|
Pontos idő: 2024. november 30., szombat 7:39
|
Cheloniidae hill - by weak
Szerző |
Üzenet |
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
A mútkor elég sokat bajlódtam azért, ezért ugrott be, hogy ha esetleg mérnék, elkerülhetném, hogy megint úgy járjak... bár ott rengeteg hibát elkövettem, így utólag, kezdve a hígtrágya szagú szűrőanyag nem átöblítésével, a növények nyírásának elhanyagolásával meg úgy általában a nemtörődömséggel De, egyébként érdekel az egész, szeretnék a mélyére látni a dolgoknak, szeretném látni az összefüggéseket, nem csak úgy "tegyél bele ezt és jó lesz" hanem, hogy miért. Érdekelnek a növények és nem csak felületes tudást szeretnék birtokolni, hanem tényleges akár tapasztalatokon alapulót. Furcsa, mert kb. 1 éve is ugyanerről írtam és azóta semmi sem változott Majd talán ezúttal...
|
2012. október 19., péntek 12:51 |
|
|
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Szerintem neked semmire sincs szükséged,a szerencsések közé tartozol,akiknek zsigerből megy ez a dolog! Viccet félre téve,ha minden jól működik nálad tesztek nélkül is,minek változtatnál? Legfeljebb megerősítést kapnál,hogy minden rendben az értékekkel.
|
2012. október 19., péntek 11:25 |
|
|
weak
Csatlakozott: 2011. augusztus 23., kedd 11:25 Hozzászólások: 300 Tartózkodási hely: Bp. IV.
|
Najó... egyelőre eszméletlenül elégedett vagyok az új akvárium fejlődésével. Megvizsgáltam az eddigi naplóimat és ott azt láttam, hogy kb. 1 hónap után jelenik meg erőteljesen az alga. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezúttal is jön-e. Ez tényleg csak kíváncsiság, nem aggódás. Minden alkalommal, mikor felütötte a fejét ilyen probléma, szépen el is múlt, úgy ahogy jött. Ezen dolgok ellenére most érzem először azt, hogy talán néha csak kellene méregetnem vízparamétereket Mindent csak "szemre" csinálok, pedig a legkevésbé sem vagyok akkora koponya és nem értek annyira az egészhez, hogy ezt így felelősségteljesen vállalni tudjam Amikor régebben elmeséltem az algásodás és növényfejlődésben tapasztaltakat a szakértőknek, többnyire csak kérdéseket kaptam, hogy "Vasat mértél?" vagy "Mennyi a Nitrát meg a Foszfát?" én meg néztem, hogy "Miffa'?" Akárhogy is, ezen változtatni szeretnék. Néha megnézni pl. hogy tényleg kell-e ennyi tápot adagolnom, vagy van-e ammónia a vizemben, elég-e a CO2 stb. (tudom, a CO2 nem éghető, vízben meg pláne nem ) Szóval, szerintetek mi lenne az, ami nem árt, ha van otthon?!
|
2012. október 19., péntek 11:01 |
|
|
weak
|
papó írta: Bízom benne hogy nem haragszol Weak : Like!:) A névválasztást hamarosankiírom
|
2012. október 15., hétfő 7:41 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Bízom benne hogy nem haragszol Weak :
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
2012. október 14., vasárnap 22:37 |
|
|
weak
|
Sziasztok, 1 hetes az akvárium. Az első 3-4 napban naponta cseréltem, azóta 2 naponta 40-50%. A szűrőprobléma úgy néz ki, rendben van, amíg nem cserélem le a csapot, bírni fogja. Lőttem pár fotót: És egy biforaftör: Van némi különbség a beállításokban. Azóta kb. naponta egyengetem a talajt a frontnál a lily miatt, de nem vészes egyébként... Az első képen még csak 28W ment, a másodikon már 70 Tehát a világítás 70W napi 6 órában. Az anubias hoz szép új hajtásokat az árnyékban is. Barnaalga már alakulóban. Jövőhéten gyanítom elönt, de már megszoktam Szép estét!
|
2012. október 14., vasárnap 21:40 |
|
|
weak
|
papó írta: De jó , hogy itt vagy újra Weak ! Zseniális ahogyan a három kőben megláttad Teknőc Ernőt Az a cserép parvula cserepes viszonylatban egészen rendkívüli minőség . Felkeltetted az érdeklődésemet a Fluval talaj iránt , alkalomadtán ki kell próbálnom - azért is , hogy én is véleményt tudjak alkotni . " de a tálaknál és az irodai kézmosómnál - számomra látható változás történt" Ezt ha lehetne bővebben Köszönöm papó. A parvula tényleg durva volt, azonban tele planáriával... de már megszoktam, ez a legkevesebb. Nem vagyok csaj, de ezektől a férgektől undorodom és félek is tőlük, hogy ha nem mosok kezet bennem kel majd ki A fluval talajt nagyon stabilnak találom... elég nagy a flow nálam - tervben van, hogy a vízhozamot tartsam, de kisebb flow mellett - és így sem kavarta föl annyira az aljzatot, mint gondoltam. Nekem tetszett az is, hogy az egészen apró szemcséktől a nagyobb - amazonia szerűig - található benne. A színe is jó, ami nálam szempont - bár szubjektív, hogy kinek mi tetszik A kézmosó egy kb. 15 literes kis üveg volt, amit a vége felé már 30W-tal világítottam és az ablak mellett volt ráadásul, amit sokszor ráengedtem . Nagyon pörgettem, ezért nagyon figyelnem is kellett. Volt egy kevés algám, ecset és fonál is. Ez a tápok cseréje után sem lett kevesebb - több sem és simán le tudtam szedni, tehát nem volt durva - viszont a növények 2-3 hét után sokkal jobban beindultak, látványosan több bubit eregettek és egyszerűen gyorsabban nőttek. Nem vagyok nagy szaki, de én mindössze ennyit tapasztaltam. A tálkáknál pedig UG-m van - kimentettem ami még tőletek származik és most egy müzlis tálban növöget - kb. egy fél tenyérnyi darab (10cm átmérőjű tálkáról van szó, ami majdnem dugig van) Ott is jól működik... amúgy Neked kellene kipróbálnod és tesztelned, mert én laikus vagyok, csak azt csinálom, amit mondanak, semmi tudatosság
|
2012. október 10., szerda 10:44 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
De jó , hogy itt vagy újra Weak ! Zseniális ahogyan a három kőben megláttad Teknőc Ernőt Az a cserép parvula cserepes viszonylatban egészen rendkívüli minőség . Felkeltetted az érdeklődésemet a Fluval talaj iránt , alkalomadtán ki kell próbálnom - azért is , hogy én is véleményt tudjak alkotni . " de a tálaknál és az irodai kézmosómnál - számomra látható változás történt" Ezt ha lehetne bővebben
2012. október 10., szerda 10:00 |
|
|
weak
|
Sziasztok, Nagyon rég nem írtam már és rengeteg dolog történt azóta. Idő közben 2x-es apuka lettem, mert a fiam után, aki 2011 tavaszán született, 2012 nyarán megszületett a kislányunk is. Az akvi pedig ott állt a szobában, kb. 4-5 hónapnyi vízcserétől mentesen. Végül, amint elvitték az élőlényeket szétszedtem és kitakarítva visszatettem a helyére. A fiam már néhány hónapja elkezdett mindenfélét szétpakolni és eszelős módon rohangálni a lakásban, éppen ezért az akváriumbútort egy fémpánttal rögzítettem a falhoz is... Elhatároztam, hogy indítok egy iwagumit. A Duna part megint szép sziklákkal szolgált. Bazalt, de szép és az eddigi tapasztalataim alapján nincs vele semmi probléma az akváriumban. Itt a számomra vízből feltörő tengeriteknős szerű layout A növényválasztásom a következő: - eleocharis parvula - eleocharis acicularis - anubias barteri var. nana 'petite' Eljött a várva-várt nap. A szűrőteszt szuper volt. Aki nem tudná, szinte minden akváriumindítást úgy kezdtem, hogy eresztett a szűrőm. Ez volt az első eset, hogy akkora figyelmet szenteltem a szűrőnek, mint amekkorát illik. Szerencsére semmi szivárgás nem volt, csendes, szinte hallani sem lehet a zúgását. Megérkezett a jóbarátom és a barátnője. Most vettek egy akváriumot és nagyon megtetszett nekik a növényes akvárium, ezért meghívtam őket egyfajta szűk körű akvárium berendező partyra. Ebéd előtt elkezdtük szétszeni a parvulát, ami igencsak feladta a leckét... Amint látjátok, igencsak tele volt a cserép. Sajnos csak néhány ilyen volt, a többiből nem született annyi tő, mint pl. ebből. Azért nem volt kevés... Volt még egy tálca, ami hasonlóan tele volt. A végén mégis, vissza kellett szednem néhányat, mert elég szűken kezdtem bepakolni a töveket. Ültetés előtt lepermeteztem az aljzatot - ami minden várakozásomat felülmúlta. Már az elején érződött, hogy mennyire stabil az egész... nem egy manado. Az ültetés igen rapid volt. A leveleket és gyökereket visszavágtam és elkezdtem leszúrkálni. Ez lett a vége: Gyorsan bepattintottam a szűrőt a szekrénybe, betekertem a patront a reduktorba. És indítottam is. A helyzet az, hogy végül a lily mégsem csinált akkor tájfunt, mint gondoltam, ezért meghagytam. Miután ezek megvoltak, azonnal indulnunk kellett családi uzsonnára, ezért nem csináltam fotót, csak miután hazaértünk: Sajnos a kicsi obi tönkrement (kikoptak a fogaskerekek) így csak a naggyal tudtam fotózni, amihez legalább 2 méterre kellene állnom az akvitól, ami sajnos a bútorok miatt nehézkes. Az anubiast betettem. Nem tudom, hogy marad-e. Ez egy kanapénézet: Egyelőre ennyit kap: Fárasztó nap volt, de - meglepő módon - sokkal gyorsabban raktam össze, mint eddig bármelyiket. Nem volt egyszerű távoltartani a fiamat, ezért muszáj volt sietni Azóta eltelt pár nap. A Fluval aljzat egyszerűen zseniális, bár olyan sok viszonyítási alapom nincs. Eddig amazoniám volt, valami aquadepos olcsó, manado szerű - de talán még annál is rosszabb - és kvarchomok. Azért választottam az agyagosat, mert ezzel és a parvulával már voltak sikereim régebben. Biztosra akartam menni. Makróból papófélét adagolok, de egyelőre nagyon keveset, mikróból pedig drak-ot. Sok tapasztalatom még nincs az utóbbival, de a tálaknál és az irodai kézmosómnál - számomra látható változás történt, miután áttértem a GA mikroról erre. Tudom, nem eresztettem bőlére, de folyamatos időhiányban szenvedek. Azért igyekszem rendszeresen frissíteni...
|
2012. október 10., szerda 9:17 |
|
|