Eléggé begyorsult az akvárium az elmúlt hét óta. Mivel elég low tech akváról van szó ezért is furcsállom azt ,hogy a növények nőnek mint a gomba.
A tenellus jobbra balra indázik. Hozza szépen a kis új hajtásokat. 1-2 szála még vörösödik is!
Riccia meg4x magát. Vágni nem fogom mert akkor lesz még csak baj a kihalászással
Eddig 2napi 30% vízcserék voltak 2/3 ozmó 1/3 kezelt csapvízzel. Áttértem a heti 2x vízcserére. Táptalaj nincs. Napi szinten kapnak 2 tűhegynyi csepp microt. Co2 nincs és a carbozast is abbahagytam. Fényem 7l-re 2,5W persze ledből. Fura ,hogy mégis így nőnek a növények, de a legelképesztőbb ,hogy semmlyien algám nincs. Új akvánál mindig tele van az akva algákkal , de ebben egy szál se. Érthetetlen , de viszont örülök neki:)
És akkor amiért működik az akva. A kis crs nagyon jól érzik magukat. 2naponta etetem őket és mindig mást mást kapnak. A fehérjében gazdag haleledelre rabolnak rá a legjobban. A gyermekláncfű , és spenót úgyszint az étlapon van. Elég hamar bepuszilják. Ásványi anyagot heti 2x kapnak. Ca folyadék vízcserekor midig megy!
Óriási fejlődésen vannak túl. Nagyon gyorsan nőnek. Vedlés megvolt és a számok azt mutatják ,hogy mindez rendben lezajlott. A színezetük nagyon megerősödött. Sokkal erősebb piros de mondhatni vörösebb színük van mint amikor ide kerültek.
Nem tudok mást mondani mint ,hogy mindenki rendben van:) Remélem nemsokára sok kicsi garni fogja ellepni az akvát!