni 1 hetet felhasználás előtt, porlassz bele levegőt, aztán szűrd le. Ha a RO-t és csapvizet 1:1 arányban kevered, már sokat tettél az akváriumért. A pénzügyeket nem tudom, nem is rám tartozik, ennyit tudtam segíteni :)

2015. október 5., hétfő 22:05
Adminisztrátor

Kép

Kép

Kép

2015. október 5., hétfő 21:00

Bandesz_ írta:
Molroth írta:
Huhh, tényleg gáznak érzem már, hogy felhoztam ezt az egész témát. Talán nem megengedhetetlen, mert mégis csak napló formátumról van szó
papó írta:
Ha nem sértelek meg vele . felajánlanék egy vízlágyító "patront " . Kb 1000 liter vizet tudsz vele kezelni . / tapasztalataim szerint lényegesen több vízhez elég elég /
A bekötésről Neked kellene gondoskodni , ami nem más mint egy csatlakozó a sarokszelepre és egy hozzávaló csap / de holnap ennek is utána nézek .. / no meg a csövek ..

Köszönöm szépen a felajánlást Papó! Ilyenről még nem is hallottam! Írok majd privátot, mert nem tudom, hogy ezt hogyan lehetne bekötni, vagyis, hogy pontosan mi kell hozzá.

A konklúziót be lehetne dobni majd ide? 65 literre szerintem tökéletes lenne egy ilyen patron. RO-t még a legkisebbet sem használná ki az ember ekkora akváriumnál (persze tudom, hosszú távon biztos jobban megéri...)

Azért a RO a tökéletes, mert az nem csak lágyít, hanem tisztítja is a vizet az egyéb szennyeződéstől (vas, szilikát, meg minden más trutyi).

2015. október 1., csütörtök 13:17
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 84 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Következő