Remek, köszi szépen, láttam a vidit. Ezt megcsinálom én is.
Nincs mit.
Az a jó benne, hogy sokkal lassabb az áramlás a kisebb csőkeresztmetszet miatt. Igaz így babrásabb is a meló de a könnyű agyagos talajhoz ez szerintem sokkal jobb. Alig-alig húzza fel a szemcséket, viszont a szemetet ami sokkal apróbb azt mint a hurrikán kapja ki a talajból...
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
Nagyon szép színek, ezt csak csöves világítással lehet elérni. Hogy mulmoztál? Agyagos talajt én még nem mertem szívogatni, féltem hogy szét mállik + felszívom a táptalajt.
A Sera talajporszívójával szoktam mulmozni. Semmibaja nem lesz a talajnak.
Ez működne egy levegőztető csővel is szerinted? Nekem egy békebeli sera talaj tisztítóm van,amivel megforgatnám rendesen a talajt. Jó ötlet egyébként,nekem egy év alatt úgy elkoszolódik hogy ki kell dobni a talajt, vagy megszüntetni az akvát mert túl terhelődik és jön az alga. Köszi!
Nagyon szép színek, ezt csak csöves világítással lehet elérni. Hogy mulmoztál? Agyagos talajt én még nem mertem szívogatni, féltem hogy szét mállik + felszívom a táptalajt.
Köszi! A mulmolás tök egyszerű! Nálam egy kb 8milis belső átmérőjű víztiszta gumi cső amire ha jól rémlik egy 12milis fecskenő van ráaplikálva. Az-az a végéről levágtam a csőrt és gumicső méretre kilyukasztottam amibe meg beledugtam a csövet. Semmi gond nincs az agyagos talajjal max annyi kicsit óvatosabban kell hozzányúlni.
Kb így:
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
Miért szedted szét ? Nem mint ha ez nem tetszene..
Tudod annyira benőtte a zöld hajalga a front növényeket, hogy egyszerűen kezelhetetlen volt. Illetve most lett lehetőségem a talaj tisztességes takarítására is. A stemeket meg tudod! Az alsó kevesebb fényt kapó levelek csúnyák így azok felsőbb szárainak visszaültetése is alkalmassá vált. Csak 10 hónapos már az akva, éppen ideje volt egy "őszi" nagytakarításnak!
2014. október 12., vasárnap 20:58
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 14 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.